Copy

Station bereidt zich voor op nieuwbouw,
Tangent nadert afwerking

Ter hoogte van de Jubellaan zijn drie grote werven bijna afgewerkt: het kruispunt met de Europalaan, de buurtparking aan de Colomalaan en het fietspad op de Colomalaan. Ook aan het station is er heel wat bedrijvigheid: de ingang van het station kreeg twee loopbruggen, de toegang naar spoor 3 werd aangepast en de aannemer bouwt aan het kantoor naast het station.

Nachtelijke afsluiting Margaretatunnel op 25/10

Op 25 oktober voert Agentschap Wegen en Verkeer nachtwerk uit in de Margaretatunnel. Eerst wordt de tunnel richting Antwerpen ingenomen, later op de nacht de koker richting Brussel. De aannemer voert controles uit op de elektrische installaties in de tunnel.  De afsluiting duurt van 20u 's avonds  tot 6u 's ochtends.
Omleiding tijdens afsluiting tunnelkoker van Brussel naar Antwerpen: via Brusselsesteenweg en vesten
Omleiding tijdens afsluiting tunnelkoker van Antwerpen naar Brussel: neem de afslag op de Tangent t.h.v. de Leuvensesteenweg en rij verder via de vesten
Overdag is de tunnel weer volledig open voor verkeer.

  • Start: dinsdag 25 oktober 22u
  • Einde: woensdag 26 oktober 6u
Lees online

Fietsenstalling Postzegelbrug
Stal je fiets veilig aan de Postzegelbrug

Het nieuwe fietspad achter het station is een succes. Iedere dag banen zich honderden fietsers langs de fietstostrade en naar het station. De fietsenparking aan de Arsenaalzijde wordt met zijn 870 plaatsen (472 overdekt/398 openlucht) dan ook helemaal benut. Toch hinderen er heel wat fout geparkeerde fietsen andere weggebruikers. Er is nog voldoende plaats in de fietsenstalling aan en onder de Postzegelbrug. 
Lees verder
Bekijk de kaart
met fietsenstallingen in de stationsomgeving

Hinder op de Tangent? Meld het bij Wegen en Verkeer
Nu de Tangent en Margaretatunnel volledig afgewerkt zijn, beheert Agentschap Wegen en Verkeer voortaan de weg. Heb je een vraag of melding over de Tangent of Margaretatunnel, dan kan je voortaan hier terecht:
Meldpunt wegen.

 

Kruispunt Jubellaan x Europalaan afgewerkt

Gemotoriseerd verkeer dat van de Jubellaan naar de Europalaan moet, hoeft niet meer om te rijden via de Postzegelbrug en het station, maar kan gewoon weer rechtdoor naar de Europalaan rijden.Voorlopig staan er op dit kruispunt nog tijdelijke lichten. Eind oktober worden ze vervangen door 'slimme lichten' die afgesteld zijn op het verkeer in de Margaretatunnel.
Lees online

 

Ontdek het nieuwe fietspad op de Colomalaan

Feest voor de fietsers! Want het gloednieuwe fietspad van 4 m breed en 370m lang op de Colomalaan is open. Sinds de opening van de Tangent begin juli werd de Colomalaan afgesloten voor alle verkeer. Voor de auto’s wordt dat een permanente situatie, maar niet voor voetgangers en fietsers. Op termijn komt er een parkgebied, maar het extra brede voet- en fietspad ligt er nu al te blinken. Fietsers hoeven dus geen omleiding meer te volgen via Tervuursesteenweg en Stenenmolenstraat. De nieuwe Colomalaan werd voor 2/3 onthard. Naast het fietspad ligt ook een beek om water op te vangen. Het nieuwe fietspad vormt een belangrijke schakel tussen de fietspaden achter het station en de fiets-o-strade richting Brussel.

Lees online
Bekijk het toekomstbeeld van het Colomapark

Facebook
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2022 Mechelen in Beweging. Alle rechten voorbehouden.
E info@mecheleninbeweging.be
T 0492 25 55 17

 Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uit deze lijst afmelden .