Copy
Nieuwsbrief oktober 2016
View this email in your browser

Lieve allemaal,

Het werd weer tijd voor een update. Want jeetje, wat hebben wij een nieuws!
Het is inmiddels 5,5 jaar geleden dat we voor het eerst in Our Home kwamen. Een Our Home nog zonder jongenshuis, nog zonder waterput, nog zonder eigen school, nog zonder weg die erheen leidt, nog zonder moestuin, nog zonder bananenplantage, nog zonder niet-lekkend meisjeshuis, nog zonder goede bedden, nog zonder bibliotheek, nog zonder consequente vaste hulp van jullie: STAAL.
Maar vooral nog zonder……
 

De baby van Suddha geboren op 20 september 2016
De baby van Suddha!
Suddha is bevallen van een kerngezonde jongen. De bevalling heeft in het ziekenhuis plaatsgevonden. Met Suddha en de baby gaat alles goed.
Chacko en Avi zijn nu dan ook niet alleen papa en mama, maar voor het eerst in hun leven ook OPA EN OMA!
En wij van STAAL voelen ons toch ook een beetje tantes :) 
Happy Onam 
Traditionele Onam versiering door de kinderen gemaakt. 

In Kerala is Onam een staatsfeest. Het is een feest, dat ongeacht religie en kaste wordt gevierd! Het feest draait om de oogst en in het specifiek de rijstoogst.
Ook in Our Home werd Onam gevierd met een traditioneel bloemenkunstwerk en een feestmaal. De kinderen hadden zich allemaal mooi aangekleed. Er werd uitgebreid gekookt en het feestmaal werd van bananenbladeren gegeten. De kinderen hebben genoten.
Hebben jullie wel veel contact?
Mensen vragen ons vaker of we veel contact hebben met Our Home. We appen en mailen wekelijks met Chacko. Je kunt ons dus ook altijd om een update vragen.
Soms is contact een tijdje lastig. Our Home ligt midden tussen de plantages en dan wil het netwerk wel eens teleur stellen. Zoals Chacko naar ons mailde:
I am so happy now that Internet is getting better .last week we had really big trouble with net work . It is india ....all things are available but nothing works.
Andaye, Rosie en Steffi zijn aan het kijken wanneer we weer naar Our Home kunnen.  We willen weer heel graag alle kinderen zien, kijken hoe Our Home er met alle veranderingen bij staat. Zodra we gaan, krijgen jullie het natuurlijk als eerst te horen. Helaas, komen er met volwassen banen, ook volwassen vakantiedagen en volwassen geldproblemen kijken. 
Studeren
  • Jijo is begonnen aan een kunststudie in Mysore
  • Karthik is alweer begonnen aan zijn 2e jaar hotelmanagement in Bangalore.
  • Bincy is begonnen met haar 2e jaar verpleegopleiding
De Good Sheperd Public school is aan het groeien. De school krijgt steeds meer aanmeldingen. We zijn dan ook aan het kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe etage op de school. Het dak is 5,5 jaar geleden zo gebouwd dat er een nieuwe etage op kan. Nu moeten we nog het geld ervoor vinden.
 
Foto's van STAAL
Van boven naar onder: baby van Suddha, Godwin en companen en Vera en Baneesha in schooluniform
Sudha, Avi en de baby!
Droogte van Kerela

De droogte het afgelopen jaar heeft er flink ingehakt. De put die gebouwd is, is net aan voldoende. We zijn echter bang dat als er meer jaren zullen komen, waarin er zulke extreme droogte komt dat de put niet toereikend is. We moeten dus samen met Chacko nadenken over de mogelijkheden om de put nog dieper te maken. Hopelijk lezen jullie in de volgende nieuwsbrief over een verbeterde nieuwe put!
 
Van boven naar onder;
Van boven naar onder; traditionele sari's op Onam, potje touwtrekken, Avi en de meiden en het maken van de versiering van Onam, Samson.
Medische update
  • Rajesh is gelukkig helemaal genezen van al zijn verwondingen. Hij is weer bezig met schilderen en school. Alle ziekenhuisrekeningen leverden nogal wat hoofdpijn op, maar het is gelukkig weer goed gekomen.
  • Balu had 3 wortelkanaalbehandelingen. Maar gelukkig kan hij nu weer vrolijk lachen!
Naomi and Anjana

 
Copyright © *|2015|* *|Stichting Staal|*, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp