Copy
DUIVEN, juni 2016
View this email in your browser

Van de voorzitter,


Het zal niemand ontgaan zijn dat we inmiddels een zeer succesvol lustrumjaar hebben.

Op 4 maart hebben we met een groots feest ons 25 jaar bestaan ingeluid. Dit was tegelijkertijd het startsein van een jaar vol activiteiten en successen.

Een korte opsomming:

Met Pasen hebben we, samen met HV Zevenaar, een zeer succesvol Internationaal Hockeytoernooi georganiseerd voor de C en B jeugd. De 350 deelnemers waren super enthousiast, dus we gaan dit volgend jaar zeker weer organiseren.

Met Pinksteren zijn wij als vereniging en in het bijzonder 32 van onze leden wereldrecordhouder geworden van de langste hockeymarathon. Een super prestatie! De jongste deelnemers waren 16 jaar en de oudsten 52 jaar. De laatste paar uur werden zij door 500 toeschouwers toegejuicht waardoor de deelnemers na 52,5 uur vleugels kregen en speelden alsof het het eerste uur was.

Twee weken geleden werd ons Heren 1 voor het eerst in 17 jaar kampioen, waardoor zij volgend jaar uit gaan komen in de 3e klasse. Tijdens de kampioenswedstrijd bij Spitsbergen werden zij aangemoedigd door zeker 150 enthousiaste toeschouwers die de spelers letterlijk naar de winst schreeuwden.

Ook ons Dames 1 is succesvol, zij hebben zich geplaatst voor de play offs op 26 juni in Apeldoorn. Zij kunnen daar promotie afdwingen naar de 3e klasse en dit zou ons lustrumjaar natuurlijk helemaal compleet maken. Dit gaat ook zeker lukken als wij weer met minimaal 150 man langs de lijn staan en de dames naar de overwinning toejuichen. Kom dus allemaal naar Apeldoorn op 26 juni.

En dan zaterdag a.s. het jaarlijks terugkerend Allemanstoernooi met dit jaar een historisch
aantal van 400 deelnemers. Het toernooi voor jong en oud waar het niet gaat om de winst maar om het “met elkaar” plezier hebben. Het toernooi staat in het teken van Make a Wish; de organisatie die kinderen met een levensbedreigende ziekte een schitterende dag wil bezorgen door hun allerliefste wens in vervulling te laten gaan. Hiervoor zal een veiling gehouden worden met hele mooie en speciale prijzen, waaronder gesigneerde shirts van het Nederlands elftal.

Om 11.30 uur is er nog een formeel moment, we zullen een extra ingelaste algemene ledenvergadering houden om de nieuwe statuten te kunnen aannemen. Deze zijn onlangs gepubliceerd op de site. Ik wil alle leden boven de 16 jaar oproepen om op 11.30 uur aanwezig te zijn om deze statuten aan te kunnen nemen.

Dat veel kinderen en volwassenen zich bij ons thuis voelen en zich aangetrokken voelen tot de hockeysport, blijkt uit de toestroom van nieuwe leden. Vorige maand zijn we voor het eerst door de grens van 650 leden gegaan!

Dit grote aantal leden betekent een steeds grotere druk op onze vrijwilligers. Vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze vereniging en onze leden. De afgelopen 6 weken zijn veel vrijwilligers bezig geweest met de selecties en indelingen van de teams voor het seizoen 2016/2017. Dit wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gedaan waarbij de meeste leden heel tevreden zijn met de indeling maar sommige leden helaas niet. Dit vinden wij jammer maar tegelijkertijd moeten we zo reëel zijn om ons te realiseren dat waar 650 leden ingedeeld worden, nooit iedereen in het team geplaatst kan worden waarin hij of zij graag zou willen spelen. Dit komt omdat iedere plaatsing in een team gevolgen heeft voor andere teams in dezelfde lijn maar ook teams in oudere of jongere categorieën. Dit maakt dat het een complex proces is en dat niet zomaar een lid van het ene team naar het andere team verschoven kan worden. Graag ieders begrip hiervoor, de mensen binnen de TC doen hun uiterste best om de indeling en selectie uitermate zorgvuldig te doen.De nieuwe teamindelingen staan verderop in deze scoop.

Met sportieve lustrumgroet en tot aanstaande zaterdag,

Joris van Wijk

Contracten ondertekend


Op vrijdag 20 mei 2016 heeft het bestuur haar vertrouwen uitgesproken naar de trainers Liselore Elijzen en Martin Veldman en hen beide een contract voor komend seizoen aangeboden.
Liselore traint de jongste jeugd op de woensdag- en vrijdagmiddag. Het afgelopen seizoen heeft Liselore samen met Arjen Fluijt gewerkt aan het opleidingsplan voor de jongste jeugd. We zijn dan ook erg blij dat we Liselore komend seizoen ook binnen onze gelederen hebben, waardoor het ingezette beleid verder gestalte kan krijgen. Liselore zal naast de diverse jeugdtrainers ook 1e en 2e jaars CIOS studenten inzetten op de woensdagmiddag.
Naast Liselore hebben we ook Martin Veldman vastgelegd voor komend seizoen. Martin traint de jeugd en het Heren 1 team al enkele jaartjes. Wij zijn dan ook blij dat we het vijfde seizoen ingaan en gebruik kunnen blijven maken van de kennis en kunde van Martin. Martin gaat komend seizoen Heren 1 ook coachen op de zondag. Een nieuwe uitdaging en als bestuur hebben we ons vertrouwen uitgesproken en wensen zowel Liselore alsook Martin heel veel plezier toe het komende seizoen.
 
Het bestuur MHC De Westerduiven

Hockeykampen.nl van 31 augustus t/m 2 september op MHC de Westerduiven


Deze zomer kan je weer meedoen aan dit superleuke hockeykamp waar je veel zal leren door een uitdagend hockeyprogramma.  Daarnaast zal er een Tophockeyer langskomen om een geweldige clinic te geven van het allerhoogste niveau.  Dit jaar staan de Hockeykampen.nl in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Juich jij mee voor Oranje?
 
Preview van de zomerkampen!
Klik hier om de preview te zien van de kampen van aankomende zomer.
 
Belangrijke informatie over het kamp:
 
  • Het kamp is van 31 augustus t/m 2 september 2016
  • Het kamp is voor alle jeugd van 6 t/m 9 en 10 t/m 13 jaar.
  • De kampdagen duren van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Onder iedere 20 inschrijvingen verloten we een TK-stick ter waarde van 149 euro, geldt alleen voor de aanmeldingen tot 1 juni. 
 
Hockeyspecials:
Deze zomervakantie organiseert Hockeykampen.nl ook twee Specials! Ga jij mee naar Barcelona of het Hockey& Beachkamp in Bloemendaal? Kijk op de website voor meer informatie over de hockeyspecials.
 
Kijk voor meer informatie op onze site www.hockeykampen.nl
 
Inleveren teamtassen en wedstijdshirts
 
Op maandag 20 juni kan de tas met wedstrijdshirts worden ingeleverd.

Tijdstip: tussen 19.00 en 20.00 uur

Alle shirts graag gewassen en gevouwen aanleveren.
Shirts met rugnummers; met opvolgend nummer naar boven gericht.

Per ontbrekend shirt wordt 40 euro aan betreffend team doorberekend.

Zorg er dus voor dat we alle shirts terugkrijgen.
 

Inzameling oude mobiele telefoons

 
Op zaterdag 18 juni staat er een box op de bar van ons clubhuis.
De inzameling is in het kader van Make a Wish, het goede doel tijdens het Welling Allemans toernooi.
 
Met dank namens Make a Wish.

Winnaars VOLVO woordzoeker


Bedankt voor jullie inzendingen en oplossingen van de Volvo woordzoeker in de Lustrum Scoop. Uit alle inzendigen hebben we de winnars getrokken. Dit zijn:
1e prijs (een weekend Volvo naar keuze): Peter Hendriks
2e prijs (een volvo hockeytas): Stijn Bouhuijs, Femke Rommens, Willemijn Hoogveldt en Alba vd Weem

Gefeliciteerd! Jullie krijgen z.s.m bericht over wanneer jullie je prijs mogen ophalen!

5 Prijswinnaars Make a Wish kleurplaat


1e prijs 5-8 jr: Elle van Riel
1e prijs 9-12 jr: Duncan Arendse
 
troostprijzen:
Anne van Riel
Ilse van Riel
Délina Werner

 
Bovenstaande 5 prijswinnaars kunnen zaterdag 18 juni bij de Make a Wish stand hun prijzen ophalen.
Op 18 en 19 augustus organiseert de Rabobank twee onwijs gezellige Oranje hockeyfeesten op het sportstrand van Den Haag. Dit is een speciale editie, want de hockeyfinales van Rio worden op deze avonden gespeeld. Het terrein van de Olympic Experience wordt omgetoverd tot een Oranjezaal met een megascherm, zodat je niets mist van de wedstrijden. Het strand zal geheel oranje kleuren. Samen met Nielson en de 538 Dj’s On Tour wordt de avond knallend afgesloten.

Dit feest is toegankelijk voor alle 18+ hockeyers. Via de online ticketsite kunnen exclusieve kaartjes worden gekocht voor dit feest of kijk voor meer informatie op deRabo Hockeyfeesten Facebook.

Thema
Oranje Hockeyfeest 
Dag & tijd
18 en 19 augustus 2016, 20:00 – 01:00 (start finale 22:00) 
Locatie
Het sportstrand van Den Haag - Strandweg 4, Scheveningen 
Line-up
Nielson en 538 Dj’s On Tour 
Tickets
€15,- euro (inclusief €10,- aan consumpties)

Veiling

 
Tijdens het Welling Allemanstoernooi zal er 's avonds een veiling zijn ten behoeve van Make a Wish.
Lijst met te veilen artikelen zal zaterdag 18 juni in het clubhuis hangen.

Teamindeling seizoen 2016-2017


De Technische Commissie heeft de afgelopen periode,  samen met de Selectie Commissie veel tijd en energie gestoken in de voorlopige indeling van het seizoen 2016-2017. De Technische Commissie heeft via trainers, coaches en de selectiecommissie informatie verzameld, waarop de selectie en indeling van de prestatie- en recreatieteams zijn gebaseerd. De Technische Commissie heeft  de indeling met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
  • De selectieteams MA1, MB1, MC1 en  JA1 zijn tot stand gekomen na 2 selectie trainingen en zijn samengesteld door de Selectie Commissie in samenspraak met de Technische Commissie.
  • De recreatie teams en de MD1 zijn samengesteld door de Technische Commissie in samenspraak met de coaches tijdens een coachavond.
  • De overige jongensteams en de jongste jeugd teams zijn samengesteld door de Technische Commissie, al dan niet in samenspraak met coaches.
Op dit moment is de teamindeling van Dames senioren nog niet afgerond. We streven ernaar dit zo snel mogelijk af te hebben. Afhankelijk hiervan kan het noodzakelijk zijn om binnen de MA lijn nog wijzigingen aan te brengen. Daarom behoudt de TC het recht om voor de aanvang van seizoen 2016/2017 nog wijzigingen en mutaties aan te brengen in deze voorlopige teamindelingen.

Mochten jullie naar aanleiding van de indeling vragen of opmerkingen hebben dan kunt u een mailtje sturen naar:
Voor de meisjeslijn: info@westerduiven.nl
Voor de jongenslijn:juniorjongens@westerduiven.nl (jongens junioren); jjjongens@westerduiven.nl         (jongens jongste jeugd)
 
Uw vragen zullen worden verzameld en binnen TC worden besproken. U ontvangt  voor  1 september een reactie.
 
De Technische Commissie
(klik op de link hieronder voor de voorlopige teamindeling)
DE VOORLOPIGE TEAMINDELING SEIZOEN 2016-2017
HEB JIJ AL EEN LUSTRUMVEST met LUSTRUMLOGO?!

Niet?! Dan is dit je kans!

SPECIALE AANBIEDING, alleen tijdens het ALLEMANSTOERNOOI.

Slechts 39,95 euro (in plaats van 49 euro)!

Zowel heren- als damesuitvoering in diverse maten en kleuren mogelijk,.

*Vooruit betalen en na 2 juli op te halen bij Buitensport Four Seasons
Gefeliciteerd MD3 met jullie kampioenschap!!
We kijken terug naar een zeer geslaagde Mini slotdag 2016! Met dank aan alle geweldige vrijwilligers zonder wie het allemaal niet gelukt was.
Ook onze veterinnen hebben een succesvol jaarlijks veterinnentoernooi gehad. Ze kwamen op de hockeyvelden van Overbetuwe tot in de finale, die ze helaas hebben verloren op shoot outs. 

Colofon

Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven
NL92RABO0304813915

Correspondentieadres:
Mercurius 63
6922 LK Duiven
 
Clubhuis:
Telefoonnummer: 0316-266184


Websitewww.westerduiven.nl
Website ledenleden.westerduiven.nl
E-mailinfo@westerduiven.nl

Bestuur

Voorzitter
Joris van Wijk

E-mail: voorzitter@westerduiven.nl
Tel. 06-52032666

Secretariaat
Henk Rauw

E-mail: secretaris@westerduiven.nl
Tel. 06-83384631

Financiën
Hans Coret

E-mail: penningmeester@westerduiven.nl
Tel. 06-10936520

Techniek
Vacature

E-mail: techniek@westerduiven.nl.

Bar en activiteiten
Marieke de Groot
E-mail:
bar-evenementen@westerduiven.nl

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers
Marcelle Beerepoot

E-mail: werving@westerduiven.nl
Tel. 06-10058214