Regnbågsankans medlemsbrev
Visa i brevet i din webbläsare

Medlemsbrev Augusti

 

Detta medlemsbrev innehåller följande:

 

1. Ordförande Oscars hälsning

2. Jeppis Pride 2014 – En månad senare

3. Verksamhetskoordnaror Fredrika återkommer till Regnbågsankan 28.8

4. Vem tycker du skall tilldelas årets Guldanka?

5. Kommande evenemang

 

1. Ordförande Oscars hälsning

 

Hej alla,

 

Sommaren börjar lida mot sitt slut, vilket betyder att Regnbågsankans verksamhet för hösten sakta men säkert börjar köra igång. Höstens höjdpunkt blir Regnbågshelgen och Regnbågsankans 10 års jubileum som går av stapeln 22-25 oktober i Helsingfors. Programmet är fortfarande under planering, men vi kan redan nu lova att ni inte kommer att bli besvikna. Du som är intresserad av att vara med som funktionär / frivilligarbetare kan vara i kontakt med mig på ordforande@regnbagsankan.fi. Alla är välkomna!

 

I övrigt om du har idéer på verksamhet eller vill att vi driver någon specifik fråga politiskt, så är det bara att ta kontakt.

Trevlig höst!
 

Oscar, ordförande

 

2. Jeppis Pride 2014 – En månad senare

 

För en månad sedan deltog ca 2000 stolta människor i Jakobstads första Pride-parad! Det var många rörda känslor i paraden av det överväldigande stödet som gavs av ungefär lika många åskådare.

 

Jeppis pride 2014 blev en folkfest långt över våra förväntningar. Hela priden var helt uppbyggd av ideellt arbete. Ett resultat av engagerade människor som medverkat och bidragit på olika sätt. Det var talko-arbete av artister, konstnärer, paneldeltagande och många andra som möjliggjorde Jeppis Pride.

 

Många regnbågsflaggor som vi sålde till företag här i Jakobstad är ännu uppe. Vilket är väldigt fint och ställningstagande, jag menar, bara för att priden är över behöver inte regnbågens flagga tas ner! HBTIQ-personers lika rättigheter är fortfarande lika aktuellt. Men nu då? Jag vill svara på det genom att citera Lisen Sundqvist som så fint avslutade Jeppis Prides blogg med dessa ord:

 

”Vad händer nu? Det vi med säkerhet vet är att det inte blir Pride igen nästa år i Jakobstad. Vi vet också med säkerhet att vi som den löst sammansatta grupp vi är i olika konstellationer kommer att fortsätta jobba med HBTQI-frågor i Österbotten och vi kommer att fortsätta arbeta för jämlikhet och för att vi alla ska kunna mötas på lika villkor. Vi har lärt känna nya människor och fått nya idéer. Vi har sett nya möjligheter och vi är stolta över att vi får vara med om en förändring och glada över att märka att vi igen kommit ett stort steg framåt.”


Minerva Ekrelius

 

3. Verksamhetskoordnaror Fredrika Biström återkommer till Regnbågsankan

 

Efter sitt år som heltisdkonstnär återkommer verksamhetskoordinator Fredrika Biström tillbaka till jobbet torsdag 28.8. - Visst har det varit skönt att koncentrera sig på konsten, men jag har saknat det konkreta arbetet, konstaterar hon. Fredrika är ivrig över att föreningen har flyttat till central adress på Simonsgatan och att hemsidan förnyats. - Det skall också bli spännande att arrangera Regnbågshelgen och i föreningssammanhang invänta beslut gällande det könsneutrala äktenskapslagförslaget. Jag hoppas på aktivt deltagande och att ni känner er välkomna med ideer, åsikter och önskemål!

 

Hälsar Fredrika

 

Eftersom Fredrika återkommer säger Verksamhetskoordinato vikarie Camilla Nousiainen tack för ett fint och kul sammarbete!-  Det har varit kul att jobba våren och sommaren med hbtqi-aktivism och att få jobba med årets styrelsen. Tack för ett fint samarbete och lycka till med Regnbågshelgen och 10 års jubileumet!

 

Varma häslningar, Camilla

 

4. Vem tycker du skall tilldelas årets Guldanka?

 

Guldankan är ett pris som delas ut av föreningen Regnbågsankan rf. Priset finns till för att lyfta fram personer, projekt eller instanser som på ett betydande sätt jobbat för mångfald, mänskliga rättigheter, fördomsfrihet och sexuella minoriteters och könsminoriteters rättigheter, främst inom Svenskfinland.

 

Vinnaren av Guldankan 2014 utses av Regnbågsankan rf:s styrelse utifrån de nomineringar som inkommit. Priset delas ut under kvällsfesten den 25 oktober i samband med Regnbågshelgen 2014 i Helsingfors.

 

Tidigare pristagare inkluderar Karl af Hällström, Monika Pensar, Anders Huldén, Camilla Gunell, Andreas Snellman och den svenskspråkiga ungdomsradiokanalen YLE X3M.

 

Skicka in ditt förslag inklusive motivering senast 30.9.2014 via vår hemsida
www. regnbagsankan.fi

 

5. Kommande evenemang


Tom of Finland Tuhmat ruudut - Seriefigursutställning -i Helsingfors
29.08 klo 12.00 28.09 kl 16.00

Regnbågshelgen - i Helsingfors

22.10-25.10

TransHelsingfors
17.11 - 23.11


 

 


2014 Regnbågsankan rf


Sluta prenumerera på det här brevet    Uppdatera dina prenumerations inställningar

Email Marketing Powered by Mailchimp