Copy
Wordt deze email niet goed weergegeven? Bekijk hem in je browser.

Welkom Jonge artsen IM

Met trots stuur ik jullie hierbij de eerste nieuwsbrief. Dank voor jullie enthousiaste reacties en het aanmelden van meer geinteresseerde collega's.
Om samen te bouwen aan een platform voor informatie uitwisseling stel ik jullie feedback erg op prijs. Mochten jullie zelf interessante informatie op het gebied van IM (artikelen, interessante links of leuke congressen/symposia) tegenkomen, mail mij! Dan kan ik het opnemen in de nog komende nieuwsbrieven.

Voor nu wens  ik jullie een liefdevol, gezond en inspirerend 2014!

Hartelijke groet!

Simone Ardesch

Artikel IM MedNet

De interesse in Nederland voor Integrative Medicine (IM) neemt steeds meer toe. Dat en meer schrijf ik afgelopen maand in Mednet. IM heeft zich in de Verenigde Staten de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een niet meer weg te denken onderdeel van de gezondheidszorg. In Nederland is de belangstelling ervoor nog relatief nieuw. Lees meer.
 


Dokter nieuwe stijl

In onderstaand inspirerend filmpje spreekt prof. dr. Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen Radboud Universiteit op het NTVG podium over de dokter nieuwe stijl, 'van god naar gids'. Klik op deze link om het filmpje te bekijken

Meditatie op Harvard

Dat wat yogi’s al eeuwenlang weten, is nu wetenschappelijk aangetoond. Yoga en meditatie werken stressverlagend en kunnen ziektes voorkomen. Een recent onderzoek aan Harvard Medical school laat zien dat mind-body technieken sommige genen aan- en uit kunnen zetten en op deze manier het immuunsysteem beïnvloeden. Lees meer.
 

Agenda IM bijeenkomsten

13 januari 2014 minisymposium Integrative psychiatrie en promotie Rogier Hoenders te Groningen

22 januari 2014 netwerkbijeenkomst Platvorm Enthousiasme en Compassie in de Zorg te Utrecht

13-16 mei 2014 International Research Congres IM Miami

Vitamine D en otitis media

Een Italiaans onderzoek toont aan dat kinderen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van otitis media baat kunnen hebben bij suppletie van vitamine D. Het betreft een onderzoek naar 116 kinderen met een vitamine D spiegel  lager 75 nmol/l (= 30 ng/l). De ene helft werd gesuppleerd met vitamine D (1000 IE/dag), de andere helft ontving placebo. Het suppleren van vitamine D leidde tot een significante vermindering van de kans op het ontwikkelen van otitis media. Lees verder.
Informatieve bron

Ben je op zoek naar informatie over 'integrative approaches' kijk dan eens op Modern Healthcare professionals. Een betrouwbare bron met vele online artikelen, slide shows en interessante videos.

 

Copyright © 2013 I do Mind, praktijk voor Integrative Medicine, All rights reserved.

Praktijkadres: Deurloostraat 129 HS, Amsterdam

Email Marketing Powered by Mailchimp