Copy

Laatste afwerking kruispunten Europa-, Jubel- en Colomalaan

Begin oktober moet het kruispunt Europa- en Postzegellaan definitief klaar zijn. In tussentijd werkt de aannemer ook aan de afwerking van het kruipunt Jubellaan- en Colomalaan. Daar legt de aannemer de laatste hand aan een ruim fietspad. De werken zullen vooral tussen 28-30 september extra hinder veroorzaken. Door op de twee kruispunten tegelijkertijd en vooral  ’s nachts te werken, beperken we de hinder aanzienlijk.

Nacht 28- 29 september: omleiding voor autoverkeer van Hofstade richting Tangent

Tijdens de nacht van 28-29 september breekt de aannemer het verkeerseiland op het kruispunt Jubel-en Colomalaan uit en komt er een nieuwe fundering onder. Hierdoor is er tussen 22u ’s avonds en 6u ’s morgens geen verkeer mogelijk vanaf Hofstade naar de Tangent. Automobilisten volgen een omleiding via het viaduct richting Zemst en de E19. Overdag, op donderdag 30 september, wordt de onderlaag ter hoogte van de Colomalaan aangebracht. Het verkeer kan steeds door volgens de huidige situatie.

Bekijk de omleiding

Nacht 29-30 september: omleiding via E19, de Tangent en vesten.

In de nacht van donderdagavaond 20u op vrijdagochtend 6u  krijgen de kruispunten ter hoogte van de Colomalaan en Europalaan een asfaltlaag. Er is opnieuw wel verkeer mogelijk op de Jubellaan van de Tangent naar de richting Hofstade, maar niet omgekeerd. Het kruispunt Europa- en Postzegellaan is volledig afgesloten. We leiden al het autoverkeer voor de wijk Mechelen-Zuid en station de Margaretatunnel in. Ze volgen de Tangent tot aan het Douaneplein en dan via Zwartzustersvest, Tinellaan naar Guido Gezellelaan en Astridlaan om dan rechtsaf te rijden in de Brusselsepoortstraat richting Plaisancebrug.

Bekijk de omleiding

Versmalde doorgang op Colomaplein op 27/9

Op 27 september vernieuwen we de toplaag van het asfalt op het kruispunt aan de Colomabrug met de Tervuursesteenweg. Deze werken gebeuren in het verlengde van het nieuwe, ruime fietspad dat we bouwen op de Colomalaan. Dit fietspad gaat eind september open.

Zicht op het K. Mercierplein
Plan jouw route naar en in Mechelen

Elke dag bouwen we aan het Mechelen van morgen. Projecten zoals het nieuwe station, de verbetering van fiets- en voetpaden en De nieuwe vesten kunnen wel eens jouw route beïnvloeden. Daarom vind je de belangrijkste hinder vanaf nu op mechelen.be/bereikbaarheid. Zo ontdek jij snel of je de volgende keer beter een andere route of vervoersmiddel gebruikt. Tot dan!

Facebook
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2022 Mechelen in Beweging. Alle rechten voorbehouden.
E info@mecheleninbeweging.be
T 0492 25 55 17

 Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uit deze lijst afmelden .