Copy
Implementeer Het Nieuwe Werken I De Diabetesschool I Ook dat is eHealth I Spiegelbijeenkomst COPD I Vooraankondiging SMR
Nieuwsbrief juli 2016

ACTUEEL

Zomer! 

Het is bijna zomervakantie. Voordat u wellicht met uw koffers vertrekt, ontvangt u onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van regionale ketenzorg. In september ontvangt u weer een volgende editie. Veel leesplezier en alvast een mooie zomer toegewenst! 
Coöperatie Zorg NU en Ketenzorg NU

ACTUEEL

Stijging registraties variabele bekostiging 

We houden u via de nieuwsbrief steeds op de hoogte van de variabele bekostiging's indicatoren per keten. Doordat de doelpercentages voor 2015 zijn behaald kan er een bonus aan de praktijken uitbetaald worden. Dit vindt na de zomer plaats. Ook voor deze contractperiode 2016-2017 zijn weer indicatoren geselecteerd voor variabele bekostiging. We willen u graag structureel blijven informeren over de ontwikkelingen hierin. Op dit moment gaat het goed, er is er een stijging van de registraties ten opzichte van de doelpercentages. Ketenzorg VRM is nu ook in het indicatorenoverzicht terug te vinden. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Marian Verkerk via m.verkerk@ketenzorgnu.nl.   
BEKIJK DE INDICATOREN 2016-2017

ACTUEEL

Het Nieuwe Zorgwerken en multidisciplinair gebruik IZP

Empowerment van de patiënt zit in de genen van veel zorgverleners. Door de dagelijkse routine en drukte lukt het niet altijd dit in de behandelrelatie toe te passen. Toch willen veel zorgverleners werken aan meer persoonsgerichte zorg in de spreekkamer. Met meer maatwerk wordt de patiënt maximaal uitgenodigd om gedeeltelijke regie te nemen over zijn aandoening. Daarom bieden Raedelijn en KetenzorgNU u en uw team het Traject Het Nieuwe Zorgwerken aan. Hiermee legt u een fundament voor positieve gezondheid (Machteld Huber) en kunt u deze nieuwe manier van werken implementeren binnen uw praktijkteam.
MELD U AAN EN BEKIJK DE FILM

ZORGNU

LSP is here to stay - koppel uw systeem nu

 
De Landelijk SchakelPunt (LSP) actieweek op de HAP Leidsche Rijn in juni was goed voorbereid met medewerking van VzVz. Tijdens deze actieweek is een laatste knelpunt zichtbaar geworden in Call Manager. Dit is inmiddels opgelost waardoor het LSP nu werkt op beide HAP's. Bevragingen van het LSP levert vooral medicatie gegevens op vanuit apotheekdossiers en nog weinig medische informatie uit de HISsen. Extra reden om uw systeem nu te koppelen en uw patiënt opt-in toestemming te vragen. 
ZORGNU

POH-GGZ gezocht 


De eerste praktijken zijn gestart met Therapieland in samenwerking met Ksyos. De reacties zijn positief en de implementatie is vooralsnog goed verlopen. De GGZ werkgroep is nog wel op zoek naar POH's-GGZ voor de intervisiebijeenkomsten. Voorlopig nemen er vier POH's GGZ deel aan de bijeenkomst die begeleid wordt door Alike Visser, onze kaderarts GGZ. De bijeenkomsten starten rond 17.00 tot maximaal 19.30 uur en zijn ongeveer drie keer per jaar. Interesse? Stuur een bericht naar h.koelemij@ketenzorgnu.nl. U kunt zich ook nog altijd aanmelden voor deelname aan Therapieland via bovenstaand mailadres. De zorgverzekeraar heeft hier een eHealth tarief voor dat u zelf kunt aanvragen.
COPD

Spiegelbijeenkomst COPD - 3 november 2016

Op donderdag 3 november mogen wij u weer welkom heten bij de jaarlijkse Spiegelbijeenkomst COPD. Ook dit jaar wil KetenzorgNU met een speels en interactief programma de teamsamenwerking binnen de longzorg bevorderen. U wordt als als huisarts, praktijkondersteuner, diëtist of longfysiotherapeut (en tevens deelnemer aan ketenzorg COPD) geïnformeerd over de laatste inhoudelijke ontwikkelingen, ontwikkelingen binnen de regio, de spiegel informatie van de totale zorggroep en de eerste MDO uitkomsten. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. 
LEES MEER 

COPD

Scholing Uw problemen gaan in rook op 2.0 

Per jaar onderneemt ongeveer een kwart van de rokers een stoppoging. Dit is ongeveer 1 miljoen stoppers. Veel van deze rokers bezoeken jaarlijks minimaal een keer de huisarts. Het is belangrijk de potentiële stopper te herkennen, de juiste behoefte aan het licht te krijgen en passende interventies te bieden. Hierdoor stijgt het slagingspercentage, dit maakt de behandeling van eventueel andere aandoeningen vaak eenvoudiger. Op woensdag 16 november organiseert KetenzorgNU, in samenwerking met Pfizer, de scholing ‘Uw problemen gaan in rook op 2.0’ om het succes van uw behandeling van tabaksverslaving te vergroten.  
LEES MEER 

COPD

CASPIR module 6 - 11 oktober 2016

Door de enorme belangstelling voor de CASPIR module 6 op 22 juni, was deze al snel vol geboekt. Om alle leden deze herhalingsmodule aan te kunnen bieden, is op 11 oktober 2016 nog een CASPIR module 6 ingepland. Ook voor de tweede CASPIR module 6 blijkt veel interesse te zijn en is inmiddels ook deze scholing vol. Wanneer het u nog niet is gelukt u aan te melden, kunt u een bericht sturen naar scholing@ketenzorgnu.nl en plaatsen wij u op de reservelijst. Wanneer een plaats vrij komt, wordt u ingedeeld. 
BEKIJK DE AGENDA 

HART EN VAATZIEKTEN

Transmurale casuïstiekbesprekingen VRM 

De kwaliteitswerkgroep Ketenzorg VRM bereidt transmurale casuïstiekbesprekingen voor. In de business case is de transmurale casuïstiek van groot belang om de substitutie, in goed overleg, op gang te brengen. De RTA VRM krijgt zo echt handen en voeten. Hiervoor worden de databestanden van een aantal pilotpraktijk en de regionale ziekenhuizen (anoniem) vergeleken. De voorbeelden die interessant zijn voor scholing worden verwerkt in de Spiegelbijeenkomst VRM.
LEES MEER

OUDERENZORG

Update werkgroep Ouderenzorg


Het project van Papier naar E-praktijk heeft nog een half jaar te gaan. De deelnemers worden na de zomer uitgenodigd voor een korte bijeenkomst. Alle praktijken hebben onlangs een enquête ontvangen die wij gebruiken om de inhoud van de avond verder vorm te geven. De werkgroep Ouderen gaat u een scholing aanbieden over ouderenmishandeling. Deze scholing wordt dit najaar of begin 2017 georganiseerd. Een aantal praktijken heeft een factuur ontvangen voor het gebruik van Portavita. Heeft u vragen aan de werkgroep ouderenzorg? Stuur dan een bericht naar h.koelemij@ketenzorgnu.nl. 
DIABETES

De DiabetesSchool: wegwijs met diabetes


Jarenlange ervaring met diabeteseducatie is bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) nu gebundeld in de DiabetesSchool. Een landelijk aanbod van themamodules, cursussen en coaching voor mensen met diabetes en hun omgeving. Praktisch en vol tips op basis van ervaringsdeskundigheid die bijdragen aan de versterking van de positie van uw patiënt. Via DVN kan KetenzorgNU inhoudelijke scholing aanbieden voor mensen met diabetes uit uw praktijk in de vorm van een groepscursus. Hiervoor kunt u zich nu aanmelden.
LEES MEER
DIABETES

Filmpje: Ook dat is eHealth 


Het Nieuwe Zorgwerken, de coachende benadering ter bevordering van gezamenlijke besluitvorming en zelfzorg, is al een aantal keer belicht in deze nieuwsbrief. Misschien heeft u zelf al ervaring met deze manier van werken, bent u voorloper hierin of kijkt u nog de kat uit de boom. KetenzorgNU is vanuit haar visie op het ontwikkelen van zelfredzaamheid erg actief hierin en maakt zich hard voor het ontwikkelen van de randvoorwaarden. Daarom willen wij u het filmpje Ook dat is eHealth niet onthouden. Hierin wordt de ervaring met het digitaal platform voor diabetes door een patiënt beschreven. 
LEES MEER EN BEKIJK HET FILMPJE
PORTAVITA

Oplevering Portavita KIS 3.9.0 en 3.10.0


De Portavita KIS oplevering 3.9.0 en 3.10.0 heeft onlangs plaats gevonden. In het kort de belangrijkste wijzigingen: vanaf deze release is het mogelijk via OZIS Astma/COPD exacerbaties te importeren, is ondersteuning van oudere ICPC codes voor VRM comorbiditeiten via OZIS mogelijk en is het ook voor ouderenzorg mogelijk om de hoofdbehandelaar te wijzigen. In de KIS oplevering 3.10.0 zijn vooral belangrijke wijzigingen in de ouderenzorg. 
BEKIJK OPLEVERDOCUMENT 3.9.0
BEKIJK OPLEVERDOCUMENT 3.10.0

AGENDA


27/09/2016
Algemene Ledenvergadering - ALV


11/10/2016
CASPIR Module 6 - Utrecht

04 /10/2016
WDH Duodagen - Woerden

05 /10/2016
WDH Duodagen - Woerden

03/11/2016
Spiegelbijeenkomst COPD - Utrecht

16/11/2016
Uw problemen gaan in rook op - Utrecht
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 Ketenzorg NU, onderdeel van ZorgNUafmelden van deze nieuwsbrief of voorkeuren aanpassen