Copy

Opening parking Coloma is sluitstuk van project Tangent

Met de opening van de parking op de Colomalaan is de volledige bouw van de Tangent afgerond. Deze parking is vooral goed nieuws voor de Colomascholen en voor Sporting Mechelen, maar kan ook het buurtparkeren makkelijker maken. Intussen zijn de eerste verkeerstellingen op de Tangent uitgevoerd en die tonen aan dat de automobilisten al massaal gebruik maken van deze nieuwe verkeersinfrastructuur.
 

Parking Coloma met zicht op Sporting Mechelen en de Colomaschool

Opening Parking Coloma

Een kleine tien jaar geleden was de Colomalaan niet alleen een drukke verbindingsweg tussen Leuvensesteenweg en de E19, maar ook een veelgebruikte parkeerzone voor zowel de basisschool Sint-Jozef Coloma als voor voetbalvereniging Sporting Mechelen. Vandaag is de Colomalaan volledig autovrij – met de Tangent als volwaardig en vooral veilig alternatief – en kan je er in een groene omgeving onbezorgd wandelen en fietsen. De nieuwe parking telt 69 plaatsen vlakbij het kruispunt van de Colomalaan met de Jubellaan. De parking is dus vlot bereikbaar vanaf de tangent, maar ook vanuit de wijk Tervurensteenweg. Voorlopig is er nog geen specifiek parkeerregime. Na een korte periode volgt een evaluatie. Indien nodig, voeren we een parkeerregime in.
Lees meer

Het effect van de Tangent

Op een weekdag rijden er gemiddeld 20.000 wagens door beide tunnelkokers samen en zelfs op zondag zijn er dat nog 15.000. Dat is allemaal verkeer dat vroeger over de Colomabrug reed of op de stadsvesten zat. Op beide plaatsen zien we heel duidelijk het gunstige effect van de Tangent. En ook de bereikbaarheid van de stationsparking is nu sterk verbeterd, wat de toegankelijkheid van het openbaar vervoer ten goede komt. Ook de ondergrondse kiss & ride van het station wordt trouwens intensief gebruikt.
Lees meer

Bouw van nieuwe stadsparken

Wat verkeersinfrastructuur betreft, is de Tangent dus klaar. Maar het stationsproject wil al dit asfalt en beton op een verantwoorde wijze inpassen in het stedelijk weefsel. We willen de fietsers en de voetgangers in een zo groen mogelijk omgeving laten stappen en rijden. Daarom staan de aanleg van vier stadsparken nog op de planning: op de autovrije Colomalaan, op het gesupprimeerde stuk van de Brusselsesteenweg tussen de Kruisbaan en de Europalaan en langsheen de Postzegellaan. Om de invulling van die stadsparken naar wens van de bewoners te laten verlopen, heeft de Stad Mechelen voorbije jaren een participatietraject opgezet.
Lees meer: https://www.mechelen.be/parken-zuid

 
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2022 Mechelen in Beweging. Alle rechten voorbehouden.
E info@mecheleninbeweging.be
T 0492 25 55 17

 Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uit deze lijst afmelden .