Copy
Klik hier indien u deze email niet goed te zien krijgt


   

Beste  ,

In deze nieuwsbrief: onze conferentie over ondernemen in het onderwijs, reactie op uitspraken Asscher over het ontslagrecht en een verslag van de succesvolle start van het OndernemersParlement. 

Conferentie Onderwijs & Ondernemerschap: Meld je aan!
Op 9 maart gaat Hans in gesprek met Staatssecretaris voor onderwijs Sander Dekker. ONL organiseert die dag samen met de VVD de conferentie Ondernemerschap in het Onderwijs. Leerlingen moeten in het onderwijs ondernemerschapsvaardigheden meekrijgen. Het moet makkelijker worden om als student een bedrijf te starten. Het wordt een interactieve, inspirerende middag. Bekijk het programma op onze website. Meld je nu aan via dit mailadres

Reactie op uitspraken Asscher over het ontslagrecht
ONL voor Ondernemers kan zich niet vinden in de uitspraken van Minister Asscher dat ondernemers geen oog hebben voor hun medewerkers. Minister Asscher deed deze uitspraken n.a.v. de commotie die ontstond rondom het nieuwe ontslagrecht. Met de Wet Werk en Zekerheid worden tijdelijke contracten – met terugwerkende kracht – bij elkaar opgeteld als ze elkaar opvolgen binnen 6 maanden. Seizoensgebonden bedrijven worden hierdoor met torenhoge ontslagvergoedingen geconfronteerd. Hans Biesheuvel heeft Minister Asscher opgeroepen om met ondernemers in gesprek te gaan en te zoeken naar een constructieve oplossing. Het volledige persbericht met alle informatie is via deze pagina na te lezen. 

ONL in de media

Ook deze maand was er veel aandacht voor ONL in de media. Lees hier enkele artikelen:

Hans Biesheuvel als adviseur van startende ondernemers bij Picknick met een Klik

ONL de komende periode: 
  • Donderdag 19-02 kan je de nieuwe column lezen van Hans Biesheuvel in De Telegraaf. 
  • Donderdag 19-02 neemt Hans Biesheuvel om 11.00 uur plaats in het ondernemerspanel van Paul van Liempt. Blijf op de hoogte van al het ondernemersnieuws. Het radioprogramma wordt live uitgezonden bij BNR Radio. Luister mee via deze link
  • Woensdag 04-03 gaat ONL naar Brussel. Wil je als ondernemer ook een keer mee naar Brussel? Bekijk de data hieronder en meld je aan.
  • Donderdag 05-03 vindt het jaarlijkse Space 4AYA 2015 (Adolescent & Young Adult met Kanker) plaats in de RAI in Amsterdam. Om 10.30 uur treedt Hans Biesheuvel op als gastspreker omdat hij deze organisatie een warm hart toe draagt. 
  • Donderdag 19-03 is het webinar ‘Focus op Sales’ door Hans Biesheuvel. Succes begint bij Sales. Hans Biesheuvel geeft samen met Annette Wassenaar van Yellow Walnut tips en tricks om je omzet te verhogen. Het webinar begint om 16.30 uur en duurt een uur. Schrijf je nu in via dit mailadres.  

Succesvolle Regiomeetings OndernemersParlement 
De ONL regiomeetings waren een groot succes! We zijn het gesprek aangegaan met ondernemers uit alle regio’s en hebben actuele speerpunten geïnventariseerd. Belangrijke onderwerpen die spelen zijn: kredietverlening, regelgeving en het arbeidsrecht. De speerpunten worden gebruikt als input voor de Schaduwbegroting 2015 die op 3 september aan Mark Rutte wordt overhandigd. In april staan de volgende regiobijeenkomsten op de planning waar Parlementsleden en (lokale) politici met elkaar om de tafel gaan. Doe nu mee en word Parlementslid! Kijk op onze website

Hans Biesheuvel tijdens de start van het OndernemersParlement in de regio Haaglanden.

Poll Ondernemend Onderwijs
Uit de poll van 10 februari blijkt dat ondernemers investeren in de vaardigheden van hun medewerkers. De poll laat ook duidelijk zien dat ondernemers in contact staan met onderwijsinstellingen. Zij leveren hiermee een actieve bijdrage aan de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Ondernemers geven in de poll aan dat deze aansluiting nog steeds veel beter kan en beter moet. Meer dan 50% van de ondernemers die de poll hebben ingevuld laat weten open te staan voor het aanbieden van stages en leerwerk trajecten. 

Agenda 2015

Data Brussel Tour 2015 

Bekijk alle evenementen in onze agenda op de website

Dinsdag 31 maart
Familiebedrijven zijn een belangrijke motor voor de economie. Valegis Advocaten organiseert 31 maart het seminar 'Familiebedrijven'. Wil jij advies van Hans Biesheuvel en andere sprekers over o.a. opvolging en financiering? Meld je nu voor dit interessante seminar op deze website