Copy
MHC De Westerduiven
Scoop december 2014

 
Het is aan te raden om deze scoop in uw browser te bekijken, omdat dan alle onderwerpen geladen worden
(selecteer hiervoor de optie aan de rechterkant 'view this email in your browser)
View this email in your browser

Van de voorzitter

Voorzitter Joris van Wijk

Joris van Wijk

De gezellige sint en kerstmaand is alweer aangebroken. De laatste maand van het jaar. De tijd van korte dagen, kou, ijsbaan, warme chocolademelk, speculaas, kerstbomen en haardvuur.  

Voor ons de tijd om ons favoriete spelletje in de zaal te gaan beoefenen. Dus geen veldwedstrijden meer, de zaalcompetitie gaat beginnen.

De trainingen voor de junioren worden tot 19 december gesplitst in zaal- en veldtrainingen. Na 19 december zijn er alleen nog zaaltrainingen. Vanaf 2 februari starten de veldtrainingen weer. Als er sneeuw op het veld ligt of als het vriest, zal er niet getraind worden. Dit zal via de site of mail gecommuniceerd worden.

De trainingskalender met een overzicht wanneer er wel of niet getraind wordt dit seizoen, rekening houdend met de vakanties, staat inmiddels op de site. Het wekelijks trainingsschema staat ook op de site en is aan alle coaches en trainers gemaild. 

Binnen TC en bestuur komen er wel eens vragen en opmerkingen binnen dat er teams zijn die tijdens vakanties of voorafgaand aan de start van de officiële trainingen door trainen. Deze teams worden getraind door ouders die dit geheel belangeloos doen. Als u als ouder ook het team van uw kind door wilt laten trainen tijdens de vakanties, dan kan dat. U zult dan zelf of met andere ouders, de trainingen moeten verzorgen. Overleg hierover ook met de TC lijncoördinator ter voorkoming dat de velden bezet zijn.

Op veel gebieden doen we het goed als vereniging. Dit uit zich in de groei van het aantal leden, maar ook de steeds hogere competitieklasses waarin onze teams uitkomen en de groei van bezoekers langs de velden en in het clubhuis.

Dit is het resultaat van de wekelijkse inspanningen van onze coaches, trainers en alle andere  vrijwilligers die op welke manier dan ook bijdragen aan onze vereniging.

In deze laatste scoop van 2014 wil ik al onze vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan het plezier en sportieve succes van onze leden. Ik hoop dat al onze vrijwilligers zich ook in 2015 met evenveel enthousiasme willen blijven inzetten voor onze vereniging. Jullie inspanningen worden enorm gewaardeerd!

Ik wens, alhoewel het begin december is, iedereen alvast hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling.
       

Met sportieve groet,

 

Joris van Wijk, voorzitter

Inhoudsopgave

 

De Grote Clubactie is voorbij

 
Dag topscoorders!

Zoals ieder jaar zijn ook dit jaar de jeugdleden van de hockeyvereniging MHC De Westerduiven op pad gegaan met loten voor de Grote Clubactie.

Dit jaar hebben de kinderen bijna 1100 loten verkocht. Dit betekent voor de clubkas ruim € 2600,-. Hiervoor wil de club dug-outs aanschaffen voor het derde hockeyveld. Maar ook zullen er extra trainingsballen gekocht kunnen worden.

De GCA ‘topscoorder’ (degene die de meeste loten heeft verkocht) van dit jaar is Jip van de Weem. Ze is voorstopper van Meisjes D3. Jip heeft meer dan 50 loten verkocht aan vrienden familie en buren. Hiervoor is ze langs deuren gegaan en heeft ze (succesvol) gebruik gemaakt van haar facebook contacten. 
Dit jaar is voor de verkoop van loten een nieuwe aanpak gekozen. De kinderen hebben niet alleen de clubkas gespekt met de verkoop van loten maar ook hun eigen portemonnee. Iedereen die loten verkocht kon hiermee cadeaubonnen verdienen. En degene die de meeste loten verkocht mocht zelfs een hockeystick uitkiezen bij de Four Seasons in Duiven.

Jip ontving naast een prachtige hockeystick die ze zelf uit mocht kiezen een wisselbeker uit handen van Henk Rauw, bestuurslid van Westerduiven, die straks in de vitrine van de club weer te bewonderen is. Volgend jaar zal hier de naam van de volgende GCA topscoorder bij gegrafeerd worden.Niet alleen Jip won een prijs, er was ook een team prijs te winnen. De vijf best scorende teams ontvingen een enorme slagroomtaart voor hun geweldige inspanning. De volgende 5 winnende teams smulden van de taart:

 
MD3 173 loten
MD2 130 loten
J8D1 126 loten
M8E2 113 loten
J8E1 93 loten


 

Sinterklaas bezoekt MHC De Westerduiven


Ook dit jaar bracht de Sint en zijn Pieterbazen een bezoek aan onze hockeyvereniging. Woensdag 26 november was het dan eindelijk zover. Het aantal jeugdleden bij onze hockeyvereniging groeit gestaag dus de Sint had van te voren enige moeite met het inpakken van alle cadeautjes.
Met grote belangstelling hadden de kinderen, maar zeker ook de ouders zich rondom de Sint in de kantine verzameld. Het was een gezellige drukte en de Sint las voor uit het grote boek. Gelukkig had hij en zijn hockeypietjes aan alle kinderen gedacht en een presentje meegenomen.

Het zijn drukke tijden voor de Sint, want hij moet natuurlijk heel veel bezoekjes afleggen. Met een kleine vertraging ging de Sint er weer vandoor en werd enthousiast uitgezwaaid en uitgezongen door de hockeyers in de jongste jeugd. 
Clubscheidsrechters

In oktober zijn er ruim zeventig (!) nieuwe clubscheidsrechters bij gekomen. Afgelopen zaterdag werden de clubscheidsrechterskaarten uitgedeeld!

In de komende periode zullen de nieuwe clubscheidsrechters hun eerste wedstrijd fluiten, altijd onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter. Wil jij graag nieuwe scheidsrechters begeleiden? Stuur dan een e-mail naar scheidsrechterscommissie@westerduiven.nl .

Sporten bij Sportcentrum AeroFitt 
 
Beste leden van MHC De Westerduiven,
 
19 december zal de laatste training zijn voor de jeugd.
Om het ‘gat’ van januari tot maart op te vullen willen wij de leden van de hockeyvereniging een exclusief aanbod doen.


Jeugd tot 16 jaar
mag 2 maanden sporten
bij Sportcentrum AeroFitt
voor € 49,95
 
Hier in zit het inschrijfgeld à 27,50 verwerkt en mogen zij op onderstaande activiteiten onbeperkt deelnemen:
 
Maandag
16.30-17.25 Clip Dance 10-15 jr
 
Dinsdag
15.30-16.15 Born to move 4-5 jr
16.15-17.00 Born to move 6-8 jr
17.00-17.55 Zumba for kids 7-12 jr
 
Woensdag
16.00-17.00 FunXtion Young Starz 7-15 jr
17.20-18.10 Sportzwemmen v.a. diploma A en B
 
Donderdag
10.30-11.00 Born to move 2-3 jr
15.30-16.15 Born to move 4-5 jr
16.15-17.00 Born to move 6-8 jr
17.00-17.55 Dance for kids 7-12 jr
 
Vrijdag
17.00-18.00 FunXtion Young Starz 7-15 jr
17.20-18.10 Sportzwemmen v.a. diploma A en B
 
Zaterdag
11.00-11.30 Ballet 3-6 jr
11.30-12.30 Clip Dance 7-12 jr
12.30-13.00 Jazz 8-15 jr
 
+ Discozwemmen voor kinderen vanaf diploma A op zaterdag 24-01 om 18.30!
 
Jeugd sport op de woensdag en vrijdag van 17.00-18.00. Wij hebben daarom besloten om vanaf december al een extra FunXtion Young Starz uur op het lesrooster te zetten.
Nieuwsgierig geworden wat bovenstaande lessen inhouden? Neem dan een kijkje op http://www.aerofitt.nl/trainingen/kinderentieners/
 
De senioren (16+) gaan naar de sporthal om daar de trainingen voort te zetten. Speciaal voor de senioren:                                                                                                                                                                                                                                                        
Wij geloven dat voldoende bewegen, mentale ontspanning en een juiste leefstijl omtrent voeding zeer zeker kan bijdragen aan fitte leden.
Preventieve maatregelen voor de leden dragen hun steentje bij aan de fitheid van uw vereniging en het prestatieniveau wordt bevorderd.
 
Als dit allen nog niet voldoende is volgt hieronder nog meer informatie. Daar moet je wel enthousiast van worden (uiteraard zonder enige verplichtingen):
-          Aerofitt komt jaarlijks bij MHC De Westerduiven voor een “Gratis Healtcheck”.
           (inbodymeting; oa. vetpercentage, Bmi, stofwisselingsnelheid.  Bloeddruk, etc. )
-          Wij bieden al uw leden 15% korting op het lidmaatschap naar keuze
-          Leden betalen geen inschrijfgeld
-          Leden hebben geen lidmaatschapsduur, (minimale opstart 3mnd).
 
Indien de senioren interesse hebben om een uur te sporten in de aerobiczaal laat het dan even weten (info@westerduiven.nl), dan wordt ook die mogelijkheid geboden. 
Er zijn nog tijden vrij van 17.00-18.00 of 17.45-18.45.
 
Binnenkort verschijnt een flyer voor de jeugd waarin de informatie nog eens duidelijk uiteengezet is.
 
Met vriendelijke groet


Sportcentrum AeroFitt
Sanne van Tuijl 

Nieuwe wedstrijdshirts

De samenwerking met DITA inzake levering nieuwe wedstrijdshirts is gestopt.

De reden hiervan is dat na de verkeerde productie van wedstrijdshirts,  de daarna gemaakte afspraken niet werden nagekomen.

 

In overleg met onze sponsor Buitensport Four Seasons hebben we besloten om Reece de opdracht te geven een nieuw shirt te ontwerpen in de kleuren pegasusblauw en maroonrood. 

Nu  Reece onze nieuwe shirts gaat maken, moet elk lid dat wedstrijden speelt een nieuwe maat opgeven.  Hiervoor zijn speciale Reece passhirts  vanaf maandag 8 december tot en met zondag 21 december bij Buitensport Four Seasons.

 

Reece is binnen de hockeywereld een heel bekende en betrouwbare partner. We verwachten dan ook dat de shirts eind februari/begin maart klaar zijn.

Het is jammer dat het project met DITA is mislukt, maar soms gaan dingen anders dan gepland.

 

De sponsorcommissie

 

Vacature(s) E-Care
E-Care is regelmatig op zoek naar mensen die als oproepkracht overdag, maandag t/m vrijdag dan wel in de avonduren bij ons op flexibele werktijden werkzaam willen zijn.

Als oproepkracht kunnen de werkzaamheden zijn:
- Logistieke / input werkzaamheden (Logistiek / input)
- Reparatiewerkzaamheden (Repair)
- CallCenter werkzaamheden

Functie eisen
 • Goede kennis van de Nederlandse taal;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Minimaal VMBO denkniveau
 • Uitstekende typevaardigheid
 • Accuraat en netjes werken

Als je interesse hebt, stuur dan middels het sollicitatieformulier je
gegevens in, vergezeld van een CV naar:
1. Per mail pz@e-care.nl of
2. Per post E-Care Reverse Logistics BV, t.a.v. afdeling Personeelszaken, Postbus 215, 6920 AE te Duiven.

Voor informatie kun je contact opnemen met telefoonnummer 026-3193372, en vragen naar afdeling personeelszaken.


Acquisitie in deze wordt niet op prijs gesteld

AED cursus voor leden MHC De Westerduiven (en DVV)


Op zaterdag 10 januari  en donderdag 15 januari 2015 zullen er weer  AED (opfris)cursussen  gegeven worden door Bosman Opleidingen.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar het aantal plaatsen is beperkt: max 15 deelnemers per dagdeel.

Locaties en tijden:
Zaterdag  10 januari, clubhuis DVV, van 9.30 tot 12.00 uur.
Donderdag 15 januari, clubhuis MHC De Westerduiven, van 19.30- 22.00 uur.

 
De inschrijving is (helaas) gesloten

Activiteitenkalender 2014-2015

Augustus 2014

30 augustus - seizoensopening (allemaal)
 

Oktober 2014

11 oktober - Opening Rabobankveld (allemaal)


November 2014

1 november - Halloweenparty (18+)
15 november - Hockeyfeest (A/B jeugd)


December 2014

3 december - Sinterklaasviering (E/F jeugd)


Januari/Februari 2015

Januari/Februari - Hockeyfeest (A/B jeugd)
 

Voorjaar 2015

Voorjaar - Vrijwilligersavond (Vrijwilligers)
Voorjaar - Hockeyfeest (C/D jeugd)


Mei 2015

14 mei - Dauwtraptoernooi (E/F jeugd)

 

Juni 2015

13 juni - Minislotdag (E/F jeugd)
20 juni - Allemanstoernooi (allemaal)

 Clubhuis woensdagmiddag open!


Had u het al gehoord? Vanaf vandaag is het clubhuis elke woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur open! Terwijl de Jongste Jeugd hun best doen op het hockeyveld, kunt u dus in het clubhuis even opwarmen. De koffie, thee, warme chocomel en koeken staan klaar!

                                   

Halloweenparty


Op zaterdag 1 november vond in het clubhuis het Halloweenfeest plaats. Een zeer geslaagde gezellige avond voor de ouderen onder ons. Kosten nog moeite werden gespaard en de goedgemutste maar toch zeer eng ogende gasten werden in het clubhuis waargenomen. Het clubhuis was omgetoverd in een waar, maar gezellig spookslot.(selecteer bovenstaande foto om naar het facebook fotoalbum te gaan)

Clubbonus Verlengd Tot December 2015

 
Volvo Harrie Arendsen verkoopt 21 Volvo's voor de Clubbonus.
 
Inmiddels heeft de actie van Volvo Nederland in samenwerking met MHC De Westerduiven en
Volvo Harrie Arendsen al 21 keer succes opgeleverd.
 
Deze actie waarbij 1000 euro door Volvo Nederland aan MHC De Westerduiven wordt betaald voor elke nieuwe gekochte of geleasede Volvo loopt nog tot en met deze zomer.
 
Mocht u nog willen deelnemen en zo MHC De Westerduiven financieel steunen, geef dan aan na ondertekening van uw koop- of leasecontract, dat u lid of familie van een lid van onze vereniging bent.
Op deze manier heeft de clubbonus geen invloed op uw onderhandelingen met Volvo Harrie Arendsen.
 
Geeft ons even een berichtje als je familie/lid kent die bij Volvo Harrie Arendsen een nieuwe Volvo heeft aangeschaft.
Wellicht dat hij/zij niet op de hoogte was van de club actie. 
 
En u weet het;  voor elke gekochte of geleasede nieuwe Volvo bij Harrie Arendsen Zevenaar door leden en familieleden van MHC De Westerduiven, stort  Volvo  Nederland  1000 euro in de clubkas.
Onafhankelijk van uw eigen inruil, dat bepaalt u vooraf zelf met de dealer.
 
Kent  u iemand in uw omgeving die overweegt een Volvo aan te schaffen,  laat het ons weten.
Vragen over de clubbonus: sponsorcommissie@westerduiven.nl

 

  

Nieuw driejarige verbintenis met Rabobank de Liemers.

 
MHC De Westerduiven voorzitter Joris van Wijk en Rabobank de Liemers directievoorzitter J. Ummenthum ondertekenen het contract dat de samenwerking tussen beide partijen verlengd.

Veld 1 blijft hierdoor het Rabobankveld heten en Rabobank blijft op de wedstrijdshirts vermeld staan.

 

A/B-Feest ‘@ the Gym’

Het feest voor de A/B-jeugd van MHC de Westerduiven was weer een groot succes! In het clubhuis, omgetoverd tot ‘Gym’, was het erg gezellig op zaterdag 15 november 2014.De aanmeldingen in de voorafgaande weken stroomden binnen en we moesten al vroeg vermelden dat het aanmelden van introducees niet meer mogelijk was. Dit was tijdens het feest dan ook te merken, het was erg druk! Druk, maar vooral gezellig. Iedereen had zich leuk aangekleed naar het thema: ‘@ the Gym’. Dames die op de Dolly Dots leken, gespierde knapen, en nog véél meer! Alles werd uit de kast gehaald. En op de muziek van de DJ van magic-events werd flink geswingd!Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond en we hebben nu al zin om een volgend feest te organiseren. De vrijwilligers die zich hadden ingezet deze avond willen we nogmaals hartelijk bedanken, zonder hen was deze avond niet mogelijk geweest.

(selecteer bovenstaande foto om naar het fotoalbum te gaan)

We zien je bij het volgende feest!
De jeugdraad 

 

Vacature sponsorcommissie.


Per 1 december zijn we op zoek naar versterking van ons team.
Hans de Graaf moet wegens werkzaamheden met zijn activiteiten binnen de sponsorcommissie stoppen.
Heb je interesse in het benaderen van bedrijven en onderhouden van kontakten, meld je dan aan op:
sponsorcommissie@westerduiven.nl
 
Groeten,
Patty Donker, John Tombergen en Richard Spaan
 

Game-avond


Op vrijdag 28 november trainde heren-1 voor het laatst voor de winterstop. Om de eerste succesvolle seizoenshelft af te sluiten en te vieren, waarin we in de voorcompetitie zonder puntverlies kampioen zijn geworden, is er game avond georganiseerd. Tijdens deze avond zijn er verschillende games gespeeld op zowel laptops als op twee meegebrachte tv’s met daarbij elk een PlayStation 3. Dit resulteerde in potjes FIFA15 (voetbalspel) waarbij er 3 tegen 3 werd gespeeld (helaas bleek dat het samenspel voor een aantal tijdens het gamen toch een stukje moeilijker te zijn dan op het veld)! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond!

 
Heren-1


Boekenschrijfster Barbara Scholten signeerde diverse boeken


Op zaterdagochtend 15 november heeft kinderboekenschrijfster Barbara Scholten een bezoek gebracht aan onze hockeyclub. Kinderen konden een boek laten signeren.

Barbara is bekend van de reeks boeken over Falderie en haar hockeyvriendinnen. Haar nieuwste boek heet Rugnummers en teamwork en ligt sinds maart in de winkels.


Het was leuk om te zien dat veel kinderen rond de tafel stonden en haar boeken al herkende.
 

  
Wie is Barbara Scholten?
Barbara is kinderboekenschrijfster. Ze woont op een woonboot op de rivier de Amstel in Amsterdam met een man, vier kinderen, drie honden en drie katten. Lang geleden, toen Duiven nog geen hockeyclub had, heeft Barbara in Duiven gewoond en hockeyde ze bij HVZ en Upward. Haar familie woont nog in Duiven en neef Gijs is net begonnen met hockey bij de Westerduiven.
 
Waar gaat het nieuwste boek Rugnummers en teamwork over?
Falderie en haar team doen mee aan een wedstrijd waarmee ze een geweldige prijs kunnen winnen: een compleet verzorgde dag voor het hele team naar het WK! Om kans te maken moeten de deelnemers wekelijks een opdracht volbrengen en dat valt niet mee. Een deskundige jury let op dingen als originaliteit en sportiviteit, en er moeten stemmen bij het publiek verzameld worden. Falderie en haar vriendinnen doen hun uiterste best. Maar meisjes D1 is natuurlijk niet het enige team dat zich voor de wedstrijd heeft opgegeven, en vooral jongens C4 is een grote concurrent…
 
Zijn de boeken duur?
De boeken kosten 12,99 euro. Dat is dezelfde prijs al in de winkel.
 
Wat weet Barbara nou van hockey? Kon ze zelf eigenlijk wel hockeyen?
Ja zeker! Barbara is nu 42 jaar en gestopt met hockey omdat ze last heeft van haar knieën. Maar als meisje hockeyde ze heel veel. En ze was zo goed dat ze een paar jaar zelfs met Dames 1 van Upward, een club uit Arnhem, en later met Groningen in de hoofdklasse heeft gespeeld. Nu speelt haar oudste dochter Mimi ook hockey bij de jongste jeugd van de Amsterdamse club AthenA en traint Barbara wekelijks de E-kinderen. Zie ook:  www.barbarascholten.nl
 

MA1 naar subtop

Ondanks dat de we in de voorcompetitie kampioen zijn geworden in de eerste klasse, hebben we een moeilijke start gehad. Alle wedstrijden zijn weliswaar gewonnen, maar dit was vaak kantje boord. Op de trainingen maakten we het meer gezellig dan dat we serieus aan het trainen waren en op een gegeven moment bleek dat dat toch anders moest als we daadwerkelijk wilden gaan promoveren. Na een teambespreking waar iedereen kon zeggen wat zij kwijt wilde zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we de eerste klasse toch wel wat onderschat hebben.

Als we echt subtop willen spelen, zullen we allemaal 100% moeten gaan geven. Dit betekent dat de trainingen zwaarder worden, maar de verantwoordelijkheid om serieus te trainen natuurlijk ook bij het team zelf ligt. Uit de bespreking bleek ook dat we het graag met z’n allen willen gaan doen en we er ook allemaal voor willen gaan en dat kunnen wij ook. De sfeer in het team is altijd heel fijn en relaxed en we voelen ons ook echt een team zonder onderlinge groepjes.

De afgelopen jaren hebben we goede banden met elkaar opgebouwd waardoor we elkaar ook goed kennen. Doordat we nu kampioen zijn geworden in de eerste klasse, hebben we misschien ook wel meer een doel voor ogen en zijn we een stuk gemotiveerder. Dat doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in de subtop en om er natuurlijk een heel leuk hockeyseizoen van te gaan maken met z’n allen.

Kom zeker een keer kijken naar een van onze wedstrijden, het zal gegarandeerd niet saai zijn.

Tot ziens! 

Aanvulling assortiment

De competitieweekenden bij MHC De Westerduiven worden steeds gezelliger. Het is druk langs de lijn, en ook na de wedstrijd blijven teams en supporters nog hangen voor een gezellig drankje in het clubhuis. Tot op dit moment was het niet mogelijk om bij dit drankje, een lekker hapje te bestellen. Daar komt nu verandering in…Via deze weg willen we jullie laten weten dat we per direct ons assortiment aanvullen met:

 • Teamschaal kaas en worst à € 8,-
 • Teamschaal bitterballen (20x) à € 8,-
 • Belegde broodjes (20x) à € 15,-
 • Broodje knakworst (20x) à € 15,-

Om ervoor te zorgen dat de producten vers zijn, zal bovenstaand assortiment enkel op bestelling beschikbaar zijn. Bestellen doe je door een e-mail te sturen naar barcommissie@westerduiven.nl met daarin je naam, team, speeldag en de bestelling. De deadline voor de bestelling is donderdag 18.00 uur vòòr het speelweekend.

Concreet betekent dit dan ook het einde van het ‘picknicken’ in het clubhuis. Zelf meegebrachte versnaperingen zijn niet meer welkom. Mocht je als team een aanvulling willen op dit assortiment, neem dan contact met ons op. In overleg kan veel!

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar barcommissie@westerduiven.nl .

Beginnerscursus Hockey


Sportiviteit en Respect


MHC De Westerduiven streeft al jaren naar sportiviteit en respect voor al naar teams, tegenstanders, coaches en toeschouwers langs de lijn. Iedereen ervaart dat sportieve en respectvolle wedstrijden de leukste wedstrijden zijn om te spelen. Onlangs kwam de KNHB met het invoeren van de Shake Hands om de teams nog meer te stimuleren om met elkaar een leuke wedstrijd te gaan hockeyen. De KNHB is ook met een nieuwe actie gekomen die speciaal gericht is op de Veteranenteams. Ook de veteranenteams van Westerduiven mogen daarbij niet ontbreken. Op donderdag 9 oktober voor aanvang van de trainingen van Veteranen A en B hebben zij uit handen van de Sportiviteit en Respect commissie een speciale bidonkrat cadeau gekregen die staat voor sportiviteit en respect. 

Mocht u zich afvragen waarom onze veteranen zijn gekozen voor dit cadeautje dan is dit eenvoudig te verklaren. In de veteranenteams van Westerduiven spelen veel vrijwilligers die als veteranen het goede voorbeeld moeten geven voor de rest van de club. Veteranen moeten door middel van deze stimulatie elkaar durven aan te spreken op elkaars gedrag en met z'n alle werken naar een sportieve en respectvolle toekomst voor de hele club.
 
Namens de Sportiviteit en Respect commissie wensen wij Veteranen A/B veel plezier met hun bidonkrat en wensen wij alle overige teams een sportief en respectvol seizoen!
 
Groetjes,
Coen Rikken
Jan-Hendriks Beks
Lisette Hoogstraten

ZaalhockeyTrainingskalender....

 1. Van 01-12 tot 19-12 is het zaalhockeytrainingsschema van kracht. Hierbij trainen de zaalhockeyteams in principe 1x in de zaal en 1x op het veld. De teams die geen zaalhockey spelen trainen ook op het veld.
   
 2. Van 20-12 tot 02-02 hebben we winterstop. De zaalhockeyteams trainen dan nog slechts 1x in de zaal. De teams die geen zaalhockey spelen trainen niet.
   
 3. De trainingen (op het veld) worden vanaf 02 februari gecontinueerd tot halverwege juni.


KNHB Video Spelgericht trainen in de zaal:


Trainingsschema

Selecteer deze link om het trainingsschema te bekijken of kopieer onderstaande link in de url van uw internet browser: http://wqd.nl/guhiE


Zaalschema

Selecteer deze link om het zaalschema te bekijken of kopieer onderstaande link in de url van uw internet browser: http://wqd.nl/EZtVE


Richtlijn plaatsen van matten in de sporthal

Om beschadiging in de sporthallen van het Candea College te voorkomen is een richtlijn opgesteld. Selecteer deze link om de richtlijn te bekijken of kopieer de onderstaande link in de url van uw internet browser: http://wqd.nl/XqRqm

Monique Melchior
Zaalhockeycoördinator
E-mail: zaalhockey@westerduiven.nl

Vacature Commissielid Redactie


“Wereld”kampioen word je binnen het 23-meter gebied o.l.v. Gerold Hoeben

Balstart 4 (BS4): 

Vrije slagen, lange corners en belegeren zowel aanvallend als verdedigend.
In de periode 3 november t/m 3 december 2014 organiseert de KNHB Academie een bijscholing met Gerold Hoeben, eerder betrokken bij de Nationale teams en momenteel Assistent Bondscoach bij de Heren van Frankrijk. Tijdens de bijscholing vertelt Gerold aan de hand van de recente WK beelden over BS4 situaties.

Gerold Hoeben vertelt: 

“Uit statistieken is bijvoorbeeld gebleken dat bij heren wedstrijden, tijdens het afgelopen WK, meer dan 1/3 van het totale rendement uit BS4 situaties komt”.  Wat zijn aanvallend en verdedigend de technische en tactische aspecten en hoe kunnen we dit trainen?

Programma:

20.00 uur - Ontvangst met koffie/thee
20.30 uur - Theorie en statistieken
21.00 uur - Praktijkgedeelte op het veld
22.00 uur - Afronding en afsluiting

Doelgroep:

Trainers/coaches van elftallen

Kosten:

€ 12,50 per deelnemer

Data en locaties:

Maandag 3 november a.s.        - Hockeyclub Rotterdam
Maandag 10 november a.s.      - Hockeyclub Houten
Woensdag 12 november a.s.     - Deventer Hockey Vereniging
Maandag 17 november a.s.      - Bredase Hockey Vereniging Push
Woensdag 19 november a.s.     - Hockey Vereniging Assen
Maandag 1 december a.s.         - Hockey Vereniging Weert
Woensdag 3 december a.s.       - Amsterdamsche Hockey & Bandy Club

Schrijf je hier in!

 

Coachavond


Maandagavond 29 september stond in het teken van de coachavond voor de coaches van de jongste jeugdteams.

Maandagavond 13 oktober stond in het teken van de coachavond voor de coaches van de jeugdteams.


De TC heeft coachavonden georganiseerd voor de Jongste Jeugdcoaches en voor de Juniorencoaches. Spreker op deze avonden was (29-09) en is (13-10) Stefan de Jonge, afgelopen drie jaar trainer/coach van Dames 1, en de huidige coach van Upward JB1 waarmee hij zich gekwalificeerd heeft voor de play-offs landelijke competitie. Tevens houdt hij zich binnen Westerduiven bezig met het opleiden en begeleiden van de (jeugd)trainers.
 
Aan bod kwam onder andere zijn visie op coaching, de ontwikkeling van spelers en enkele begrippen die hierbij centraal staan zoals Fun & Learning, Show & Go en Positief Coachen. Daarnaast was er natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en om ervaringen te delen met elkaar.
 
Al met al waren het leerzame avond voor de coaches van de jongste jeugd. Het streven is om in de toekomst vaker dergelijke (thema)coachavonden te organiseren.

De presentatie zoals gehouden op de coachavond voor de coaches jeugd is te bekijken via deze linkHet Ballenmonster

 
Beste leden, ouders trainers en spelers binnen onze vereniging zijn er de laatste tijd veel ballen aan het verdwijnen. Ligt dit aan het Ballenmonster of aan de mentaliteitsverandering van de mensen.
Er wordt de laatset jaren een trend ingezet van de ballen zijn van de vereniging dus als de ballen verdwijnen of over het hek worden geslagen is het niet mijn probleem.
Deze gedachtegang is al fout.

Even rekenen:
afgelopen seizoen circa 500 ballen verdwenen á €. 2.03                €. 1015,00
Tot nu toe (dit Seizoen) ca 300 ballen á €. 2,03                               €. 609,00
Wanneer deze trend zich doorzet zijn we eind van dit seizoen ca   €. 1500,00 armer

Dit door de nalatigheid van het niet op willen halen van de ballen die we over het hek slaan en natuurlijk niet te vergeten de volgende zaken.
Ballenkratten moedwillig kapotslaan ( zie foto's hieronder)
Verder worden de laatste weken bewust of onbewust niet in de daarvoor bestemde lockers terug gezet en dan worden deze kratjes gewoon in het materialenhok neer gezet( zie Foto), dit met als gevolg dat er ballen verdwijnen en dat de volgende trainer nog maar 10 tot 15 ballen heeft( zie foto)

Beste leden, spelers en trainers zorg dat je de kratjes na je training weer gevuld heb met de 30 ballen en zorg dan dat de kratten teruggezet worden in de daarvoor bedoelde lockers.
Maak dan meteen de locker dicht en maak ze op slot, dus locker niet open laten staan( zie foto)
 
Wanneer we denken op de huidige voet door te moeten gaan dan voel ik mij genoodzaakt om alle ballen in te nemen en de trainers krijgen dan tegen een borg ca 30 ballen in een tas en de borg krijgen ze terug aan het einde van het seizoen bij inleveren van de tas met 30 ballen.
Hoe de trainers dit weer verrekenen met de teams waar ze training aan geven is aan jullie.
 
Een ander mogelijkheid is om de contributie met 5 Euro te verhogen zodat we de jaarlijks kwijtgeraakte ballen weer kunnen aanschaffen.
 
Leden van de Westerduiven, ik probeer als materialencommissaris ieder jaar weer binnen budget te blijven maar op deze manier gaat dat zeker niet lukken.
We zijn een vereniging waar we onze spullen goed voor elkaar hebben (keeperuitrustingen, trainingsmaterialen etc.) ik spreek regelmatig ander materialencommissarissen van ander verenigingen en daar staan ze te kijken wat wij allemaal besteden aan materiaal.
 
Mensen ik hoop dat doormiddel van dit stukje een beetje het besef komt dat wanneer we onze verantwoordelijkheid nemen we als vereniging nog meer andere zaken kunnen aanschaffen die op ons wensenlijstje staan.
 
Ernst Bannink
Materialencommissaris


Foto 1: Ballenkrat kapot geslagen
Foto 2: Onderkant ballenkrat kapt geslagen

Foto 3: Ballenkratten zijn leeg ipv gevuld met ballen

Foto 4: Lockers staan open ipv op slot.

Foto 5: Ballen ontbreken uit het krat.

Colofon


Bankrekeningnummer:
Rabobank, Duiven nr. 30.48.13.915

Correspondentieadres
Mercurius 63
6922 LK Duiven

 


Clubhuis:
telefoonnummer: 0316-266184

Websitewww.westerduiven.nl
Website leden: leden.westerduiven.nl
E-mailadres: info@westerduiven.nl
 

Bestuur

Voorzitter

Joris van Wijk

Colenbranderstraat 65
6921 NC Duiven

Tel. 06-52032666

Secretariaat

Henk Rauw

Mercurius 63
6922 LK Duiven

Tel. 06-40337732

Financiën en accommodatie


Tot 01-01-2015: Wim Dammeijer
Vanaf 01-01-2015: Hans Coret
 

Techniek

Victor Jager

Burg. Van Dorth tot Medlerstraat 20
6921 AX Duiven

Tel. 06-53588919

Bar en activiteiten

Marieke de Groot

Iepenlaan 37
6921 TD Duiven

Tel. 0316-263853

Werving leden & vrijwilligers

Per 1 januari Marcelle Beerepoot
Informatie: info@westerduiven.nl

Commissies

 

Accommodatiecommissie

accommodatie@westerduiven.nl


Barcommissie

barcommissie@westerduiven.nl


Ledenadministratie

Ursula Bouwman – ledenadministratie@westerduiven.nl


LISA/Website

Frank Welten – LISAbeheer@westerduiven.nl


Materialencommissie

Ernst Bannink – materialen@westerduiven.nl


Penningmeester

Tot 01-01-2015 Wim Dammeijer – penningmeester@westerduiven.nl
Vanaf 01-01-2015 Hans Coret

Public Relations en sponsoring

sponsorcommissie@westerduiven.nl


Redactiecommissie

'Vacature' – scoopredactie@westerduiven.nl


Secretariaat

Henk Rauw – secretaris@westerduiven.nl


Sportiviteit en Respect

sportiviteitrespect@westerduiven.nl
 

Scheidsrechterscommissie

scheidsrechterscommissie@westerduiven.nl


Technische Commissie

Ellen van Alken : Commissievoorzitter : tc@westerduiven.nl
Victor Jager: TC-coördinator Senioren : senioren@westerduiven.nl
Ellen van Male : TC-coördinator jeugd Jongens : juniorjongens@westerduiven.nl
Henk Rauw : TC-coördinator meisjes AB jeugd : juniormeisjesAB@westerduiven.nl
Liesbeth Wigman: TC-coördinator meisjes CD jeugd : juniormeisjesCD@westerduiven.nl
Natalie Willemsen : TC-coördinator jongste jeugd jongens : jjjongens@westerduiven.nl
Margot de Graaf: TC-coördinator jongste jeugd meisjes : jjmeisjes@westerduiven.nl

Nanke Uijterwaal: TC-coördinator jongste jeugd meisjes : jjmeisjes@westerduiven.nl
Ernst Jan Bannink : TC-coördinator keepers : keepers@westerduiven.nl
Stefan de Jonge : TC-coördinator trainingen : trainingen@westerduiven.nl

 

Wedstrijdsecretaris

John Tombergen – wedstrijdsecretariaat@westerduiven.nl


Zaalhockeycommissie

Monique Melchior – zaalhockey@westerduiven.nl

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2014 Hockeyvereniging MHC De Westerduiven, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp