Copy
DUIVEN, mei 2016
View this email in your browser
LustrumScoop

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de vorige Scoop in een wel hele speciale editie is verschenen: de glossy uitgave LustrumScoop, met daarin de geschiedenis van onze club, een column van Joyce Sombroek, heel veel prachtig beeldmateriaal, een interview van onze Laura Spaan met de international Marcel Balkestein en nog veel meer! We hopen dat jullie er net zo van hebben genoten om er in te lezen als dat wij genoten hebben om het te maken! 

Voor diegenen die nog niet een exemplaar hebben gehad, er liggen nog een paar in de clubhuis, neem ze gerust mee! Hieronder zien jullie een paar highlights uit onze glossy.

En nog een herinnering: op blz 38 in de lustrum scoop is de VOLVO WOORDZOEKER te vinden. Als je een oplossing stuurt naar scoopredactie@westerduiven.nl maak je kans op:

1x een heel weekend op pad met een VOLVO naar keuze, aangeboden door Volvo Harrie Arendsen Zevenaar 

of 

4x een VOLVO hockeytas

je kunt je inzendingen insturen tot 1 juni!
Het is ondertussen bijna wereld nieuws: Westerduiven gaat er met zijn allen dit weekend voor om in het Guinness Book of World Records te komen met het langste veldhockey marathon! Om dit te doen gaan er 32 leden 52 uur lang hockeyen. Natuurlijk kunnen ze dit niet alleen! Ze hopen dat ze veel steun krijgen langs de lijn.

Komen jullie ook kijken en aanmoedigen op 13, 14 en 15 mei?
 

Mini slotdag 2016

 
Na de laatste competitiedag zal dit jaar de mini-slotdag op zaterdag 11 juni plaatsvinden. Kijk goed hieronder waar jouw team speelt.
 
M8E1 : Westerduiven
M8E2 : Westerduiven
M8E3 : Arnhem                    
ME1   : Oosterbeek
ME2   : Ares (Apeldoorn)
ME3   : Zevenaar
MF1   : Doetinchem
MF2   : Doetinchem
MF3   : Wageningen
MF4   : Wageningen
MF5   : Wageningen

J8E1   : Avanti (Winterswijk)
JE1     : Zutphen
JF1     : Wageningen

Deze jaarlijks afsluitende mini slotdag is een door de KNHB geïnitieerde toernooi dag en is dan ook een officiële speeldag. Het is een gezellige dag in de vorm van een toernooi.

Op de site en in Lisa Team worden de vertrek- en aanvangstijden z.s.m. verwerkt. De taken- en de presentielijst kunnen dan ingevuld worden. De uitnodigingen voor deze dag, worden wanneer deze bekend zijn, doorgestuurd naar de coaches/ spelers.

We rekenen erop dat iedereen mee doet en dat het een prachtige zonnige afsluitende dag van het hockeyseizoen zal worden.

Hockeyclub Westerduiven krijgt deze zaterdag 11 juni 14 teams uit de E8 categorie op bezoek. U bent van harte welkom om even langs te komen!

Namens de Jongste Jeugd Commissie
Natalie Willemsen & Nanke Uijterwaal
 
 

Het evenement der evenementen!


Dat het Welling Allemanstoernooi begonnen is als familie- en vriendentoernooi en inmiddels uitgegroeid tot een begrip binnen MHC de Westerduiven bleek ook weer dit jaar uit het feit dat binnen een paar uur na opening van inschrijving de teller al stond op de maximale 30 teams!!! Daarmee was de inschrijving gesloten. Programma volgt z.s.m.

We zoeken nog wel een aantal vrijwilligers die ons willen helpen, vooral voor het opbouwen, afbreken en de wedstrijdtafel. Doe je mee? Stuur dan even een mailtje naar allemanstoernooi@westerduiven.nl 

We hebben er zin in!

Aandacht voor uw kind langs de lijn

 
Vanuit de technische commissie willen wij graag een oproep doen aan de ouders van onze jeugdleden.

Helaas merken we dat er op het veld tijdens trainingen, wedstrijden en evenementen kinderen zijn die niet luisteren, brutaal zijn, anderen pesten en nog meer ongepast gedrag vertonen. Helaas gebeurt dit niet alleen op het veld. We horen en zien helaas dat ook in de WhatsApp groep van de teams vervelende opmerkingen worden gemaakt over sommige teamleden. Wij hopen dat u ook probeert dit gedrag te corrigeren.

De trainingen voor de jeugdleden worden gegeven door jonge, enthousiaste, vrijwillige hockeytrainers. Zij hebben helaas soms te stellen met niet tolerabel gedrag van de kinderen. Als ouders niet aanwezig zijn bij de training is het vervelend dat de eigen ouder zijn kind hier niet op kan aanspreken. Het kan ook zijn dat een kind thuiskomt en zelf zegt dat ze/hij een vervelende ervaring heeft gehad bij de training.  Ook in deze situatie zou het fijn zijn als ouders van de jeugdleden vaker bij de training aanwezig zijn. Dit ook om miscommunicatie te voorkomen.

Er zijn enkele teams die meer aandacht behoeven van ons als club, maar ook zeker van hun eigen ouders. Graag willen wij jullie als ouders dan ook verzoeken om vaker bij trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn, zeker als er al het een en ander is voorgevallen in het team.
Vaak is de kantine geopend en kunt u gezellig met andere ouders wat drinken. Voor ons als club staan respect & sportiviteit hoog in het vaandel en we hopen op ieder zijn medewerking!
 
Met sportieve groet,
De Technische Commissie.

 
Ondertussen bij heren 1...

Met nog maar 3 wedstrijden te gaan lijkt het bijna niet meer fout te kunnen gaan. Heren 1 hebben 5 punten voorsprong op nr. 2 Spitsbergen! Mocht het ze lukken om op zondag 22 mei om 14.30 in Veenendaal af te rekenen met de concurrent Spitsbergen dan mogen ze zich kampioen noemen! Het zou geweldig zijn als de heren op 22 mei op veel support kunnen rekenen!

Komen jullie ook naar Veenendaal zodat we met zijn allen onze heren naar het kampioenschap kunnen juichen?
Clinic heren 1 aan jongens D en C

Voorafgaand aan de wedstrijd afgelopen zondag gaven alle spelers van Heren 1 een clinic aan jongens van Westerduiven uit de D- en C-jeugd. De verdedigers leerden jabben en stealen van onze defensie, de middenvelders leerden omgaan met drukte en razendsnel schakelen terwijl onze 'gebruikelijke drie' de aanvallers slimme trucs en bruikbare technieken aanleerden. De twee aanwezige keepers kregen bovendien persoonlijke aandacht van onze Robin! Het was ontzettend leuk om te doen en we willen iedereen dan ook bedanken voor zijn deelname!
The Seven Pigeons toernooi

Door: Chiara van Eek en Alba van de Weem (MC2)

Het toernooi werd geopend met shoot-outs op Jaap Stockmann en twee keepers van Westerduiven. Het was een gezellige avond, er was een feest in de kantine en er waren velden om gewoon op te hockeyen. Die werden ook veel benut. De dag daarna begon het toernooi. De C-teams gingen naar Westerduiven en de B-teams naar Zevenaar. Het was een erg leuk toernooi en iedereen deed heel erg aardig en sportief tegenover elkaar.  Na het toernooi gingen we naar de Panoven. Er was veel tijd om even de tenten, kamers en grond te inspecteren. Het was wel grappig dat veel teams van Westerduiven met elkaar omgingen, daardoor hebben we nu een hele groep met mensen waar we de hele avond mee gepraat hebben. Later die avond was er een feest en buiten een kampvuur. Veel mensen waren op het feest, maar wij zaten de hele avond bij het kampvuur, waar het erg gezellig was met mensen waarmee we nu nog steeds dagelijks praten. Waarvan 5 mensen uit de MC2: Eva, Naomi, Lotte en wij. 2 mensen uit de MC3: Lynn en Marleen. JC1: Wouter en Mika. JB1: Max, Jasper en Rik. En Christopher uit de JA2. De volgende dag waren we best wel moe omdat het heel koud was in de tent. Maar vooral heel gezellig! De 2e dag waren wij op Zevenaar, dit was de eerste dag dat we tegen de buitenlandse teams moesten. Dit ging heel goed, we hebben alles van hen gewonnen. Toen de wedstrijden klaar waren was er een prijsuitreiking.  Het was heel gezellig en we vinden het een geslaagd toernooi. Hopelijk komen er nog meer!
ondertussen bij Dames 1....

Ook voor dames 1 is het seizoen nog niet afgelopen. Hoewel ze niet 1e kunnen worden, zijn de dames nog in de strijd om de 2e plek die ze een plek geeft om via de play offs te proberen om felbegeerde promotie naar de 3e klasse te verdienen. De dames spelen nog 3 spannende wedstrijden: op 22 mei uit tegen Goor, op 29 mei thuis tegen Avanti en op 5 juni uit tegen Haackey. Veel succes dames!
 
Alweer een geslaagde URBAN HOCKEY Clinic bij de Westerduiven!!

Colofon

Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven
NL92RABO0304813915

Correspondentieadres:
Mercurius 63
6922 LK Duiven
 
Clubhuis:
Telefoonnummer: 0316-266184


Websitewww.westerduiven.nl
Website ledenleden.westerduiven.nl
E-mailinfo@westerduiven.nl

Bestuur

Voorzitter
Joris van Wijk

E-mail: voorzitter@westerduiven.nl
Tel. 06-52032666

Secretariaat
Henk Rauw

E-mail: secretaris@westerduiven.nl
Tel. 06-40337732

Financiën
Hans Coret

E-mail: penningmeester@westerduiven.nl
Tel. 06-10936520

Techniek
Vacature

E-mail: techniek@westerduiven.nl.

Bar en activiteiten
Marieke de Groot
E-mail:
bar-evenementen@westerduiven.nl

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers
Marcelle Beerepoot

E-mail: werving@westerduiven.nl
Tel. 06-10058214