t.a.v.: <<E-mail adres:>> | stuur naar een vriend

nieuwsbrief herfst 2014

Tijdens de Dutch Design Week (18 t/m 26 oktober 2014) heeft Material Sense twee primeurs. Zij introduceert Material LAB, via de expositie Forging the Future, en zij exposeert voor het eerst in de prachtige Kruisruimte van haar eigen Complex. Ontmoeten we u (ook) dit jaar?
 

Expositie Forging the Future

Discussie en verbazing uitlokken; dat heeft Material Sense voor ogen met de expositie Forging the Future. Acht speciaal geselecteerde ontwerpers, nieuwe talenten, fabrikanten en onderzoekers hebben zich met hart en ziel gestort op de slimme richting die producten in een gewenste toekomst zullen inslaan.

We lichten een tipje van de sluier op wat u onder de prachtige hoge bogen van de Kruisruimte kunt zien. Michelle Baggerman heeft in samenwerking met Mexicaanse ambachtslieden het prachtig kant 'Renacimiento' geproduceerd. Het garen is gemaakt van gerecyclede plastic tassen. 'Ambio' (Teresa  van Dongen) is een lichtarmatuur die licht geeft door de werking van bio-luminescente bacteriën. Voor 'Net-Works' (Interface) verzamelen en verkopen lokale bewoners uit de Filippijnen en Kameroen afgedankte visnetten. Hierdoor krijgen de netten een tweede leven als mooie en duurzame tapijttegel. Lees meer>

Material Sense is aanwezig voor toelichting op het werk, evenals de exposanten (verdeeld over de week).


 

Wij introduceren:
Material Sense LAB

Forging the Future vormt de opmaat voor een nieuw initiatief van Material Sense: het Material Sense LAB. We onderzoeken hierin hoe biobased kunststoffen met een nieuwe manier van denken (en nieuwe vormen van samenwerking) esthetische en  waardevolle alternatieven voor producten kunnen vormen. En daarmee bij gaan dragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie.

Onderzoekers, veelbelovende afgestudeerder, ontwerpers en bedrijven testen en ontwikkelen de ideeën voor toekomstige materiaal- en productontwikkeling in het LAB. Material Sense vervult hierin haar bekende katalyserende en verbindende rol. Zij heeft daarbij de ambitie om nieuwe markten voor duurzame materiaalontwikkelingen te vinden.

Moving Materials Virtual
in Exploring Box

Moving Materials Virtual zag dit voorjaar het levenslicht. Tijdens Forging the Future bieden wij u de gelegenheid alle materialen op een ontspannende manier te ervaren. Stap in onze Exploring Box en neem een kijkje in de virtuele ruimte. Lees meer>

Workshop:
'Het Rondreizende Afval Atelier'

Laat de duurzame ontwerper in u wakker worden! Volwassenen en kinderen lopen met rondreizend uitvinder, gereedschapsmaker en ontwerper Rick Claassen van station Eindhoven naar de expositie Forging the Future. Onderweg verzamelt u PET-flessen. In het Rondreizend Afval Atelier verwerkt u deze tot prachtige draden waar u naar eigen idee nieuwe producten van maakt.
 
Data: za 18, vr 24, za 25 oktober 2014
Tijdstip: van 13.30 tot circa 14.45 uur
Kosten: waardering achteraf
Inschrijven: info@degroenemakers.nl
Meer info: www.materialsense.com

Alles is te ‘fixen’

We lieten u al eerder kennismaken met het materiaal 'Sugru'. Deze rubberachtige klei hecht aan bijna alles en vormt in korte tijd een sterk en flexibel materiaal. Neem bij uw bezoek aan Forging the Future dat bord of kopje dat beschadigd is mee en biedt het een nieuw leven. Of laat uw creativiteit de vrije loop om van een bestaand item iets compleets nieuws te maken. Voor een klein bedrag fixt u het! Let op: OP=OP.
Lees meer>
 

De Kruisruimte: waar en wanneer?

De Kruisruimte (routebeschrijving) ligt op de route van Station Eindhoven naar Sectie C. Dagelijks en in het weekend geopend van 11.00-18.00 uur (behalve op zondag 19 oktober, dan is de expositie geopend van 14:00 tot 18:00 uur). Forging the Future is vrij toegankelijk.
 

Material Sense

Material Sense (2002) is een onafhankelijke organisatie voor materiaalinnovatie. Ze vervult daarin verschillende rollen daarin en maakt de wereld van materialen zichtbaar en tastbaar. O.a. via rondreizende themaexposities, lezingen, workshops en zelfontwikkelde methodes om de waarde van materialen te ervaren. Material Sense adviseert bij de zoektocht naar nieuwe materialen en technologieën. Zij promoot de optimale sensorische beleving van producten binnen een duurzame samenleving.
 

Material Sense LAB

In Material Sense LAB vervult Material Sense een katalyserende en verbindende rol vanuit haar materiaalexpertise en ontwerpkracht. Met een geselecteerde groep ontwerpers, wetenschappers en innovatieve bedrijven ontwikkelt en experimenteert zij met de materialiteit van producten voor de circulaire economie. Hierdoor worden materialen in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij het ontwerpen van toekomstige producten. Er ontstaan nieuwe samenwerkingsvormen en business modellen, met ondersteuning van Material Sense voor een succesvolle marktintroductie van de ontwikkelde producten.
 

Let’s keep in touch...

www.materialsense.com
mail@materialsense.com
facebook

Material Sense
Gen. Bothastraat 5k
5642 NJ Eindhoven
The Netherlands
Email Marketing Powered by Mailchimp

bekijk online | uitschrijven | voorkeuren aanpassen

Copyright © 2014 Material Sense, Alle rechten voorbehouden.