Copy
DUIVEN, november 2015
View this email in your browser

Van de voorzitter

Joris van Wijk
In toenemende mate hebben wij te maken met incidenten, in het veld, rondom het veld, gericht tegen andere spelers maar ook tegen vrijwilligers van onze vereniging. Incidenten waarbij vrijwilligers verbaal uitgemaakt worden voor allerlei zaken waar een normaal mens niet blij van wordt. Normaal fatsoen en omgangsvormen worden dan zomaar overboord gegooid. 

Zo wensen wij binnen onze vereniging niet met elkaar om te gaan. Binnen de vereniging zullen wij dit ook niet tolereren. Vrijwilligers zijn de kurk waar we als vereniging op drijven. Een vrijwilliger is bereid om zijn/haar beperkte vrije tijd aan onze vereniging te besteden omdat hij/zij dat leuk vindt en er energie van krijgt. Zonder vrijwilligers kan de vereniging helemaal niet bestaan, geen trainingen, wedstrijden, niets. 

Sommige leden of sommige ouders van leden menen dat zij vrijwilligers zomaar kunnen schofferen als zij het ergens niet mee eens zijn, of als hun zoon of dochter niet in het team terecht komt waarvan zij vinden dat hun zoon/dochter thuishoort. Ik kan iedereen verzekeren dat al onze vrijwilligers hun uiterste best doen om het zoveel mogelijk leden naar de zin te maken, alleen soms moeten er keuzes gemaakt worden die het belang van 1 lid of een team overstijgen en dat kan wel eens pijn doen. Dus ook al ben je teleurgesteld of ontevreden, toon respect naar de ander en behandel de ander zoals je zelf ook behandeld wenst te worden. 

Op onze ledenwebsite www.leden.westerduiven.nl onder het kopje Regels, Normen en Waarden staan de gedragsregels en disciplinaire maatregelen zoals deze in 2012 door de Algemene Ledenvergadering zijn aangenomen en van toepassing verklaard op de leden van onze vereniging. Hierin staat beschreven hoe wij als vereniging vinden dat wij met elkaar om moeten gaan. 

Ik wil nogmaals benadrukken dat wij vanuit bestuur en commissies ongewenst gedrag niet zullen accepteren en zo nodig disciplinaire maatregelen zullen treffen. 

Met sportieve en respectvolle groet,

Joris van Wijk

Coachavond o.l.v. Arjen Fluijt


November stond in het teken van de coachavonden. Arjen Fluijt, onze trainer van Dames 1 en jongste jeugd, hield op 2 november een coachavond voor de coaches van de jongste jeugd. Op 9 november waren de coaches en trainers aan de beurt van de jeugdteams. Met zeer veel energie, passie en de nodige dosis enthousiasme nam Arjen de coaches en trainers op een interactieve manier mee in het tactisch plan zoals we binnen MHC De Westerduiven willen gaan spelen. Er werd bij de coaches voor de jongste jeugd inzicht gegeven hoe we de veldbezetting op een eenvoudige manier kunnen uitbreiden indien we over gaan van 3- naar 6 of naar 8-tal hockey. De sessie werd ingevuld met videobeelden om inzicht te geven in de verschillende looplijnen op het veld.

Daarnaast hadden de jongste jeugd trainers een opdracht gekregen die zij tijdens de sessie toelichtten aan de aanwezige coaches. De coaches kregen zodoende de noodzakelijke inzichten en de nodige tips en trucs om het hockeyplezier over te brengen op de spelers/speelsters in de jongste jeugdteams.
De coachavond voor de jeugdteams was minstens zo interessant. Ook hier werd de tactiek op een zeer plezierige en enthousiaste manier overgebracht. Een van de tactische aspecten die aanbod kwamen was de zogenaamde balstart fase, waarbij afhankelijk van de het kwart van het veld een bepaalde druk uitgevoerd moet worden.

Tevens kwam de strafcorner, zowel verdedigend als aanvallend aanbod. Hierbij werd uitgelegd wanneer 2-2 of 3-1 uitgelopen moest worden. De opkomst was zeer goed te noemen wat resulteerde in een interactieve sessie.

Na afloop van de tweede coachavond werd Arjen namens de Technische Commissie hartelijk bedankt voor zijn inbreng voor en kennisoverdracht tijdens beide avonden.

MHC De Westerduiven
De Technische Commissie
 

Vrijwilligersvacatures

 
Schrijftalent m/v
 
Voor onder andere een speciale lustrum-uitgave van de Scoop zijn wij dringend op zoek naar leden of familie van leden met schrijftalent.
 
Vind jij het leuk om af en toe teksten te schrijven en interviews te doen, neem dan snel contact met ons op! 

Meer informatie: Marcelle Beerepoot, 06 100 58 214 of meld je direct aan: marcelle.beerepoot@chello.nl

 
Diverse vacatures binnen de Technische Commissie (TC)
 
Binnenkort is er een speciale wervingsactie voor de TC. De TC functioneert in het hart van onze club. 
Nu al meer weten over de vacatures?! Neem contact op met Liesbeth Wigman op wigmanlwigman@chello.nl
 

Info training jongste jeugd

 
Het wordt langzaam aan weer kouder. Hou hier met de kleding van de kinderen rekening mee. Het meenemen van handschoenen is handig. Er zijn speciale hockeyhandschoenen waarmee je een goede grip blijft houden. Het dragen van dikke handschoenen/ wanten raden wij af. 

Bovendien worden de dagen ook weer korter.  Graag dus i.v.m. het donker, de kinderen op tijd brengen naar en ophalen van het hockeyveld.

Let op !! 
In de week van 9 & 11 december zullen de laatste trainingen plaatsvinden. Na de voorjaarsvakantie gaan we weer van start.De training gaat altijd door, tenzij op de site vermeld staat dat de training word afgelastof de informatie via de groepsapp/ mail wordt doorgegeven. Bijvoorbeeld bij extreme kou, glad veld en sneeuw.  

Heel veel plezier.

Natalie Willemsen & Nanke Uijterwaal

TC-coördinatoren jongste jeugd
AED training

Zaterdag 9 januari en donderdag 21 januari zijn er weer AED trainingen die gesponsord zijn door Bosman Opleidingen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
 
Je kan je inschrijven voor:
* Zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur
* Donderdag van 19.00 tot 21.30 uur
 
Opgeven kan door te mailen naar aed@westerduiven.nl. Vermeld graag je persoonlijke gegevens (naam, geboorte datum, telefoon nummer) en je voorkeursdatum. 
 
Aanmelden kan tot en met zondag 29 november. Er is beperkt plaats,  vol=vol. 
 
Groeten,
Laurens Zijlstra
Richard Spaan

Nieuws van de KNHB


Spelplezier bevorderende maatregelen voor de jongste jeugd

De spelbegeleiders schatten in wanneer het spelplezier voor beide teams bevorderd dient te worden aan de hand van:  

- de verhouding balbezit (BB) en niet balbezit (NBB) en/of 
- het aantal doelpunten verschil in een wedstrijd. Als richtlijn kan aangehouden worden dat het niveauverschil groot is bij 3 doelpunten verschil.  

Combineer de volgende opties voor maatregelen:  

Sterkere partij:                                             
De spelbegeleider gaat strenger fluiten voor de sterkere partij  

De sterkere partij verandert de opstelling  

Iedere speler van de sterkere partij mag, zodra hij/zij in balbezit komt, de bal maximaal 3x raken. 

 Zwakkere partij:
De spelbegeleider geeft meer (technische en/of tactische) aanwijzingen aan de zwakkere partij  

De zwakkere partij mag een extra veldspeler inzetten  

* Uitslag F-jes op DWF

De uitslag dient goed op het Digitaal Wedstrijd Formulier genoteerd te worden. Te vaak ontvangt de KNHB een onjuiste uitslag!

Alle doelpunten van de 4 uitslagen worden bij elkaar opgeteld !

Dus:  0-4 / 3-2 / 2-2 / 5-4

uitslag  = 10 - 12 

Als het mogelijk is graag alle uitslagen noteren bij de opmerkingen.

Oproep 


Voor een nieuwe item in de Scoop en op Facebook zijn wij opzoek naar leden die met ons hun bijgeloof, hockeytricks en favoriete hockeyattributen willen delen.

Dus, heb jij een lievelingsstick? Meest favo-hockeyschoenen? Een heel chill bitje? Of ontbijt jij met drie eieren, de ochtend voor een belangrijke wedstrijd? Draag je je linkersok aan je rechtervoet? Kus je het veld, voordat je start met inlopen? Kortom, heb je een bijgeloof die jou voldoende power geeft om een wedstrijd te winnen? Of heb jij een coole truc en wil je die delen met alle andere Westerduiven-leden? 

Laat het dan snel weten via scoopwesterduiven@gmail.com
 
Afscheid twee TC leden

Tijdens de vergadering van de Technische Commissie (TC) op 6 oktober 2015 werd even stilgestaan bij het vertrek van twee ervaren TC leden, te weten Ellen van Alken als voorzitter van de TC en Margot de Graaf als coördinator meisjes jeugd. Beide dames hebben zich langere tijd ingezet als vrijwilliger voor MHC De Westerduiven, echter in verband met het vertrek van hun spelende kinderen bij MHC De Westerduiven (1x Upward, 1x gestopt met hockeyen) kwam een einde aan hun verbondenheid met de vereniging. Zodoende is besloten om in goed overleg afscheid te nemen.

Het ledenaantal is tijdens hun inzet gegroeid naar 620 leden en is de kwaliteit van de trainingen verhoogd.
 
De TC bedankt beide dames heel hartelijk voor hun (jarenlange) inzet.

Op de foto (van links naar rechts): Ellen van Alken, Henk Rauw, Margot de Graaf
 
De Technische Commissie
De nieuwe Hockeykrant is uit met daarin een artikel over onze heren 1!

Zaalhockey: Nieuwe regels

Komend seizoen worden er wederom nieuwe regels ingevoerd bij het zaalhockey. De volgende regels zijn gewijzigd:

1. Zaalhockey wordt weer 6 tegen 6, zowel bij de junioren als bij de senioren.

2. Mondbescherming (bitje) is net als bij veldhockey verplicht voor alle veldspelers.

3. Het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld is net als vorig seizoen gelimiteerd tot maximaal twee momenten. Alleen het wisselen van een volledig uitgeruste keeper met een andere volledig uitgeruste keeper telt niet langer mee als wisselmoment.

4. Een speler die in balbezit is mag niet opgesloten worden in de hoek van het veld of aan de zijbalk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Tegenstanders moeten een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld.

5. Een groene kaart voor een speler betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van 1 minuut.

6. Een vrije push dichtbij de cirkelrand wordt niet meer teruggelegd tot 3 meter buiten de cirkel maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal echter de cirkel in gespeeld mag worden moet deze:

–          drie meter hebben gerold, of
–          geraakt zijn door een tegenstanderof
–          eerst de balk hebben geraakt.

Kijk voor meer informatie op http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23533_Spelreglementen.aspx?utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief2611&utm_content=Digitaal+spelreglement+Zaalhockey&utm_source=Nieuwsbrief

CD FEEST 'You only live onsie'

Grote Clubactie voorbij


Dit jaar zijn er weer meer dan 100 kinderen van onze club op pad gegaan om loten te verkopen zodat we de kas van de club kunnen spekken om te kunnen investeren in dingen die we anders niet zouden doen. 

De kanjers hebben gezamenlijk net iets meer dan 1300 loten verkocht (weer 200 meer dan vorig 
jaar!). Dat betekent voor de club dat er bijna 3400 euro op de rekening zal worden bijgeschreven! 
Net als vorig jaar is niet alleen de club er beter van geworden, ook de kids zelf hebben een zakcentje 
verdiend. Iedereen die meer dan 10 loten verkocht, ontvangt een cadeaubon van Bart Smit, Bol.com, 
HEMA of de Four Seasons. In totaal mogen we meer dan 50 kinderen blij maken met een cadeaubon. 

De topverkoper van dit jaar is Jeremy Goudriaan. Hij verkocht 74 loten en heeft daarmee niet alleen een mooie cadeaubon voor zichzelf bij elkaar gelopen, maar mag ook nog eens bij de Four Seasons een hockeystick uit gaan kiezen.

De top 3 ziet er als volgt uit:

1. 74 loten: Jeremy Goudriaan (J8E1)
2. 66 loten: Chaz Kortenray (JF1)
3. 55 loten: Hessel Brinkman (J8D1)

Het overzicht van best scorende teams:

MD4 176 loten 
J8E1 118 loten 
JD1 113 loten
JF1 112 loten 
J8D1 99 loten
 
We bedanken iedereen die meegedaan en meegeholpen heeft met de verkoop van de loten! 
Op naar volgend jaar!
De topverkoper van de Grote ClubActie, Jeremy Goudriaan (J8E1) ontvangt een nieuwe hockeystick van Arjen Zoon van Fourseasons.
Niet parkeren bij Aerofitt! 
 
Waar moet ik mijn auto nu weer kwijt?! Dat zal iedereen die op zaterdag met de auto naar Westerduiven komt zich regelmatig afvragen. Dat kan bijna niet anders. Het is vaak overvol. Toch willen wij iedereen dringend verzoeken om de auto NIET te parkeren rondom de sportschool Aerofitt. Deze parkeerplaatsen zijn UITSLUITEND voor leden van de sportschool die op dat moment sporten. Wij hopen op uw begrip en dank voor de medewerking!
Promotiefilmpjes Sportiviteit en Respect

Om ervoor te zorgen dat ook tijdens de competitie Sportiviteit & Respect de boventoon voert zijn er nieuwe filmpjes gemaakt. Met deze filmpjes bieden we handvatten voor trainers, coaches en ouders langs de lijn om Sportiviteit & Respect te stimuleren.

Positief coachen: filmpje om jeugdcoaches te stimuleren om op trainingen vooral aandacht te geven aan het leerproces van de kinderen. Positief training geven en daarbij aan de spelers duidelijk maken dat het samen leren en samen beter worden het allerbelangrijkste is. 

De wedstrijd: filmpje  gericht op het positief coachen tijdens een jeugdwedstrijd. Waar kun je het best de nadruk op leggen tijdens een wedstrijd en hoe kun je ervoor zorgen dat elk kind zo leuk en goed mogelijk kan spelen.

Langs de lijn: filmpje gericht op ouders van jeugdspelers. Hoe kun je hier als coach mee omgaan, wat vinden kinderen van te fanatieke ouders langs de lijn en wat doet het met ze?

Algemeen S&R filmpje 

Laten we hockey met elkaar leuk houden en er spannende en vooral sportieve wedstrijden van maken!

Colofon

Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven
NL92RABO0304813915

Correspondentieadres:
Mercurius 63
6922 LK Duiven
 
Clubhuis:
Telefoonnummer: 0316-266184


Websitewww.westerduiven.nl
Website ledenleden.westerduiven.nl
E-mailinfo@westerduiven.nl

Bestuur

Voorzitter
Joris van Wijk

E-mail: voorzitter@westerduiven.nl
Tel. 06-52032666

Secretariaat
Henk Rauw

E-mail: secretaris@westerduiven.nl
Tel. 06-40337732

Financiën
Hans Coret

E-mail: penningmeester@westerduiven.nl
Tel. 06-10936520

Techniek
Vacature

E-mail: techniek@westerduiven.nl.

Bar en activiteiten
Marieke de Groot
E-mail:
bar-evenementen@westerduiven.nl

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers
Marcelle Beerepoot

E-mail: werving@westerduiven.nl
Tel. 06-10058214