Copy

Ricks Reisverslag - editie 4, jaargang 2014

View this email in your browser

Het is zover!

Sneller dan verwacht, is hier alweer de vierde editie van Ricks Reisverslag, een online nieuwsbrief om fans van Rick op de hoogte te houden van de allerlaatste ontwikkelingen.

En zoals jullie misschien al een beetje voelen aankomen, staat deze editie vrijwel geheel in het teken van het tweede deel: Rick de Reiziger, een monsterlijke reis, wat eind juli/begin augustus zal verschijnen. Maar ook kijken we in deze nieuwsbrief terug op Ricks reisbureau voor één dag, wordt eindelijk het verhaal rondom die mysterieuze snoepjes onthuld en wordt er meer verteld over de unieke samenwerking met de bibliotheek in Schiedam. Kortom, weer een goed gevuld reisverslag!

Namens Rick en Aart, veel leesplezier gewenst!                                         
 

Rick de reiziger, een monsterlijke reis

Eindelijk is het zover. Vanaf NU te bestellen en vanaf eind juli/begin augustus ook verkrijgbaar. Het tweede deel van de Rick de Reizigerreeks. Dikker, mooier, spannender en met nog veel meer mooie illustraties van Anita Stargardt.

Op de onlangs opgefriste website vind je een teaserfilmpje en meer informatie over de inhoud van het boek. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik!

Bestellen? Dat kan vanaf.....nu !

Het boek zal straks uiteraard ook te koop zijn in een aantal boekenwinkels, maar voor het grootste gedeelte vindt de verkoop online plaats. Wil je het boek reserveren/ bestellen, dan kan dat op drie manieren: In alle gevallen is het mogelijk een gesigneerd boek te ontvangen, geef dit alleen wel duidelijk aan bij je bestelling. Maar......als je het boek bestelt via de website van Rick zelf, dan ontvang je bij je bestelling een zakje kwebbelaars. Een uniek snoepje, door Jor-Chef speciaal ontwikkeld voor Rick de Reiziger. Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over.

Goed nieuws! Niet alleen is het tweede deel dikker als deel één, het is ook nog eens voordeliger! De verkoopprijs van 'Een monsterlijke reis' is € 12,50
 
Bestellen?

Kwebbelaars?

Bij bestelling van deel twee via de site ontvang je dus een zakje kwebbelaars.

Al twee reisverslagen lang 'pest' ik jullie met deze overheerlijke, geheimzinnige snoepjes van Jor-Chef. Maar wat zijn dat nou eigenlijk voor snoepjes?

Onderstaand fragment uit 'Een monsterlijke reis', maakt het misschien wat duidelijker.......

Rick opent het zakje en ziet dat er een handjevol snoepjes in zit, verpakt in verschillende felgekleurde papiertjes. Met een vragende blik kijkt hij zijn tante aan. ‘Snoepjes? Voor onderweg?’ ‘Niet zomaar snoepjes, Rick. Kwebbelaars. Of zoals ze ook wel genoemd worden roomboter-babbelaars in allerlei talen.’ ‘U bedoelt smaken?’ ‘Nee, ik bedoel talen. Ze smaken allemaal hetzelfde.’ Tante Carolien lacht. ‘Als je op reis gaat en je ontmoet iemand die je niet kunt verstaan, dan neem je een kwebbelaar. Zolang je op de kwebbelaar zuigt, kun je alles en iedereen verstaan. En… mooier nog, zij verstaan jou ook!’

Pop up store in Maassluis voor één dag: Ricks reisbureau !
 
Op zaterdag 12 juli werd de winkel van Smoelwerk voor één dag omgetoverd tot Ricks Reisbureau.

Veel kinderen bezochten één van de voorleessessies of kochten een paspoort waarmee ze op reis konden. Er waren leuke spellen, de kinderen mochten een eigen vlag knutselen én natuurlijk werd ook Italië bezocht: alle kinderen konden op vertoon van hun paspoort een lekker ijsje halen bij de IJsmaker op de Markt.

 Er stond ook een hele grote pot kwebbelaars bij het reisbureau. Maar hoeveel zaten er nu eigenlijk in? Het waren er 495 en Lisa van Noorloos zat het dichtste bij het juiste aantal. Zij wint met haar gokje het nieuwe boek van Rick de Reiziger.

 Gefeliciteerd, Lisa!
 

Kleurwedstrijd in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam

Waarschijnlijk komt er eind van de zomer nog een officiële boekpresentatie, maar om het tweede deel wel alvast feestelijk te lanceren is er, ism met de bibliotheek Schiedam, een kleurwedstrijd georganiseerd.

Haal je kleurplaat van Rick & Aart op bij de balie van de Bibliotheek en kleur hemvoor 1 september zo mooi mogelijk in. Degene met de allermooiste kleurplaat wint een leuke verrassing voor zichzelf én voor zijn/haar klas !

Gezocht !!
Wilde plannen zijn er altijd, alleen het geld om ze te verwezenlijken...dat blijft lastig. Daarom deze oproep: ik ben op zoek naar een ondernemer of bedrijf met een groot hart.

Ik kan er in dit reisverslag niet al te veel over vertellen, maar het gaat om een goed doel, een redelijk kleine investering en grote, maatschappelijke meerwaarde. Als 'ruil' kan ik niets anders bieden als free publicity en heel veel dankbare kinderen.

Interesse? Stuur even een mail, dan praat ik u graag bij over mijn plannen.
 

Kinderboekenweek 2014
Van 1 tot en met 12 oktober is het kinderboekweek. Voor de zestigste keer alweer en om dat heuglijke feit te vieren is het thema dit jaar dan ook 'Feest'.

En hoe leuk is het dan om een schrijfster op bezoek te hebben op school, in de klas of in de boekenwinkel? En, in alle eerlijkheid, voor een schrijfster is er ook niets leukers om rechtstreeks met haar lezers in contact te komen!

Informeer naar de mogelijkheden via rickdereiziger@gmail.com of telefonisch via 06-46407720, maar wacht niet te lang, want voor je het weet is het al oktober!

Nog geen abonnement op Ricks Reisverslag?
Toch even aanmelden hieronder hoor. Dan ben je in ieder geval als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en leuke acties!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2014 Rick de Reiziger, All rights reserved.