Copy
MHC De Westerduiven
Scoop november 2014
View this email in your browser

Van de voorzitter

Voorzitter Joris van Wijk

Joris van Wijk

De scoop november staat weer voor jullie op het scherm. De 3e van dit seizoen en weer boordevol met nieuws.

Afgelopen zaterdag was er een spetterend Halloween feest op de club. Veel mensen hadden zich fantastisch uitgedost. Ons clubhuis was ook helemaal in sfeer gebracht. Speciale dank voor alle vrijwilligers. Een impressie van het feest staat op facebook.

Update nieuwe wedstrijdshirts: wij hadden oorspronkelijk verwacht in augustus met de start van het seizoen iedereen te kunnen voorzien van nieuwe wedstrijdshirts. Helaas is er een kink in de kabel gekomen, de fabrikant in het verre oosten heeft zich niet aan de afspraken gehouden. De geleverde shirts bevatten een aantal productiefouten. Deze shirts zijn door ons dan ook niet afgenomen met uitzondering van een paar teams waarvoor helemaal geen shirts beschikbaar waren. Wij zullen jullie informeren zodra de definitieve leveringsdatum bekend is. 

Sinds een paar weken staan er nieuwe oranje containers langs de velden, speciaal bedoeld voor al het plastic afval. We willen alle leden verzoeken plastic afval voortaan in de oranje containers te deponeren.

De Grote Club Actie is ook dit jaar weer een groot succes geworden. Onze jonge leden hebben fantastisch werk geleverd en in totaal 1093 loten verkocht. Verderop in deze scoop een uitgebreider bericht, maar op deze plek wil ik alle leden die hieraan hebben bijgedragen alvast bedanken voor hun inzet.

Binnen onze club zijn 2 scheidsrechters begonnen met de opleiding Club Scheidsrechter + (CS+). Zij zijn ook herkenbaar aan hun opvallende groene shirts. Deze opleiding is een verdieping ten opzichte van de “gewone” opleiding tot club scheidsrechter en de opstap voor de opleiding tot bondsscheidsrechter. Als er leden zijn die ook deze opleiding zouden willen volgen, dan kunnen zij zich melden bij de arbitragecommissie.

Tot slot wil ik iedereen nog wijzen op het wedstrijdverslag van de wedstrijd van 11 oktober jl. van oud H1 tegen het huidige H1. Een oud strijder van onze vereniging bekend onder de Geuzennaam “Van Heuts” heeft deze heroïsche strijd aan het digitale papier toevertrouwd. 

Met sportieve groet,

 

Joris van Wijk, voorzitter

Inhoudsopgave

 

Douchen

(Door Anneke van Kesteren)

Douchen na het hockeyen blijft een "dingetje".
Na de trainingen is het überhaupt geen optie en na de wedstrijden zijn de meningen over "moet er nou wel of niet gedoucht worden door de jeugd?" enorm verdeeld.
 
Belast met ervaringen uit het verleden ( de gymleraar die controleerde, zelf mikpunt van spot geweest of juist superherinneringen aan handdoekgevechten) projecteren coaches, trainers en ouders hun eigen ideeën bewust of onbewust op hun kinderen.
 
Voor de één is het vanzelfsprekend, terwijl de ander het grote flauwekul vindt.
Tegenstanders zien het nut niet, verafschuwen met hun kinderen de onhygienische douchegelegenheden, willen na de wedstrijd hun kind snel mee naar huis nemen, zij verplaatsen zich in de gevoelige kinderzieltjes.
Voorstanders vinden een auto vol " stinkende" jeugd onsmakelijk, geloven in teambuilding onder de douche en pleiten voor verplichting.
 
Ertussen in hebben we dan onze kinderen.
Hoe sterk het teamgevoel ook is, in ieder team zijn drie groepen:
Zij die niet willen douchen
Zij die wel douchen (met of zonder schaamte)
Zij die wel willen douchen, maar het niet doen omdat ze niet durven
 
Kortom, het teamgevoel ligt in  aanleg al in de spagaat.
Bij alledrie de groepen zal ondersteuning van ouders medebepalend zijn voor de uiteindelijke keuze van het kind.
Ik kan me nog herinneren dat ik met open mond van verbazing aanhoorde dat er midden in de winter een nieuwe bikini moest komen om in te kunnen douchen na het hockeyen.
Op mijn vraag " schaam je je dan?" ontkende mijn kind, maar ja, zij kon daar moeilijk alléén in haar blootje  gaan staan douchen...
Schaamte werd dus gecreëerd in haar geval.
 
De vraag rijst, waarom zouden we de kids verplichten tot iets wat zij zelf niet nodig vinden, stress oproept en weerstand opwekt.
Tel daarbij op dat de mobiele telefoon van onze jeugd een dodelijk wapen is en in de kleedkamer een loerend gevaar is voor verspreiding van akelige filmpjes en foto's op instagram, facebook, twitter of YouTube.
Wanneer je dan op het nieuws hoort dat hockeymeisjes door hun coach bespied werden, Brrr.
Gelukkig heeft onze club als reactie daarop een helder veiligheidsbeleid opgesteld!
 
Maar goed, ik blijf toch twijfelen. Want het is toch óók ergens goed voor dat douchen?
Wat geeft nu de doorslag? gezondheid of kindercomfort?
Het feit blijft natuurlijk dat je bij het hockeyen zweet!  Die transpiratieresten moeten van de huid gespoeld worden omdat het zout bevat en dat is niet goed voor je huid ( daarom gaat het ook jeuken op langere termijn....
Een goede doorbloeding zorgt er bovendien voor dat de afbraakproducten die met sporten vrijkomen weer snel door je lichaam afgevoerd worden.
Diezelfde goede doorbloeding is goed voor je huid.
Wat veel sporters niet weten , is dat een gezonde huid ontzettend belangrijk is bij sportprestaties. Immers, je huid zorgt ervoor dat je je warmte gedoseerd kwijtraakt.
Warmteregulatie noemen ze dat.
Dus qua gezondheid geldt in de basis dat (lauwwarm) water op je lijf én water in je lijf heilzaam zijn na het sporten om weer in balans te komen.
 
Maar goed, dat kan ook later...thuis.
Ja? Kan dat?
Natuurkundig gezien,  is dat niet slim. Niet dat ik zo'n bèta ben, maar het principe is namelijk hetzelfde als bij een natte pasgeboren baby (en dat snap ik!)
 
Warmte verlies je door: geleiding, stroming, verdamping en straling
Dus, na het sporten op de fiets, in een koudere omgeving , vaak in de wind met je dunne, bezwete kleren naar huis fietsen werkt spierpijn in de hand en belemmert de afvoer van schadelijke stoffen die vrijkwamen met sporten.
 
Qua gezondheid is dus het parool: na het sporten eerst douchen en vervolgens droge kleding aantrekken.
Qua teamgevoel is samen douchen geen garantie voor het "builden" van een teamspirit.
Schaamte en angst voor afwijzing moet zeker serieus genomen worden bij onze (pre) pubers.
 
De gedragsverandering naar het automatisch direct douchen na het sporten is iets dat je als team en teamouders moet onderschrijven, anders is het zinloos. Dus, liever laten we onze eigen frustraties en normen achterwege en laten we dingen waar ze horen, binnen de betreffende jeugdteams!  
Laten we onze kids stimuleren om te douchen! Liever in bikini of onderbroek douchen dan niet. Voor ons ouders ook wel prettig op de terugweg in de auto!
Telefoons tijdens het omkleden inleveren bij de coach zou een extra maatregel kunnen zijn om het gevoel van veiligheid te vergroten.
 
Niet smoezen maar doezen! 

De Grote Clubactie is voorbij
GCA levert brengt voor club € 2.623,20 op!
 
Dit jaar zijn er 107 kinderen van onze club op pad gegaan om loten te verkopen zodat we de kas van de club kunnen spekken en hier weer extra trainingszaken van kunnen kopen waar we allemaal wat aan hebben. Goed gedaan kinderen!
Want wat hebben we opgehaald?
De 107 kinderen hebben gezamenlijk 1093 loten verkocht. Dat betekent voor de club dat er € 2.623,20 op de rekening mag worden bijgeschreven! Dit jaar hebben de jonge leden ook zelf kunnen profiteren van de loten die ze verkochten. Iedereen die meer dan 10 loten verkocht had al recht op cadeaubonnen. De kinderen mochten kiezen uit Bart Smit, Bol.com, HEMA of de Four Seasons. In totaal zullen we 50 kinderen blij kunnen maken met een cadeaubon. Die lopen uiteen van € 5,- tot wel € 25,-!
De topscoorder van dit jaar (degene die de meeste loten heeft verkocht) is Jip van de Weem. Zij verkocht 53 loten en heeft daarmee niet alleen een mooie cadeaubon voor zichzelf bij elkaar gelopen, maar mag ook nog eens bij de Four Seasons een hockeystick uit gaan kiezen!
De topscoorders top 5 ziet er als volgt uit:


1. 53 loten: Jip van de Weem (MD3)
2. 36 loten: Owen Blom (J8D1)
3. 30 loten: Lianne Schut (MD2)

4. 30 loten: Jurre Hellegers (J8E1)
5. 28 loten: Wim Zonnenberg (JE1)
 
Het overzicht van best scorende teams:
MD3 173 loten
MD2 130 loten
J8D1 126 loten
M8E2 113 loten
J8E1 93 loten
 
 
We bedanken iedereen die meegedaan heeft, de kinderen voor het verkopen van de loten, de coaches voor het verzamelen van de boekjes, de ouders, vrienden, familie, kennissen, buren en zelfs facebookvrienden voor het kopen van loten, de mensen die meegeholpen hebben bij het invoeren van de loten!
Op naar volgend jaar!(aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten ontleend worden)

Herfstkampioenen

De voorcompetitie zit er voor de meeste jeugdteams weer op en die competitie heeft veel herfstkampioenen opgeleverd. Hieronder een overzicht van de verschillende jeugdteams die herfstkampioen geworden zijn. De herfstkampioenen worden door de club in het zonnetje gezet tijdens het allemanstoernooi. We willen de teams vanaf deze plaats alvast van harte feliciteren en veel succes en plezier toewensen in de reguliere competitie.

                         

 
Pos. Teamnaam GS GW GL VL V T PIM PT
1 Westerduiven JB1 5 5 0 0 39 5 0 15
2 Arnhem JB1 5 4 0 1 20 8 0 12
3 Apeldoorn JB2 5 3 0 2 16 9 0 9
4 Goor JB1 5 1 1 3 5 24 0 4
5 Hattem JB2 5 0 2 3 7 30 0 2
6 QZ JB1 5 0 1 4 6 17 0 1
JB1 promoveert van de 1e klasse naar de subtopklasse


Op de foto ontbreekt Robbert de Boer
 
Pos. Teamnaam GS GW GL VL V T PIM PT
1 Westerduiven JC1 4 3 1 0 29 2 0 10
2 Druten JC1 4 3 0 1 14 5 0 9
3 Nijmegen JC4 4 2 1 1 6 4 0 7
4 Westerduiven JC2 4 1 0 3 7 12 0 3
5 Overbetuwe JC3 4 0 0 4 2 35 0 0
JC1 promoveert van de 3e klasse naar de 2e klasse
 
Pos. Teamnaam GS GW GL VL V T PIM PT
1 Westerduiven MA1 4 4 0 0 13 5 0 12
2 Zwolle MA3 4 3 0 1 12 7 0 9
3 Nijmegen MA4 4 1 1 2 8 7 0 4
4 Holten MA1 4 0 2 2 7 11 0 2
5 Twente MA2 4 0 1 3 7 17 0 1
MA1 promoveert van de 1e klasse naar de subtopklasse
 
Pos. Teamnaam GS GW GL VL V T PIM PT
1 Westerduiven MB2 5 4 0 1 15 7 0 12
2 Apeldoorn MB2 5 3 1 1 16 9 0 10
3 Lochem MB1 5 3 0 2 18 11 0 9
4 Bemmel MB2 5 2 1 2 12 7 0 7
5 Haackey MB1 5 2 0 3 9 10 0 6
6 HCM MB3 5 0 0 5 2 28 0 0
MB2 promoveert van de 1e klasse naar de subtopklasse

Pos. Teamnaam GS GW GL VL V T PIM PT
1 Westerduiven MC2 4 3 1 0 17 3 0 10
2 Nijmegen MC4 4 2 2 0 12 1 0 8
3 Union MC5 4 2 1 1 16 6 0 7
4 Zwolle MC5 4 1 0 3 5 5 0 3
5 Dieren MC2 4 0 0 4 0 35 0 0
MC2 promoveert van 2e klasse naar 1e klasse


   

Vacature(s) E-Care
E-Care is regelmatig op zoek naar mensen die als oproepkracht overdag, maandag t/m vrijdag dan wel in de avonduren bij ons op flexibele werktijden werkzaam willen zijn.

Als oproepkracht kunnen de werkzaamheden zijn:
- Logistieke / input werkzaamheden (Logistiek / input)
- Reparatiewerkzaamheden (Repair)
- CallCenter werkzaamheden

Functie eisen
  • Goede kennis van de Nederlandse taal;
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Minimaal VMBO denkniveau
  • Uitstekende typevaardigheid
  • Accuraat en netjes werken

Als je interesse hebt, stuur dan middels het sollicitatieformulier je
gegevens in, vergezeld van een CV naar:
1. Per mail pz@e-care.nl of
2. Per post E-Care Reverse Logistics BV, t.a.v. afdeling Personeelszaken, Postbus 215, 6920 AE te Duiven.

Voor informatie kun je contact opnemen met telefoonnummer 026-3193372, en vragen naar afdeling personeelszaken.


Acquisitie in deze wordt niet op prijs gesteld

Gebruik clubhuis MHC De Westerduiven


Beste vrijwilligers van MHC De Westerduiven,
 
Middels dit bericht willen we je graag helpen herinneren aan het gebruik van het clubhuis voor evenementen, cursussen, bijeenkomsten of vergaderingen.
 
Sinds afgelopen maart beschikt MHC De Westerduiven over een kassasysteem. De gegevens uit dit kassasysteem worden gebruikt om de voorraad te bepalen. In de afgelopen periode is gebleken dat er een noemenswaardig verschil is tussen de voorraad volgens het systeem en de daadwerkelijke voorraad. We willen je er nogmaals op wijzen dat alle producten moeten worden aangeslagen op de kassa, direct bij afname. Ook producten die niet worden afgerekend moeten worden aangeslagen en worden weg geboekt. Kijk voor regels omtrent gratis koffie/thee/fris in de bijlage (2012128_Verstrekking van koffie-thee). Kijk voor het gebruik van het kassasysteem in de bijlage (Handleiding kassa MHC De Westerduiven).
 
Er is wat onduidelijkheid over het openen en afsluiten van het clubhuis bij gebruik voor evenementen, cursussen, bijeenkomsten of vergaderingen. Degene die opent of sluit is verantwoordelijk voor de staat van het clubhuis. Op het aanrecht, rechts naast de tap, ligt een checklist voor het openen en sluiten van het clubhuis. Als alle punten zijn doorlopen is het clubhuis juist geopend of afgesloten. Voor het gemak is de checklist bijgevoegd in de bijlage (20141016_Checklist Openen-Afsluiten MHC De Westerduiven).
 
Organiseer je een evenement, cursus, bijeenkomst of vergadering, waarbij je extra wensen hebt ten aanzien van het gebruik van het clubhuis of qua catering? Stuur dan een e-mail naar
barcommissie@westerduiven.nl. In overleg is veel mogelijk!
 
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar
barcommissie@westerduiven.nl .
 
Met vriendelijke groet,
 
Marieke de Groot
Steven van der Putten
Barcommissie MHC De Westerduiven


Bijlagen(n):
A -
Verstrekking van koffie en thee
B - Checklist openen en afsluiten clubhuis
C - Handleiding kassasysteem

Activiteitenkalender 2014-2015

Augustus 2014

30 augustus - seizoensopening (allemaal)
 

Oktober 2014

11 oktober - Opening Rabobankveld (allemaal)


November 2014

1 november - Halloweenparty (18+)
15 november - Hockeyfeest (A/B jeugd)


December 2014

3 december - Sinterklaasviering (E/F jeugd)


Januari/Februari 2015

6 januari - Nieuwjaarsborrel (allemaal)
Januari/Februari - Hockeyfeest (A/B jeugd)

 

Voorjaar 2015

Voorjaar - Vrijwilligersavond (Vrijwilligers)
Voorjaar - Hockeyfeest (C/D jeugd)


Mei 2015

14 mei - Dauwtraptoernooi (E/F jeugd)

 

Juni 2015

13 juni - Minislotdag (E/F jeugd)
20 juni - Allemanstoernooi (allemaal)

Oranje containers voor plastic afval!!


Iedereen is tegenwoordig gewend om afval te scheiden, dat gaan we ook bij MHC De Westerduiven doen. Er staan verspreid over ons terrein en clubhuis oranje containers die hiervoor zijn aangeschaft.

We vragen jullie medewerking zodat ook wij kunnen bijdragen aan het recyclen van plastic. 

Halloweenparty


Op zaterdag 1 november vond in het clubhuis het Halloweenfeest plaats. Een zeer geslaagde gezellige avond voor de ouderen onder ons. Kosten nog moeite werden gespaard en de goedgemutste maar toch zeer eng ogende gasten werden in het clubhuis waargenomen. Het clubhuis was omgetoverd in een waar, maar gezellig spookslot.

In de volgende scoop zullen meer foto's weergegeven worden, hierbij alvast even een voorproefje


Clubbonus Verlengd Tot December 2015

 
Volvo Harrie Arendsen verkoopt 21 Volvo's voor de Clubbonus.
 
Inmiddels heeft de actie van Volvo Nederland in samenwerking met MHC De Westerduiven en
Volvo Harrie Arendsen al 21 keer succes opgeleverd.
 
Deze actie waarbij 1000 euro door Volvo Nederland aan MHC De Westerduiven wordt betaald voor elke nieuwe gekochte of geleasede Volvo loopt nog tot en met deze zomer.
 
Mocht u nog willen deelnemen en zo MHC De Westerduiven financieel steunen, geef dan aan na ondertekening van uw koop- of leasecontract, dat u lid of familie van een lid van onze vereniging bent.
Op deze manier heeft de clubbonus geen invloed op uw onderhandelingen met Volvo Harrie Arendsen.
 
Geeft ons even een berichtje als je familie/lid kent die bij Volvo Harrie Arendsen een nieuwe Volvo heeft aangeschaft.
Wellicht dat hij/zij niet op de hoogte was van de club actie. 
 
En u weet het;  voor elke gekochte of geleasede nieuwe Volvo bij Harrie Arendsen Zevenaar door leden en familieleden van MHC De Westerduiven, stort  Volvo  Nederland  1000 euro in de clubkas.
Onafhankelijk van uw eigen inruil, dat bepaalt u vooraf zelf met de dealer.
 
Kent  u iemand in uw omgeving die overweegt een Volvo aan te schaffen,  laat het ons weten.
Vragen over de clubbonus: sponsorcommissie@westerduiven.nl

 

  

Indeling seizoen 2015-2016


De competitie is net gestart, maar we zijn alweer bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2015-2016. Via onderstaande link (selecteer onderstaande foto) wordt informatie aangereikt over de indeling van de jeugdteams.
 
Uitnodiging A/B feest

 

15 november AB feest! met dit keer als thema @THE GYM

Kom met je sportiefste outfit!

Let goed op je mailbox want binnenkort kan je je officieel aanmelden!
Tot dan!

 

Opening Rabobankveld


Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt aan een nieuwe grasmat voor het Rabobankveld. Die vervanging was helaas niet op tijd gereed, waardoor de seizoensopening op 30 augustus jl uitgesteld moest worden. 
Op zaterdag 11 oktober vond dan eindelijk de opening van het nieuwe semi-waterveld plaats.

De opening werd verzorgd door onze voorzitter Joris van Wijk tezamen met wethouder Mevr Vuulink.
De jeugd vermaakte zich met de uitgezette oefeningen en mini-wedstrijdjes. Het feestelijke evenement werd afgesloten met een wedstrijd tussen 'oud H1' tegen het 'huidige H1'.
Een zeer geslaagde dag voor jong en oud. De foto's van de happening zijn te bekijken door onderstaande collage te selecteren.

 

Internationale wedstrijden


Dinsdag 14 oktober stond in het teken van twee internationale jeugdwedstrijden. Twee teams uit het Schotse Dundee waren  op bezoek bij MHC De Westerduiven. Een sportvakantie week met vele bezoekjes en sportactiviteiten. Vanuit het Tiki zwembad te Wassenaar in de bus naar het oosten van het land. Ze hadden een hele strakke planning, waardoor de wedstrijden iets later begonnen dan in eerste instantie gepland.

Hadden ze op maandag nog in en tegen Zevenaar (MD2 en MD3) gespeeld, vandaag kwamen ze het opnemen tegen MHC De Westerduiven MD2 en MD3

Om uiteindelijk half zes was het dan eindelijk zover:
Rabobankveld: MD2 - High School of Dundee team 1
Veld 2:            MD3 - High School of Dundee team 2

Dankzij de vrijwilligers Bas Bleumer, Arjan Bergevoet, Kevin Heering en Steven van der Putten werden de wedstrijden in goede banen geleid. Omdat de Schotse spelers iets later waren dan gepland konden we niet een volledige wedstrijd meer spelen, zodoende werden de wedstrijden iets ingekort.

Met veel enthousiast publiek langs de lijn werden de diverse teams aangemoedigd. Ze hadden bij hun team 1 een zogenaamde joker ingezet. Omdat ze dit jaar geen jongensteam op de benen kregen was in een eerder stadium het verzoek gekomen om een jongen met het meisjesteam mee te laten spelen. Dat hebben we geweten, hij was erg goed en bepaalde het spel, waardoor HSoD team 1 een licht overwicht hadden op onze MD2.
Het overwicht leidde uiteindelijk tot een 3-0 zege voor de Schotten.
Onze MD3 was veel te sterk voor het Schotse tweede team en zodoende konden zij een 7-0 eindstand op het scorebord neerzetten.

Na afloop was  er voor de spelende jeugd een broodje knakworst geregeld, die de speelsters zich goed lieten smaken. 

Een leuk evenement, met veel positieve reacties.

Speciale dank gaat uit naar uiteraard de spelers van de MD2 en MD3 en hun coaches, maar zeker ook naar de scheidsrechters (Bas, Arjan, Kevin en Steven) en naar Liesbeth en Marieke die deze happening in goede banen hebben geleid.Gebroederlijk naast elkaar
Op de bovenste foto: MD2 - HSoD team 1 en op de onderste foto: MD3 - HSoD team 2
 

Shake hands


Mevrouw Tilly vs. de bijna-kampioenen 

(Door Koen Oosterbroek)

Na een zomer leeg van conditietraining, maar vol van transferperikelen doen de mooiste dames van Westerduiven ook dit jaar weer mee aan de voorcompetities, waarin onder andere Bemmel dames 1 een pittige tegenstander bleek te zijn. Ook voor de overgewaardeerde huiscolumnist van Westerduiven was dit affiche er een die zijn weerga niet kende. Met in mijn kielzog een naar baco-ruikende jongeman fietste ik met frisse tegenzin naar de thuishaven van Westerduiven.

Voor het eerst sinds maanden stonden de supporters rijen dik langs het nagelnieuwe waterveld, maar dit had ook zo zijn redenen. De Bemmelse dames, aartsrivaal en tegenstander van vandaag, hadden aan 3 punten genoeg om alvast het kampioenschap van de voorcompetitie op te eisen. Tel daarbij op dat de voor velen onverstaanbare nieuwe coach vorig jaar nog trainer was van Bemmel en je hebt alle ingrediënten voor een 70-minuten durend gevecht. Mijn hockeyhart kreeg eindelijk waar het al maanden naar uitkeek: Een wedstrijd vol passie en korte rokjes.

Gedurende de wedstrijd kreeg ik een raar gevoel van binnen. Het kon toch niet zo zijn dat ik meeleefde met het team? Ik stond immers niet langs een voetbalveld. Het gevoel dat ik voelde dacht ik alleen te kunnen krijgen wanneer ik naar een echte sport keek, maar blijkbaar kreeg ik het ook warm van deze pot. Gelukkig was ik niet de enige die enthousiast meeleefde met de wedstrijd, naast mij bevond zich een mevrouw (“Zeg maar Tilly heur jungs”) die goed was voorbereid, getuige de 6 kilo mandarijnen en evenzoveel pakken koetjesrepen die ze ons om de 10 seconde aanbood. Met m’n bakkes vol mandarijn naaide ik de nummer 8 van Bemmel nog een gele kaart aan en dus kon ik niet meer stuk bij mevrouw Tilly.

Dat er in die overvolle boodschappentas van mevrouw Tilly nog plek was voor 3 punten had ik na een 2-3 achterstand niet durven dromen. Echter maakte de ontketende equipe onder leiding van de Schotse tacticus nog een tweetal prachtige goals en hield het daarna de goal leeg. Met een prachtige 4-3 overwinning is het kampioenschap voor Bemmel verpest en zorgden de dames er ook nog eens voor dat mevrouw Tilly, de baco-jongen en ik een heerlijke zondagmiddag hadden.

 

Boekenschrijfster Barbara Scholten komt signeren


Op zaterdagochtend 15 november komt kinderboekenschrijfster Barbara Scholten  naar onze hockeyclub.
Barbara is bekend van de reeks boeken over Falderie en haar hockeyvriendinnen. Haar nieuwste boek heet Rugnummers en teamwork en ligt sinds maart in de winkels.
 

  
 Wie is Barbara Scholten?
Barbara is kinderboekenschrijfster. Ze woont op een woonboot op de rivier de Amstel in Amsterdam met een man, vier kinderen, drie honden en drie katten. Lang geleden, toen Duiven nog geen hockeyclub had, heeft Barbara in Duiven gewoond en hockeyde ze bij HVZ en Upward. Haar familie woont nog in Duiven en neef Gijs is net begonnen met hockey bij de Westerduiven.
 
Waar gaat het nieuwste boek Rugnummers en teamwork over?
Falderie en haar team doen mee aan een wedstrijd waarmee ze een geweldige prijs kunnen winnen: een compleet verzorgde dag voor het hele team naar het WK! Om kans te maken moeten de deelnemers wekelijks een opdracht volbrengen en dat valt niet mee. Een deskundige jury let op dingen als originaliteit en sportiviteit, en er moeten stemmen bij het publiek verzameld worden. Falderie en haar vriendinnen doen hun uiterste best. Maar meisjes D1 is natuurlijk niet het enige team dat zich voor de wedstrijd heeft opgegeven, en vooral jongens C4 is een grote concurrent…
 
Zijn de boeken duur?
 De boeken kosten 12,99 euro. Dat is dezelfde prijs al in de winkel.
 
Wat weet Barbara nou van hockey? Kon ze zelf eigenlijk wel hockeyen?
Ja zeker! Barbara is nu 42 jaar en gestopt met hockey omdat ze last heeft van haar knieën. Maar als meisje hockeyde ze heel veel. En ze was zo goed dat ze een paar jaar zelfs met Dames 1 van Upward, een club uit Arnhem, en later met Groningen in de hoofdklasse heeft gespeeld. Nu speelt haar oudste dochter Mimi ook hockey bij de jongste jeugd van de Amsterdamse club AthenA en traint Barbara wekelijks de E-kinderen. Dus je kunt aan Barbara ook vragen stellen over hockey.
 
Datum: 15-11-2014
Tijd:     10.00 – 12.00

Zie ook:  
www.barbarascholten.nl

 

Gebitsbeschermers

 
In de tweede week van september zijn er circa 60 op maat gemaakte gebitsbeschermers uitgereikt.
Met dank aan Loes Kusters, Caroline Spaan, Alma Bolkhuis, Dian te Witt en Angelique Faber, voor het maken van de afdrukken en administratie. De gebitsbeschermers zijn gemaakt door de SPTL.(stichting preventie tandletsel)
Via de SPTL komt er 450 euro terug onze clubkas.


 
Het dragen van een goed passende gebitsbeschermer tijdens het sporten leidt tot veel minder tandletsel.
Waar de tandartsen in onze omgeving al een tiental jaar geleden mee zijn begonnen, geen bitje geen hockey, gaat nu ook de KNHB overstag. 


 

Beginnerscursus Hockey


MEDEDELINGEN SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE


De voorcompetitie is afgerond, teams worden opnieuw ingedeeld en de wedstrijdplanning voor de rest van het seizoen is in de maak. We kijken terug op een goed verlopen voorcompetitie, waarbij het opkomstpercentage van clubscheidsrechters en spelbegeleiders goed was. Houd dit vast!
 
Nieuwe clubscheidsrechters en spelbegeleiders
De Scheidsrechterscommissie heeft in de afgelopen maand niet stil gezeten. Kevin Heerink en Jitte van Kesteren hebben in vier avonden zo’n 90 spelbegeleiders opgeleid. De presentatie ging met name om de activiteiten die een spelbegeleider kan verwachten bij het fluiten van een wedstrijd van de Jongste Jeugd. In de komende periode worden de spelbegeleiders ingedeeld om hun eerste wedstrijd te fluiten.
 
Ruim 71 cursisten hebben het examen tot clubscheidsrechter gehaald. De groep, opgesplitst in vier avonden, volgde de cursus middels een e-learning. Op de examenavond zelf kregen zij nog een extra uitleg van Karel van Nunen. Na de gelegenheid tot het stellen van vragen, werd de avond afgesloten met het schriftelijk meerkeuze examen. In de komende periode worden de clubscheidsrechters ingedeeld om hun eerste wedstrijd te fluiten.
 
Via deze weg willen we de nieuwe spelbegeleiders en clubscheidsrechters van harte feliciteren!
 
Begeleiden nieuwe spelbegeleiders en clubscheidsrechters
De nieuwe spelbegeleiders en clubscheidsrechters krijgen tijdens hun eerste fluitbeurt begeleiding van een ervaren clubscheidsrechter. De huidige poule van begeleiders is ietwat aan de krappe kant, dus zijn wij op zoek naar extra begeleiders. Lijkt het je leuk om spelbegeleiders en clubscheidsrechter te begeleiden bij hun eerste fluitbeurt? Geef het dan even door via scheidsrechterscommissie@westerduiven.nl .
 
Planning en wisselen
De planning voor de eerste competitieweekenden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt, dit is in een aantal gevallen niet drie weken van tevoren. Wij rekenen op jullie begrip hieromtrent. Als je wordt ingepland om een wedstrijd te fluiten, dan ontvang je hier een e-mail over. Je kunt de planning ook terugvinden op www.westerduiven.nl > Veldcompetitie> Wedstrijdschema.
 
Ben je niet in de gelegenheid om te fluiten? Dan zul je zelf voor vervanging moeten zorgen. Geef je wisseling a.u.b. door aan de scheidsrechterscommissie, dit doe je door ons een e-mail te sturen met daarin de informatie over betreffende wedstrijd en de naam van diegene die jouw fluitbeurt overneemt.
 
Zaalhockeycompetitie
Komende winter doen er ruim twintig teams mee aan de zaalhockeycompetitie. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Westerduiven enkele zaaldiensten in de Spelleward te Duiven. Dit betekend dat wij ook voor scheidsrechters moeten zorgen. Zoals bekend is het arbitragereglement hierop van toepassing. Hierin is onder andere terug te vinden dat, ongeacht je deelname aan de zaalhockeycompetitie, alle clubscheidsrechters in beginsel beschikbaar moeten zijn voor het fluiten van zaalhockeywedstrijden. Reden voor het moeten fluiten is een dreigend clubscheidsrechters tekort. Als wij alleen een beroep kunnen doen op clubscheidsrechters die wél meedoen met de zaalcompetitie, dan zullen zij elke week meerdere wedstrijden moeten fluiten. Je vindt het arbitragereglement op de website (www.westerduiven.nl > Inloggen in EMMA > Documenten > Arbitrage > ‘ARBITRAGEREGLEMENT’).
 
Tot slot willen wij je veel succes wensen in de komende periode, we hopen op een opkomst van honderd procent! Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kun je een e-mail sturen naar scheidsrechterscommissie@westerduiven.nl .

De Technische Commissie stelt zich voor

Bovenste rij van links naar rechts:
Manon de Graaf - Coördinator jongste jeugd meisjes
Ellen van Male - Coördinator jeugd jongens
Natalie Willemsen - Coördinator jongste jeugd jongens
Ellen van Alken -  TC voorzitter

Zittend van links naar rechts:
Ernst Bannink - Coördinator keepers;
Nanke Uijterwaal - Coördinator jongste jeugd meisjes;
Liesbeth Wigman - Coördinator jeugd meisjes C-D
Henk Rauw - Coördinator jeugd meisjes A-B

Op de foto ontbreken:
Stefan de Jonge - Coördinator Trainingen;
Victor Jager - Coördinator Senioren.

 

Zaalhockey

 Er nemen 20 teams deel aan de zaalhockeycompetitie. Alle teams zijn door de KNHB toegelaten om deel te nemen. De poules zijn inmiddels bekend, de wedstrijden echter nog niet.
De indeling in klasse in de zaal is gelijk aan de klasse in het veld.
De zaalhockeycompetitie vindt plaats in 6 weekenden


Monique Melchior
Zaalhockeycoördinator

Sumatra 2014


Vanaf mijn geliefde stek , gezeten  hoog op een rotsplateau welke zich uitstrekt op een van de noordelijkste punten  van Sumatra , oh geliefd Atjeh, keek ik over het oneindige waterlandschap van de Indian Ocean. De intense wijdheid , de stilte, het breken der de golven op de rotsen ver onder mij, maakten indruk op de moe gestreden krijger van weleer. De hockeystick , hier bekend als slaghout of slagwapen, aan de wilgen hangen is niet het liefste wat je doet, maar past in het ouder worden der cjarten. Bedenk, jonge lezer dezer , dat ook u ooit zult mijmeren over het verleden. Vergeet nu niet in volle omvang te genieten  Ik , Van Heutsz vormde hier sinds eeuwen en eeuwen geen uitzondering op, maar geniet nog steeds.
 

Voor de niet ingewijden:

Citaat Wikipedia : Regiment van Heutsz * : Detachement Verenigde Naties (NDVN) een feit. Voor deze eenheid werden vrijwilligers gevraagd. Op 15 oktober 1950 werd het NDVN ingedeeld bij het toen nog administratieve Regiment Van Heutsz. Voortaan ging het NDVN door het leven als het Van Heutsz Bataljon. Op 26 oktober 1950 vertrok het bataljon met Hr.Ms. Zuiderkruis naar Korea. Op 23 november 1950 kwam het bataljon in de havenstad Pusan aan land. Aanvankelijk leek het rustig maar in oktober wisten Noord-Koreaanse troepen met hulp van China de VN-troepen terug te werpen over de 38e breedtegraad. Het NDVN bataljon werd ingedeeld bij het 38th US Infantry Regiment van de 2nd US Infantry Division. De indianenkop was het symbool van 2nd US InfDiv en werd ook het symbool worden voor het NDVN.

Einde citaat.

Op mijn oude dag deed ik graag mijmeren over de zin of onzin van het leven. In mijn linker hand een glas voortreffelijke whisky en in mijn rechter het slagwapen, bij jullie daar aan de verre einder soms de stick genoemd. Ja de pensioenen zijn voor ons ouderen voortreffelijk geregeld, vandaar dat je de verwende grijsaards  vaak terug ziet in lage loonlanden met zon. Ik vormde hierop derhalve geen uitzondering. Laat de jeugd maar studeren en werken, mij  treft dit in positieve zin de beurs.

Terugkijkend op de vele veldslagen die ik met wisselend succes had afgesloten , weerhielden  mij niet vooral de triomfen  te koesteren  als  kostbare kleinoden. Vanaf de oprichting van de enclave “pigeons de l’Est” , met veel interne strijd uiteindelijk uitgegroeid tot een niet meer weg te denken lucratief bolwerk binnen de provincie en zeer ver daarbuiten; het bouwen van de stenen barakken, veelal overgelaten aan de koelies; het opzetten van wat structuren, waar het meestal bij bleef, was ik het spoor kwijtgeraakt, om het woord bijster in deze bijzonder interessante  zinsconstructie, maar beter niet te gebruiken. Het laatste wat ik wil is mij zelve neer  te zetten op een plek, die ik niet wil maar uiteraard wel verdien. De vergetelheid.  Grijze muizen lopen er al genoeg rond. We kennen ze allemaal: De witte brigade van wijn drinkende huisvrouwen, die niet weten wat hun eega’s uitspoken in, op dan wel naast het slagveld. Het is niet aan mij om deze sterk aangroeiende meute te adviseren om wat te gaan doen, behalve hun spruiten en spruitjes af te zetten op de vooraf afgesproken plaatsen. Ga, als je niets anders weet te bedenken, dan maar zelf een spel spelen, bijvoorbeeld stickeybal is mijn devies. Goed voor het figuur, maar dat zal je mij niet hardop horen zeggen. Ik ben en blijf een heer. Stickeybal is overigens naast biljarten ook de meest voorkomende sport in de tropische ambiance alhier.

 Vroeger blonk ik erin uit, doelend op mijn snelheid en souplesse; maar de jaren vreten niet alleen aan je uiterlijk, maar ook aan  je techniek. Legendarisch zijn de één tweetjes met ene Vooren en de scheldpartijen aan het adres van een heuse baron. Die dacht te kunnen keepen op een wijze die mijn deden geloven dat ik het spelletje ook tot in de puntjes beheerste. De plaatselijke tandartsen overigens, maar dit terzijde, smulden als ze hoorden dat ik mee deed in de slag, wetende dat de op de maandag, volgend op de zondag der strijd, de praktijken in de omgeving weer uitpuilden met lieden, die smeekten om implantaten of erger. Er moet immers ook bij deze groep medici brood op de plank komen. Men was liever aan mijn kant dan tegen. De reden is mij voor kort overduidelijk geworden. Mijn aandacht voor de medemens is altijd al een sterk punt geweest. En zo groeide mijn populariteit tot een hoogte die gelijke was aan die van de rotspunt waarop ik nu zat en die zich nog steeds uitstrekte  op de noordelijkste punt van Sumatra.

Oerip,  een in mijn ogen soms wat lui vrouwmens ,vandaag  gehuld in een licht blauwe blouse en aubergine sarong, had in haar ijver mijn niveau te bereiken , hetgeen natuurlijk niet makkelijk is, de afstand naar het plateau sneller afgelegd dan haar conditie eigenlijk toeliet. De letterkundig  gestudeerden onder u zullen smullen. De voorlaatste zin is een tang constructie met gebogen frases. Het is slechts voorbehouden aan scribenten van hoog niveau of aan hen die denken dit te zijn.

Het zweet gunste van haar voorhoofd en ze snakte naar adem. Ik genoot van het aanzicht. Ik houd van mensen die prestatief tot het uiterste gaan om een doelstelling te bereiken of neer te zetten. Ook al zal dat nooit honderd procent gaan lukken. Mijn Oeripje was er  dan ook zo één. Niet echt  lui en wat nog veel belangrijker is, de intentie was altijd goed. Maar dat vertelde ik u al. Ze drinkt geen witte wijn, maar doet er alles aan haar huishoudelijke taken zonder mokken uit te voeren. Zo zie ik het, zoals overigens vele mannen in mijn naaste woonomgeving denk ik hardop, natuurlijk graag.

Grote groepen dames zie ik tegenwoordig pogingen doen zich aan genoemde activiteit voor wat betreft het huishouden te onttrekken, met alle gevolgen van dien. Het zullen op deze wijze roerige jaren gaan worden. Emancipatie wordt te ver doorgevoerd.

Ze had een briefje in haar hand, die ze me overhandigde. Vanuit Nederland, zei ze. Wat zeg je, vroeg ik met een blik die onweer voorspelde. Vanuit Nederland, excellentie, verbeterde ze zich ijlings .Mooi zei ik , met de wetenschap weer iets te hebben gedaan aan haar algehele opvoeding. Mooi; en wat staat erin.

Vanuit de Liemers, de streek die bij me wel wat herinneringen oproept, was er bericht gekomen dat er een waterslag zou worden opgevoerd.  De jonge oud strijders zouden het opnemen tegen het vlaggenschip van de knuppelclub. Dit tere ere van het feit dat  het slagveld van zand zou worden vervangen door een heus veld van water, nou ja op waterbasis haastten de initiatiefnemers erbij te zeggen. Zou het zijn omdat de eerder genoemde wijndrinksters ook nog te lui waren om het zand uit het tenue van de heren te wassen? Of het beddengoed na een forse sliding op het zand de volgende ochtend weer te moeten vervangen ,omdat wij mannen der schepping met onze verse wonden aan de lakens waren blijven kleven? Dit met alle zichtbare gevolgen van dien. Dat moest wel de reden zijn en de leiding was gezwicht voor hun nimmer aflatend gezever, bedacht ik mij ter plaatse, terwijl ik de laatste druppel whisky uit het glas perste.

Maar neen, de aanleiding was een andere dan dat ik in eerste termijn had aangeleerd te denken.
Hoe anders was het destijds. Even vergat ik mijn Oeripje  en haar nog steeds niet minderend gehijg. Liggend op de dijk van de Beemd…. In Velp wachtte ik op ene Holkamp. Deze was  toen nog brigadier, nu een jonge Opa, maar nog altijd fit genoeg om het slaghout te hanteren. Hij was gespecialiseerd in het om zeep helpen van mollen. Voor de jongeren onder ons, mollen waren destijds een ramp om de strijd ordentelijk te laten verlopen.  Niet zozeer het ongedierte op zich, maar de zand-kleibulten die ze met hun niet aflatend gegraaf achter zich lieten hinderde zeer, alhoewel de scribent dezer beseft dat het eigenlijk beter is  de frase “voor zich lieten” te gebruiken. Menigmaal brak een knuppel vanwege de molshoop  in twee-, of nog erger, in drie stukken. Naar aanleiding hiervan ontwierpen  handige zakenlui toen  een ijzeren knuppel. De Pegions d’Est stonden hier dus wel degelijk aan de bakermat van het ontwerp van de aluminium knuppel. Ik hoop hiermede eindelijk eens een einde te hebben gemaakt aan de discussie binnen het korps over het ontstaan ervan.

Genoemde Holkamp kocht destijds 25 klemmen en paradeerde hiermee door de kleibak gelijk een d1 speelster bij de warming up. Hij zette het tuig op scherp en dekte het toe op een wijze die destijds alom  respect afdwong. Gelet de vele loftuitingen zou Holkamp er geen probleem mee hebben dit nog eens aan u te demonstreren. Ene Marian Timmer zou nu zeker Kamervragen hebben gesteld. Ik kan  haar  overigens geen ongelijk geven, want soms waren zijn praktijken wreed te noemen. Het gebeurde nogal eens dat dat de klem maar half werk had afgeleverd. Met alle consequenties van dien. Dan was hij de aangewezen slagman om het karwei op zogeheten humane wijze te klaren. In die tijd waren er ook nog geen ultra light sportschoenen, die zijn werk nu zouden bemoeilijkten, Neen, hij maakte volop gebruik van de kisten die we droegen. Omdat ik inmiddels wel  heb begrepen dat de jongeren tegenwoordig al op vroege leeftijd kunnen lezen en het aap ,noot, mies tijdperk al ver achter zich hebben gelaten, acht ik het beter de verdere details onbeschreven te laten. Maar dankzij de brigadier waren er in het weekend geen mollen meer actief. De brigadier had, om niet de loftrompet te behoeven schalmeien, wel iets vrouwelijks in zich. Hij was wat slordig. Zo kon het gebeuren dat er een op scherp gestelde  klem op het slagveld achter bleef en een strijdgenoot, of liever  een vijand , deze aan zijn- dan wel haar schoen had hangen, waarbij de vreselijke gevolgen hiervan uiteraard niet onvermeld mogen blijven. Vergeten te ontmantelen voor de strijd een aanvang had genomen, werd er bij de reconstructie laconiek opgemerkt. Daar waren de plaatselijke huisartsen dan weer wel erg blij mee. Ook voor hen gold er een weekend tarief en het was een leuke afwisseling voor de vele niet verdoofde hechtpartijen, ontstaan om andere redenen.

Het weerzien was hartverwarmend. Rondom de arena waren honderden moeders met hun kinderen in de weer. Vaders vermaakten zich aan de bar en bespraken onderling hoe ze hun geschillen op het werk zouden aanpakken. Vele, vele vrijwilligers waren aan het werk. Ze deden er alles aan om het een ieder naar de zin te maken. De witte wijn was niet aan te slepen. Zo trof ik  luitenant Van Hekke weer eens. Hij was bezig doelloos rondjes te trekken over het gehele veld. Zijn nauw sluitende stickbalbroekje omklemde zijn gespierde bovenbenen. Van Hekke genoot zichtbaar van de op hem gerichte aandacht als hij weer eens, maar doelbewust,  in het zicht van de massa geraakte en daarna  zijn weg vervolgde. Hij was bezig zich voor te bereiden , hij wilde niet afgaan. Zo kennen we hem. Toonbeeld van onverzettelijkheid  toen en naar thans  blijkt ook van nu. Een conditiebeer was hij, waar de  Oeripjes onder ons en gezegd, jaloers op zouden moeten worden.
Zo was er ook vrijwilliger Hoekema  Hij was zichtbaar gehuld in strijdpak met een wat wazige tekst erop afgebeeld. Ik las in ieder geval ” droomteam of woorden van gelijke strekking. Kosten nog moeite waren kennelijk gespaard om in ieder geval goed toonbaar voor de dag te komen. Deze stille kracht van weleer , in combinatie met zijn huidige functie binnen de club, zijn kenmerkend voor hem en zeker mijnerzijds bedoeld als loftuiting voor alle vrijwilligers daarbinnen.  De warme douche is er voor de Uwen.

Het meest respect echter heb ik toch voor de lieden, die als kanonnenvoer dienen. Weliswaar zijn ze redelijk beschermd tegen de op hun afgevuurde kanonkogels, je moet wel gek zijn om op deze wijze de belangen van je regiment te dienen. Vroeger waren het vaak de dommeriken die dat deden. Lieden die niet de souplesse hadden om net als ik, soepeltjes de tegenstander op het goede been te zetten om er vervolgens verkeerd omheen te geraken. Het laatste overigens al dan niet met behulp van het slaghout. Soldaat der eerste klasse  Bannink was als vanouds in zijn element. Eindelijk kreeg hij de kans te laten zien waar hij werkelijk toe in staat was. Hij, de immer jong ogende adonis, was eveneens ingedeeld bij de oud strijders die tegen de jeugdige talenten ,ook wel heren 1 genoemd, heb ik mij laten vertellen, de strijd aan ging.

Vroeger had hij niet veel te doen, daarvoor waren wij te sterk ……………. afhankelijk van het soort tegenstander. Ik bedoel dus het weer, de mate waarop de diesel grasmaaier zijn werk wilde verrichtten. De  soms in geel gehulde parkieten die er maar wat op los floten, maar duidelijk genoten van het feit dat ze nu ook eens iets te zeggen hadden. Nee bij de heren 1 van  nu zie je structuren al bij de warming up, terwijl Bannink door onze veteranen bijna uit het doel werd geslagen door de op hem afgevuurde kanonskogels. Hij kraaide van plezier als het hem lukte zo’n kogel in de handschoen tot bedaren te brengen.
Ik vroeg aan een sjiek geklede dame wat de aanleiding was voor deze bijzondere wedstrijd, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. Natuurlijk wist ik het wel, maar je moet als man ook iets aan een ander gunnen om deze het gevoel te geven er ook  toe te doen.

Inmiddels waren brandslangen aangesloten op de op het veld aanwezige  douchekoppen. Het geheel gaf een feestelijk aanzicht. De huidige mollenvanger had zijn, of laat ik hopen haar werk, goed gedaan. Geen zandbulten te zien. Vanwege een korte maar hevige regenbui in combinatie met het water dat langs niet natuurlijke weg op het veld  spoelde werd de strijd een halfuur uitgesteld. Kijk , dacht ik, er kleven grote nadelen aan de huidige technieken als je de natuurlijke  elementen buiten beschouwing laat. Velen zullen het met deze zienswijze uiteraard niet eens zijn, maar het zorgde er weer wel voor dat de kadi goede zaken deed.  Kennelijk is er binnen het regiment meer intellect dan ik voor mogelijk hield, dacht ik met een glaasje wijn in mijn hand. Whisky was er niet. Geen vergunning. Ik was immers weer eens in het land der regelgeving.
Uiteraard was er te veel gesprekstof  in de Kadi betreffende allerhande zaken, terwijl ik een aangereikte bitterbal de mijne maakte. Vandaar dat ik niet doorhad dat de strijd buiten inmiddels in volle omvang een aanvang had genomen. Het spel golfde op en neer en omgekeerd. Uiteraard was de jonge garde sneller als de oudjes, alhoewel het eigenlijk best wel meeviel, verzin ik mij terplekke. Dit laatste om geen mannelijke vijanden te krijgen, want daar koop je tegenwoordig niets meer voor.
Bannink was buitengewoon op dreef en keepte als dat het een lieve lust was. Menig goed opgezette aanval smoorde in de kiem dan wel in zijn handschoen. Ook de verdediging van de veteranen was goed in de dekking , maar dit feit kon niet verhinderen dan er voor rust tweemaal door de jongetjes werd gescoord. Van een doelpunt weet ik zeker dat het buitenspel was, maar de nog steeds in geel gehulde persoon gaf geen gehoor aan het alom geuite protest van de niet meer  actieve veteranen langs de kant. Alleen daarom heb ik nu nog steeds een hekel aan de fluitisten gehad en heb ik mij destijds slechts met afkijken en spieken het felbegeerde fluitbewijs moeten  toe-eigenen. De in mijn  ogen te rustige, sportieve en begripvolle strijd eindigde zoals die begonnen was. 4 voor de jongetje en één voor de mannen. Het massaal toegestroomde publiek droop letterlijk van de regen af. Binnen in de residentie was het nog lang gezellig en warm. Dit moeten we eens iets vaker doen, maar dan de oude veteranen tegen de veterinnen. Al zou het maar zijn dat om oude banden te strakken en een enkeling de mond te snoeren.

Het was gewoon top. Zij die niet aanwezig waren hebben veel gemist, maar vertoeven liever op de golfbanen, denk ik dan in de wetenschap dat ik er zelf niet ver vanaf zit, of liever woon. Ik dank allen die hebben bijgedragen tot deze succesvolle dag en wens de jongens veel succes bij hun poging een divisie hoger te gaan strijden. Aan het bestuur, leiding en vrijwilligers zal het niet liggen. Er staat iets wat vele divisies elders jaloers zal  moeten maken. Ik kon de terugreis met een gerust har aanvaarden.
Vanaf mijn geliefde stek, gezeten  hoog op een rotsplateau welke zich uitstrekt op een van de noordelijkste punten  van Sumatra , oh, geliefd Atjeh, keek ik nog steeds over het oneindige waterlandschap van de Indian Ocean. De intense wijdheid , de stilte, het breken der de golven op de rotsen ver onder mij, maakten indruk op de moe gestreden krijger van weleer.

En het was goed.

Van Heutsz. ( naam bij redactie bekend)

Teams Stellen Zich Voor

MC2


MB5

Vacature Commissielid Redactie


Keeperstrainerscursus


Wij, de keeperstrainers van MHC De Westerduiven, hebben lange tijd gevraagd om de mogelijkheid een cursus te doen tot keeperstrainer. We konden bij de cursus op MHC Wageningen aansluiten, waardoor we toch de cursus konden volgen. We vonden het heel leuk om mee dit te doen en hebben er heel erg veel van geleerd. De cursus werd gegeven door oud speler en internationaal keeperstrainer, Karel van der Staak. Hij heeft ons het een en ander uitgelegd over hoe een goede keeperstraining in elkaar zit en wat het allerbelangrijkste is om keepers mee te geven in een keeperstraining.

Het belangrijkste voor keepers is het maken van balcontact. Keepers leren het snelst en het meest door heel veel te doen. Daarnaast moeten trainingen altijd in enige mate op een wedstrijdsituatie lijken. Er moet dus geen patroon komen in een oefening, dan worden de ballen verwacht, terwijl dat in een wedstrijd ook niet voor zal komen. Zorg dus altijd dat het verrassend en onverwacht blijft.

Zorg ook dat keepers plezier hebben in het keepen. Ze moeten het leuk vinden om op doel te staan en daarvoor is bij een keeperstraining de succesbeleving van de keepers van groot belang. De keepers moeten het gevoel krijgen dat ze de komende wedstrijd weer aankunnen. Stop dan niet net na een doorgelaten bal, maar speel nog een bal die gestopt kan worden.

Wat we ook hebben geleerd is dat het warmspelen van een keeper voor de wedstrijd van groot belang is. Dit mag dus niet alleen gebruikt worden om de spelers op doel te laten schieten, maar moet eerst de keeper helpen. Het korte voetenwerk is van groot belang. Daarna ballen rustig hoog, om de armen op te waren. Daarna mag het pas harder. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een wedstrijd! Ook op een training moet de keeper goed warm worden gespeeld.

Al met al hebben wij het gevoel dat de cursus erg zinvol is geweest. Ik wil zelf graag ook nog de vervolgcursus doen, zodra ik oud genoeg ben. Ik denk dat de keeperstraining erg op vooruit is gegaan, omdat we allemaal een stuk beter weten wat we moeten en kunnen doen. We kunnen de keepers beter begeleiden en kunnen ook coaches en trainers tips geven hoe ze de keepers bij een teamtraining kunnen betrekken.

Geschreven door: Jitte van Kesteren, keeperstrainer MHC De Westerduiven.

Alcohol
Vanaf heden serveren wij ook een biertje of glaasje wijn op de zaterdagmiddag. De tap is vanaf 13.00 uur geopend.
 
Graag willen wij iedereen wijzen op verantwoord alcoholgebruik, drink dus met mate! Omdat de regelgeving vanaf 1 januari 2014 voorschrijft dat personen onder de 18 jaar géén alcohol mogen gebruiken, zullen onze barvrijwilligers u bij twijfel om een identiteitsbewijs kunnen vragen.

 

“Wereld”kampioen word je binnen het 23-meter gebied o.l.v. Gerold Hoeben

Balstart 4 (BS4): 

Vrije slagen, lange corners en belegeren zowel aanvallend als verdedigend.
In de periode 3 november t/m 3 december 2014 organiseert de KNHB Academie een bijscholing met Gerold Hoeben, eerder betrokken bij de Nationale teams en momenteel Assistent Bondscoach bij de Heren van Frankrijk. Tijdens de bijscholing vertelt Gerold aan de hand van de recente WK beelden over BS4 situaties.

Gerold Hoeben vertelt: 

“Uit statistieken is bijvoorbeeld gebleken dat bij heren wedstrijden, tijdens het afgelopen WK, meer dan 1/3 van het totale rendement uit BS4 situaties komt”.  Wat zijn aanvallend en verdedigend de technische en tactische aspecten en hoe kunnen we dit trainen?

Programma:

20.00 uur - Ontvangst met koffie/thee
20.30 uur - Theorie en statistieken
21.00 uur - Praktijkgedeelte op het veld
22.00 uur - Afronding en afsluiting

Doelgroep:

Trainers/coaches van elftallen

Kosten:

€ 12,50 per deelnemer

Data en locaties:

Maandag 3 november a.s.        - Hockeyclub Rotterdam
Maandag 10 november a.s.      - Hockeyclub Houten
Woensdag 12 november a.s.     - Deventer Hockey Vereniging
Maandag 17 november a.s.      - Bredase Hockey Vereniging Push
Woensdag 19 november a.s.     - Hockey Vereniging Assen
Maandag 1 december a.s.         - Hockey Vereniging Weert
Woensdag 3 december a.s.       - Amsterdamsche Hockey & Bandy Club

Schrijf je hier in!

 

Coachavond


Maandagavond 29 september stond in het teken van de coachavond voor de coaches van de jongste jeugdteams.

Maandagavond 13 oktober stond in het teken van de coachavond voor de coaches van de jeugdteams.


De TC heeft coachavonden georganiseerd voor de Jongste Jeugdcoaches en voor de Juniorencoaches. Spreker op deze avonden was (29-09) en is (13-10) Stefan de Jonge, afgelopen drie jaar trainer/coach van Dames 1, en de huidige coach van Upward JB1 waarmee hij zich gekwalificeerd heeft voor de play-offs landelijke competitie. Tevens houdt hij zich binnen Westerduiven bezig met het opleiden en begeleiden van de (jeugd)trainers.
 
Aan bod kwam onder andere zijn visie op coaching, de ontwikkeling van spelers en enkele begrippen die hierbij centraal staan zoals Fun & Learning, Show & Go en Positief Coachen. Daarnaast was er natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en om ervaringen te delen met elkaar.
 
Al met al waren het leerzame avond voor de coaches van de jongste jeugd. Het streven is om in de toekomst vaker dergelijke (thema)coachavonden te organiseren.

De presentatie zoals gehouden op de coachavond voor de coaches jeugd is te bekijken via deze linkSportiviteit en Respect


MHC De Westerduiven streeft al jaren naar sportiviteit en respect voor al naar teams, tegenstanders, coaches en toeschouwers langs de lijn. Iedereen ervaart dat sportieve en respectvolle wedstrijden de leukste wedstrijden zijn om te spelen. Onlangs kwam de KNHB met het invoeren van de Shake Hands om de teams nog meer te stimuleren om met elkaar een leuke wedstrijd te gaan hockeyen. De KNHB is ook met een nieuwe actie gekomen die speciaal gericht is op de Veteranenteams. Ook de veteranenteams van Westerduiven mogen daarbij niet ontbreken. Op donderdag 9 oktober voor aanvang van de trainingen van Veteranen A en B hebben zij uit handen van de Sportiviteit en Respect commissie een speciale bidonkrat cadeau gekregen die staat voor sportiviteit en respect. 

Mocht u zich afvragen waarom onze veteranen zijn gekozen voor dit cadeautje dan is dit eenvoudig te verklaren. In de veteranenteams van Westerduiven spelen veel vrijwilligers die als veteranen het goede voorbeeld moeten geven voor de rest van de club. Veteranen moeten door middel van deze stimulatie elkaar durven aan te spreken op elkaars gedrag en met z'n alle werken naar een sportieve en respectvolle toekomst voor de hele club.
 
Namens de Sportiviteit en Respect commissie wensen wij Veteranen A/B veel plezier met hun bidonkrat en wensen wij alle overige teams een sportief en respectvol seizoen!
 
Groetjes,
Coen Rikken
Jan-Hendriks Beks
Lisette Hoogstraten

Aanvulling assortiment

De competitieweekenden bij MHC De Westerduiven worden steeds gezelliger. Het is druk langs de lijn, en ook na de wedstrijd blijven teams en supporters nog hangen voor een gezellig drankje in het clubhuis. Tot op dit moment was het niet mogelijk om bij dit drankje, een lekker hapje te bestellen. Daar komt nu verandering in…


Via deze weg willen we jullie laten weten dat we per direct ons assortiment aanvullen met:

  • Teamschaal kaas en worst à € 8,-
  • Teamschaal bitterballen (20x) à € 8,-
  • Belegde broodjes (20x) à € 15,-
  • Broodje knakworst (20x) à € 15,-

Om ervoor te zorgen dat de producten vers zijn, zal bovenstaand assortiment enkel op bestelling beschikbaar zijn. Bestellen doe je door een e-mail te sturen naar barcommissie@westerduiven.nl met daarin je naam, team, speeldag en de bestelling. De deadline voor de bestelling is donderdag 18.00 uur vòòr het speelweekend.

Concreet betekent dit dan ook het einde van het ‘picknicken’ in het clubhuis. Zelf meegebrachte versnaperingen zijn niet meer welkom. Mocht je als team een aanvulling willen op dit assortiment, neem dan contact met ons op. In overleg kan veel!

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar barcommissie@westerduiven.nl .

MA1 naar subtop

Ondanks dat de we in de voorcompetitie kampioen zijn geworden in de eerste klasse, hebben we een moeilijke start gehad. Alle wedstrijden zijn weliswaar gewonnen, maar dit was vaak kantje boord. Op de trainingen maakten we het meer gezellig dan dat we serieus aan het trainen waren en op een gegeven moment bleek dat dat toch anders moest als we daadwerkelijk wilden gaan promoveren. Na een teambespreking waar iedereen kon zeggen wat zij kwijt wilde zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we de eerste klasse toch wel wat onderschat hebben.

Als we echt subtop willen spelen, zullen we allemaal 100% moeten gaan geven. Dit betekent dat de trainingen zwaarder worden, maar de verantwoordelijkheid om serieus te trainen natuurlijk ook bij het team zelf ligt. Uit de bespreking bleek ook dat we het graag met z’n allen willen gaan doen en we er ook allemaal voor willen gaan en dat kunnen wij ook. De sfeer in het team is altijd heel fijn en relaxed en we voelen ons ook echt een team zonder onderlinge groepjes.

De afgelopen jaren hebben we goede banden met elkaar opgebouwd waardoor we elkaar ook goed kennen. Doordat we nu kampioen zijn geworden in de eerste klasse, hebben we misschien ook wel meer een doel voor ogen en zijn we een stuk gemotiveerder. Dat doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in de subtop en om er natuurlijk een heel leuk hockeyseizoen van te gaan maken met z’n allen.

Kom zeker een keer kijken naar een van onze wedstrijden, het zal gegarandeerd niet saai zijn.

Tot ziens! 

Colofon


Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven nr. 30.48.13.915

Correspondentieadres
Mercurius 63
6922 LK Duiven

 


Clubhuis:
telefoonnummer: 0316-266184

Websitewww.westerduiven.nl
Website leden: leden.westerduiven.nl
E-mailadres: info@westerduiven.nl
 

Bestuur

Voorzitter

Joris van Wijk

Colenbranderstraat 65
6921 NC Duiven

Tel. 06-52032666

Secretariaat

Henk Rauw

Mercurius 63
6922 LK Duiven

Tel. 06-40337732

Financiën en accommodatie


Tot 01-01-2015: Wim Dammeijer
Vanaf 01-01-2015: Hans Coret
 

Techniek

Victor Jager

Burg. Van Dorth tot Medlerstraat 20
6921 AX Duiven

Tel. 06-53588919

Bar en activiteiten

Marieke de Groot

Iepenlaan 37
6921 TD Duiven

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers

Vacature
Informatie: info@westerduiven.nl

Commissies

 

Accommodatiecommissie

accommodatie@westerduiven.nl


Barcommissie

barcommissie@westerduiven.nl


Ledenadministratie

Ursula Bouwman – ledenadministratie@westerduiven.nl


LISA/Website

Frank Welten – LISAbeheer@westerduiven.nl


Materialencommissie

Ernst Bannink – materialen@westerduiven.nl


Penningmeester

Tot 01-01-2015 Wim Dammeijer – penningmeester@westerduiven.nl
Vanaf 01-01-2015 Hans Coret

Public Relations en sponsoring

sponsorcommissie@westerduiven.nl


Redactiecommissie

'Vacature' – scoopredactie@westerduiven.nl


Secretariaat

Henk Rauw – secretaris@westerduiven.nl


Sportiviteit en Respect

sportiviteitrespect@westerduiven.nl
 

Scheidsrechterscommissie

scheidsrechterscommissie@westerduiven.nl


Technische Commissie

Ellen van Alken : Commissievoorzitter : tc@westerduiven.nl
Victor Jager: TC-coördinator Senioren : senioren@westerduiven.nl
Ellen van Male : TC-coördinator jeugd Jongens : juniorjongens@westerduiven.nl
Henk Rauw : TC-coördinator meisjes AB jeugd : juniormeisjesAB@westerduiven.nl
Liesbeth Wigman: TC-coördinator meisjes CD jeugd : juniormeisjesCD@westerduiven.nl
Natalie Willemsen : TC-coördinator jongste jeugd jongens : jjjongens@westerduiven.nl
Margot de Graaf: TC-coördinator jongste jeugd meisjes : jjmeisjes@westerduiven.nl

Nanke Uijterwaal: TC-coördinator jongste jeugd meisjes : jjmeisjes@westerduiven.nl
Ernst Jan Bannink : TC-coördinator keepers : keepers@westerduiven.nl
Stefan de Jonge : TC-coördinator trainingen : trainingen@westerduiven.nl

 

Wedstrijdsecretaris

John Tombergen – wedstrijdsecretariaat@westerduiven.nl


Zaalhockeycommissie

Monique Melchior – zaalhockey@westerduiven.nl

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2014 Hockeyvereniging MHC De Westerduiven, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp