Copy
Beste <<Voornaam>>,
Dit is de vijfde nieuwsbrief over schrijven en schilderen. De afgelopen maand ben ik bijna elke dag op pad geweest en daar laat ik je hier een klein stukje van zien.

Met:
Elke dag op pad, Een schaap is een schaap, Waar lopen de schapen?,
Amersfoortse Havendagen, Werk aan het spoel en de Country Fair in Aalten.
Nieuwsbrief op de site

Nieuwsbrief Jaargang 1, nummer 5.

Elke dag op pad

In dit seizoen is er altijd wel iets te doen: havendagen, fairs, braderieën. En ik word steeds vaker gevraagd om te komen schilderen. Daardoor kom ik op de mooiste plekjes in Nederland, zoals op 'Werk aan het spoel' in Culemborg en de havendagen in Amersfoort. Aan de foto's van de Havendagen is te zien dat ook de kinderen daar erg van genieten. 

En dan te bedenken dat ik met de herders ook al op heel mooie plekjes kom. Vorige week nog in het
Fochteloërveen. De dames mochten naar de kapper. De Australische scheerders hebben twee minuten nodig per schaap. Ze maken lange dagen, want ze scheren van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Hard werken. De schapen zijn er blij mee.


Deze maand hingen Isdke en heel veel schaapjes op de Country Fair in Aalten.

Een schaap is een schaap
Dat zou je toch denken. Maar zo simpel is het niet. Texelaars zijn schapen die vooral erg veel spieren hebben. ‘Waddengoud’, noemen ze het op Texel en de Texelaars zelf vinden dit het lekkerste vlees van de hele schapenwereld. Mooi zijn ze niet echt. Er zijn mensen die Texelaars vinden lijken op varkens. Meer vierkant dan rond…
Lees meer.
Waar lopen de schapen?
In het boek Waar lopen de schapen? laat ik de herders vertellen over hun vak en de eigenwijze aanpak die ze daarbij kiezen. Kom ook genieten van hun werk. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer kans er is dat dit bijzondere en effectieve natuurbehoud voor de toekomst behouden blijft. Het boek met verhalen en sfeerbeelden komt deze winter uit. Mooi op tijd om te lezen bij een knapperig haardvuur. Of om cadeau te geven.
Deel dit op FB

Like Nieuwsbrief Schilder een verhaal on Facebook
Amersfoortse havendagen
Op de Amersfoortse havendagen hebben kinderen niet veel schapen geschilderd. Wel heel veel hartjes, meisjes en bootjes. Meer moois vind je hier

 
Werk aan het spoel
Met uitzicht op de Lek heerlijk staan schilderen bij 'Werk aan het Spoel'. Samen met mijn zusje een dagje genieten op een heel mooi plekje.
Country Fair
Op de Country Fair zijn de schaapjes uitgebreid bewonderd. Een paar aquarellen zijn verhuisd naar een nieuwe eigenaar. Dat allemaal dankzij Boerenvee.
Wilt u op de hoogte gehouden worden over het boek? Lees mee op mijn blog, schrijf u in op onze facebook-pagina of abonneer u op de nieuwsbrief.
U kunt het boek ook
nu al bestellen. Als u dat doet, krijgt u € 5,00 korting op de verkoopprijs (van € 29,50).
Alles in deze nieuwsbrief mag je gebruiken en verspreiden, mits je de bron vermeldt en een link naar mijn website: 'www.margovonk.nl' opneemt.

Het adres:
Margo Vonk
Zoetendaal 22-24
Buren (Gld), 4116 BM
Netherlands

Add us to your address book


Schrijf je in

Schrijf je uit    Verander je gegevens


Email Marketing Powered by Mailchimp