Copy
DUIVEN, februari 2016
View this email in your browser

Van de voorzitter

Joris van Wijk


Februari 2016, nog 1 maand en we bestaan 25 jaar, aftellen naar 4 maart. De start van ons lustrumjaar, een jaar boordevol leuke activiteiten voor iedereen. In deze scoop lichten we al een tipje van de sluier op. Dus lees snel verder... en schrijf je in of meldt je aan.

Maar laten we niet vergeten dat het toch echt om hockey draait. De zaalhockeycompetitie draait volop, afgelopen weekend zijn de eerste zaalteams al kampioen geworden: MD1, JC1 en JA1. De komende weekenden kunnen nog een aantal teams kampioen worden. 4 - 5 teams staan er heel goed voor. Dat kan een superzaalseizoen worden!  
En dan starten na de krokusvakantie de veldtrainingen weer.Iets later zal ook de zondagochtendcursus weer starten, speciaal voor ouders die nog nooit gehockeyd hebben. Sinds dit seizoen zijn er als gevolg van de grote belangstelling zelfs 2 groepen; een beginnersgroep en een gevorderden groep.   

Omdat we als vereniging steeds groter worden, is het soms ook nodig om onze interne spelregels nog eens onder de aandacht te brengen. In deze scoop aandacht voor:  

● de spelregels voor het gebruik van velden en clubhuis voor oefenwedstrijden nog eens toegelicht. Het gebeurt nogal eens dat buiten het speelseizoen de velden opeens gebruikt worden voor oefenwedstrijden zonder dat dit is overlegd. Dan is het een teleurstelling als iedereen voor niets komt doordat er onderhoud plaatsvindt of andere activiteiten zijn gepland. 

● het kaarten en boete reglement zoals dat van toepassing is binnen onze vereniging. Hoe worden gele en rode kaarten afgehandeld, door de KNHB en door onze vereniging. 

Vorig jaar is tijdens de ALV besloten meer te investeren in de opleiding van de jeugd, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar de jongste jeugd op de woensdag- en vrijdagmiddag. Arjan Fluijt en Liselore Elijzen, 2 zeer ervaren hockeytrainers, verzorgen samen met een aantal enthousiaste jeugdtrainers deze trainingen. De trainingen hebben als doel om spelenderwijs en tegelijkertijd gestructureerd te werken aan techniek en balvaardigheid. Deze solide basis is de start van een nieuwe trainingsopzet die door de hele jeugdlijn zal worden voortgezet. 

Tijdens de ALV op 19 april zal de nieuwe trainingsopzet verder worden toegelicht, naast een heleboel andere onderwerpen. 

Met sportieve lustrumgroet, 

Joris van Wijk

Lustrum

 
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat onze club bijna 25 jaar bestaat! Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we een aantal leuke verrassingen voor jullie in petto. Wat precies, dat zie je op de lustrum kalender verder op in deze Scoop. Hieronder lees je alvast uitgebreider over twee van de activiteiten: een kick off feest op 4 maart en ons allereerste internationaal landentoernooi voor B en C jeugd dat plaats vindt in het paasweekend. Dit belooft een waar spektakel te worden. En nog een tipje van de sluier: de maart editie van Scoop wordt een hele bijzondere....
 
LEDEN JONG & OUD, VRIJWILLIGERS, OUDERS, BROERS, ZUSSEN EN GENODIGDEN

Meld je snel aan voor de AFTRAP van het LUSTRUMJAAR

op vrijdag 4 MAART 2016
om 19.00 uur

Aanmelden
 
25 jaar geleden, exact op dezelfde datum, is hockeyvereniging MHC de Westerduiven 
officieel opgericht. Een lustrumjaar is een mooi moment om te laten zien en te ervaren 
dat onze club bruist! Daarom een jaar vol activiteiten met een zilveren lustrumrandje. 
Daar wil je toch bij zijn?!

En er is meer… we houden jullie nog even in spanning.
Houd je mail, facebook, twitter en whatsapp goed in de gaten.

We gaan er MET ELKAAR! een feestelijk jaar van maken
 
Een toernooi voor B en C teams om niet te missen!!

Op 25-26-27 maart organiseren wij samen met HV Zevenaar een internationaal landentoernooi in het kader van het Lustrumjaar. Bij dit toernooi worden verschillende buitenlandse teams uit bijvoorbeeld landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uitgenodigd. Het toernooi wordt gehouden op de sportcomplexen van MHC De Westerduiven en HV Zevenaar.
 
Er wordt gezorgd voor een gevarieerd programma. Hierbij een paar dingen die je kunt verwachten: 
  • Uiteraard veel hockey! Jullie spelen wedstrijden van 30 minuten. 
  • Een van 's werelds beste keepers, Jaap Stockmann (keeper van het Nederlands Elftal)  komt ook langs!
  • We gaan samen BBQ-en
  • Op zaterdagavond is er een disco party bij de Panoven. 
  • De Panoven in Zevenaar is de plek waar de buitenlandse teams zullen verblijven.
Het belooft een geweldig internationaal spektakel te worden! 
Ben je net zo enthousiast als wij? Zorg dat jij en je team je voor 14 februari inschrijven. De kosten voor leden van MHC De Westerduiven bedragen EUR 50,-- per deelnemer.
 
Inschrijven voor teams van Westerduiven kan tot 14 februari op onze website: www.ilht.nl 

Oproep voor vrijwilligers!!
Om dit evenement te laten slagen zijn we op zoek naar veel vrijwilligers. Hierbij moet je denken aan o.a. barmedewerkers, scheidsrechters, BBQ-ers, beveiligers bij het feest en nog veel meer. Aanmelden kan bij Veerle Miltenburg (veerlemiltenburg@hotmail.com). 

Lustrum calender


MAART 2016

4 maart Opening en feestavond

25 t/m 27 maart Internationaal Landentoernooi met uitwisseling

APRIL 2016

2 april  Filmavond E/F jeugd

16 april A/B feest

MEI 2016

15 & 16 mei Hockeymarathon Guiness Book of Records

JUNI 2016

18 juni 2016 Allemanstoernooi

JULI/AUGUSTUS 2016 

Vakantie 

SEPTEMBER 2016

2 september  2016 Seizoensopening

OKTOBER 2016

15 Oktober 18+ feest

NOVEMBER 2016

19 november  C/D feest

30 november  Sinterklaasfeest

JANUARI 2017 Winterslaap

FEBRUARI 2017 Winterslaap

MAART 2017

4 maart Eindfeest lustrumjaar

WE GAAN ER MET ELKAAR! EEN FEESTELIJK JAAR VAN MAKEN!

Boetereglement 2016

 
Er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd in boetereglement voor 2016. Hierover is al via email over gecommuniceerd. Email gemist of wilt u het nog een keer nalezen? Dat kan via de onderstaande link.

http://leden.westerduiven.nl/files/documenten/2016115_Boetereglement%20MHC%20De%20Westerduiven%201.0.pdf

Inning van de contributie


Leden die geen gebruik maken van automatische incasso ontvangen een factuur. Het is de bedoeling dat de verschuldigde contributie per ommegaande wordt voldaan.  

Gelukkig betalen de meeste leden direct, maar helaas moeten wij constateren dat toch een aanzienlijk aantal leden dat niet direct doet. Voor de vereniging is dit nadelig maar ook levert het aanmanen onnodig veel werk op voor ondergetekende.

En als leden waarvan de contributie in principe middels automatische incasso wordt geïnd, zelf 
constateren dat een incasso-afschrijving een keer niet mogelijk is, wilt u dan zelf voor overschrijving 
van het verschuldigde bedrag zorgdragen. 

Hierbij dus de oproep aan de leden die nog contributie moeten betalen, om dit per ommegaande in orde te maken.

Dank voor uw medewerking.

Hans Coret (penningmeester)

Zaalhockey 2015-2016


Op 6 december is de zaalhockeycompetitie gestart. De competitie loopt goed na een moeilijke start. Er waren veel teams uit Noord- en Oost Nederland, wat tegenwoordig 1 regio is, die zich hadden terug getrokken uit de competitie na de officiële indeling door de KNHB. Dit had ook gevolgen binnen onze club, er werden regelmatig wijzigingen doorgevoerd door de KNHB waar we helaas geen invloed op hadden. Mede hierdoor werd voor sommige teams de zaalhockeycompetitie een echt dagje uit door de behoorlijke afstanden richting het noorden en het oosten. Wel goed voor de teambuilding!

Sporthal Triominos is tegenwoordig onze “thuishal”. Het is hier bijzonder goed geregeld met beheerders, een echte wedstrijdcounter en een kantine. We kregen veel complimenten van de uitspelende clubs over de hal. Het is ook zeer prettig dat de ouders die waren/zijn ingedeeld voor de zaaldienst zich weer bijzonder goed hebben ingezet. Sommige ouders vonden het zelfs heel gezellig om er een paar wedstrijden te zitten. 

Ik wil ook de scheidsrechters niet vergeten, de opkomst was zeer goed. Als men niet kon was er vervanging geregeld en het direct invullen van het Digitaal Wedstrijd Formulier ging supergoed. En Met Elkaar! hebben we resultaat.

De tribunes waren ook goed bezet tijdens de diverse wedstrijden, laten we de komende laatste weekenden de teams ook blijven aanmoedigen, niets is leuker dan te spelen met veel publiek.

Tot nu toe is er erg goed gespeeld binnen MHC de Westerduiven.Er doen 22 teams, van de 23 speelgerechtigde teams, mee met zaalhockey. Met nog enkele wedstrijden te gaan, zit voor sommige teams de competitie er al op.

Op dit moment zijn er 3 kampioenen:

JA1, JC1 en MD1.

JA1 is na de kampioenswedstrijd door de ouders getrakteerd op bloemen, taart en drank 0,0%En zoals het er nu naar uitziet komen er nog een paar kampioenen bij aan het einde van het zaalhockey seizoen. We doen het erg goed.Het is ook mooi te zien dat er teams zijn die enorm gegroeid zijn in de zaalhockey competitie, zowel op het veld als met elkaar.

Ik wens de teams die nog een aantal wedstrijden hebben te gaan heel veel succes!

De teams die klaar zijn, kunnen nog in elk geval bijna 2 weken trainen in de zaal voordat de veldtrainingen weer beginnen.Het zal weer een mooi veldhockey seizoen gaan worden, met de 
zaalhockey als extra ervaring. Ik hoop dat iedereen volgend jaar weer meedoet.

Monique Melchior
Zaalhockeycoördinator
JA1 ongeslagen zaalkampioen! Een topprestatie! Gefeliciteerd!
En ook MD1 zijn ongeslagen en met 91 doelpunten voor en 10 tegen kampioen geworden! Proficiat meiden!
AED cursus

Op zaterdag 9 januari en donderdag 21 januari hebben een 39 leden van onze club deelgenomen aan de jaarlijkse AED-trainingen die gesponsord zijn door Bosman Opleidingen. Voor 29 leden was het een herhalingsavond waar ze de vaardigheden van reanimeren zonder en met AED konden oefenen. Voor tien leden wat het de eerste kennismaking met het concept reanimeren. We zijn dan ook heel blij dat iedereen de reanimatie competentie met goed gevolg heeft kunnen aantonen, waardoor iedereen zijn certificaat/pasje gehaald heeft. Nu maar hopen dat we het komende kalenderjaar geen aanspraak op deze vaardigheid hoeven doen.
 

Technische Commisie


De Technische Commissie (TC) houdt zich bezig met alle activiteiten betreffende de de elftalindelingen; trainingen, werving van train(st)ers, coaches en begeleid(st)ers, de opleiding van train(st)ers en coaches en de voorlichting aan begeleid(st)ers.

Er zijn in de afgelopen periode een aantal wijzigingen geweest in de bezetting van de TC. Hieronder kunnen jullie lezen wat de huidige stand van zaken is, wie waarvoor verantwoordelijk is.
Hiernaast is de TC op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen met het volgende:

Ondersteuning organisatie Mini-slotdag op zaterdag 11 juni

Deze jaarlijks afsluitende "mini slotdag” is een door de KNHB geïnitieerde afsluitende toernooi dag voor de E jeugd en wordt aangemerkt als reguliere speeldag. Het is een gezellige dag in de vorm van een toernooi. 

We zijn op zoek naar iemand die tussen april en juni 2016 wil meehelpen met de organisatie achter de schermen en communicatie betreffende de slotdag. Verwachte tijdsinvestering: 10 uur in 3 maanden + aanwezigheid op de dag zelf.  Voor meer informatie en aanmelding graag contact opnemen met: Nathalie Willemsen (jjjongens@westerduiven.nl)

Secretaris TC m/v
 
Taken: agenda bijhouden, notuleren tijdens vergaderingen, bewaken van afspraken, verwerken evaluatieformulieren. Vergaderingen vinden plaats elke laatste woensdag van de maand om 20.00 uur. Tijdsinvestering ongeveer 6 uur per maand (inclusief vergadering), deel flexibel in te delen. Voor meer informatie en aanmelding graag contact opnemen met: Liesbeth Wigman (r.wigmanlwigman@upcmail.nl)

Spelregels voor gebruik velden en bar/kantine tijdens oefenwedstrijden 


De coach kan door een vereniging uit de omgeving worden benaderd voor het spelen van een oefenwedstrijd. Ook kan de Westerduiven-coach uiteraard zelf het initiatief nemen. In dat geval zijn er enkele spelregels van belang om te weten.

Veldbeschikbaarheid:
Indien men de oefenwedstrijd op een van onze eigen velden wil spelen, dient de eigen coach allereerst contact op te nemen met het wedstrijdsecretariaat over de beschikbaarheid van een veld.

Scheidsrechters:
De coach regelt zelf de scheidsrechters (indien nodig) Gebruik materialen: De coach is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van netten/ballen/hesjes etc. Alles na gebruik weer opruimen op de bestemde plekken.

Bar/Kantine:
De coach regelt bij een oefenwedstrijd op ons eigen complex zélf voor een bardienst. Dit is bij oefenwedstrijden nadrukkelijk géén taak van de vereniging. Daarna dient contact te worden opgenomen met de barcommissie i.v.m. sleutels van bar/kantine. Het dringende verzoek is dit vóóraf en vooral ook tijdig te regelen. De organiserende coach is voor, tijdens en na de wedstrijd verantwoordelijk voor de juiste gang van zaken op het complex. Indien geen bardienst is geregeld, is en blijft de bar/kantine op slot.

Voor het gebruik van de bar/kantine gelden de normale regels zoals die ook op normale competitiedagen van toepassing zijn, zoals onder meer:
 De kantine dient voor, tijdens en na de wedstrijd ALTIJD te worden bemand;
 Coaches van zowel uit- alsook thuisspelende teams krijgen koffie aangeboden tot een max van 2 personen;
 Overige gasten en aanwezigen betalen de normale prijs voor een consumptie;
 Het clubhuis dient na gebruik weer te zijn opgeruimd/schoongemaakt.

Overzicht van de activiteiten die door de coach minimaal genomen moeten worden:
 Neem tijdig contact op met het wedstrijdsecretariaat om het veld te reserveren;
 Regel zelfstandig (indien noodzakelijk)scheidsrechters;
 Is verantwoordelijk voor materiaal (netten/ballen/hesjes/etc);
 Regelt zelfstandig de bardienst;
 Neem tijdig contact op met de barcommissie om bovenstaande items toe te lichten en te verantwoorden en sleutels tot het complex te regelen.
Naomi en Billy: Volvo Club Bonus
Victory voor HvetA.
 
Het HvetA team zijn de samenwerking aangegaan met het Victory Motorcycles. American Style motoren met de dikke V-twin. Een geweldige samenwerking volgens Glenn en Aniek Kneefel, eigenaren van HD Downtown Duiven waar deze pracht machines verkocht worden. Met het sponseren van het team wordt Victory motoren op een respectvolle en sportieve manier in de regio uit gedragen.  
JE RIJBEWIJS HALEN VÓÓR DE ZOMER VAN 2016?
 
Dat kan bij Rijschool Rob Jansen.
Sinds afgelopen najaar is Rijschool Rob Jansen sponsor van MHC De Westerduiven.
Inmiddels zijn diverse leden van MHC De Westerduiven aan het lessen bij Bob Jansen.
 
Voor meer informatie:
Klavecimbelstraat 14, 6922 JL Duiven,  06-34969489
Nieuw logo
KNHB: Sportiviteit en respect

Colofon

Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven
NL92RABO0304813915

Correspondentieadres:
Mercurius 63
6922 LK Duiven
 
Clubhuis:
Telefoonnummer: 0316-266184


Websitewww.westerduiven.nl
Website ledenleden.westerduiven.nl
E-mailinfo@westerduiven.nl

Bestuur

Voorzitter
Joris van Wijk

E-mail: voorzitter@westerduiven.nl
Tel. 06-52032666

Secretariaat
Henk Rauw

E-mail: secretaris@westerduiven.nl
Tel. 06-40337732

Financiën
Hans Coret

E-mail: penningmeester@westerduiven.nl
Tel. 06-10936520

Techniek
Vacature

E-mail: techniek@westerduiven.nl.

Bar en activiteiten
Marieke de Groot
E-mail:
bar-evenementen@westerduiven.nl

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers
Marcelle Beerepoot

E-mail: werving@westerduiven.nl
Tel. 06-10058214