Copy
Hartekind Nieuwsbrief Maart 2019
Is deze mail niet goed leesbaar?
Bekijk 'm
hier in je browser.
Hartekind Challenge 2019
Nog drie maanden en dan is het zover: de jaarlijkse Hartekind Challenge. Op 15 juni gaat het bij Kasteel Groeneveld helemaal los. En dit jaar wordt de Hartekind Challenge extra leuk! Er is een Superheldenparcours voor de allerkleinsten, een Escape the Park voor de grotere kinderen én een hardloopwedstrijd. Ook is er dit jaar een heus Foodtruckfestival, zodat iedereen samen extra kan genieten van deze dag.
Schrijf je hier meteen in. Er is nu nog plek!
Inschrijven Hartekind Challenge 2019
Onderzoeksbijeenkomsten kinderhartcentra
Stichting Hartekind organiseert ieder jaar onderzoeksbijeenkomsten in de Nederlandse kinderhartcentra. Het doel van de bijeenkomsten is om ouders en hartekinderen te informeren over de nieuwste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek over hartafwijkingen bij kinderen. Aanstaande zaterdag 30 maart staat de bijeenkomst in Rotterdam gepland, op 22 juni in het CAHAL in Amsterdam-Leiden en op 7 september in Utrecht. Ga snel naar onze website om je in te schrijven. Like het evenement op Facebook om op de hoogte te blijven van het programma. Zien we je daar?
Hartekindweek een groot succes!
De Hartekindweek 2019 was wederom een groot succes. In de zes steden waar de Nederlandse kinderhartcentra zijn gevestigd, zijn in totaal 10.000 rozen verkocht. Ook zijn er heel veel digitale Valentijnswensen verstuurd vanuit de campagne met Ruben Nicolai. Het Hartekindgala bracht ook dit jaar weer een prachtig bedrag op voor wetenschappelijk onderzoek. In het land waren daarnaast talloze succesvolle acties. Kijk hier voor meer informatie over deze Hartekindweek!
Landelijke onderzoeksagenda en call
Op 8 november 2018 is een zogenaamde onderzoekscall uitgeschreven naar alle onderzoekers in Nederland. Uit deze call zijn eind januari 22 onderzoeksvoorstellen gekomen, die de afgelopen maanden door de Ouderraad en de Wetenschappelijke Adviesraad zijn beoordeeld. Inmiddels zijn de eerste vier stimuleringsbijdragen toegekend. De komende maanden wordt meer over deze vier onderzoeken vertelt via onze website. Daarnaast worden voor de grote bijdrage op dit moment verschillende voorstellen uitgewerkt. Hartekind neemt later dit jaar een besluit welk groot project zal worden opgestart.
Hartekind draagt bij aan landelijk onderzoeksconsortium
Stichting Hartekind en de Hartstichting gaan gezamenlijk de aangeboren hartafwijking te lijf. Het doel is een landelijke samenwerking tussen specialisten, onderzoekers en andere betrokkenen rondom het thema van aangeboren hartafwijkingen. Lees hier het persbericht over het consortium.
Sporten voor Hartekind
Natuurlijk kun je ook dit jaar weer aan veel sportevenementen mee doen om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Wat staat er op de sportkalender:
  • Fietsen op de Marmotte op 7 juli
  • Meelopen tijdens de Dam tot Dam loop op 22 september
  • Schaatsen op de Weissensee op 24 januari 2020
Ga naar onze site voor alle evenementen en schrijf je in voor één van deze fantastische sportevenementen.
Vrijwilligersdag
Stichting Hartekind bestaat uit vrijwilligers. Heel veel vrijwilligers! Op 18 mei staat daarom de jaarlijkse inspirerende vrijwilligersdag gepland, bij Van der Valk De Bilt - Utrecht in De Bilt. Het wordt een heerlijke dag met een presentatie van een kindercardioloog, veel inspirerende workshops en vooral de mogelijkheid om contact te hebben met heel veel andere vrijwilligers. De dag staat onder leiding van Bob van den Heuvel. Schrijf je hier in voor deze leuke en leerzame dag!
Inschrijven Vrijwilligersdag 2019
Bekijk hier de korte video van het zeer geslaagde Hartekind Gala op 14 februari jl!
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Instagram
Copyright © 2019 Stichting Hartekind, All rights reserved.