Copy
Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief januari 2020

CDA Achtkarspelen 
 

Midden tusken de Minsken

CDA zoekt nieuwe bestuursleden

Het bestuur van CDA Achtkarspelen is per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, een voorzitter en een secretaris. Het bestuur vertegenwoordigt de leden van de afdeling en zorgt ervoor dat de taken worden uitgevoerd die voor de afdeling belangrijk zijn.

Voor meer informatie over het profiel en de taakinhoud klik hier.

Heeft u vragen over de vacature? Neem contact op met de penningmeester van het bestuur: Auke Attema – 06 54983013

Lees verder
Sandra en Doethyna leren speechen als Obama
Op 13 december vertrokken Doethyna Vriesema en Sandra van der Ploeg richting Den Haag voor een tweedaagse debattraining van het Steenkamp Instituut. Deze werd gehouden op een mooie locatie, namelijk in het partijgebouw van het CDA. Bij de voorstelronde werd al meteen duidelijk dat onze medecursisten geen beginners waren.
Raadsleden vanuit verschillende gemeenten uit het hele land waren aanwezig bij deze cursus. Naast het debatteren was het stukje netwerken ook zeker van toegevoegde waarde en zijn we erachter gekomen dat we het nog niet zo slecht hebben in de gemeente Achtkarspelen.
Lees verder
Leerlingen voelen politici aan de tand in debat
Debat, een initiatief van de docent Maatschappij Wetenshappen van het Lauwers College welke sinds kort dus jaarlijks plaatsvindt in de ’zitkuil’ van de school locatie in Buitenpost.
Leerlingen van HAVO 4 en VWO hadden een aantal stellingen bedacht en voelden de gemeente politici daarover aan de tand. Het was een zeer geslaagde morgen waar af en toe politiek tot een soort theater werd verheven.
Wanneer u de politiek volgt dan zal u dat ongetwijfeld bekend voorkomen en het is goed dat onze jeugd dit dan ook zo herkent. De stellingen liepen uiteen van vuurwerkverbod tot abortus. Kortom een flinke uitdaging voor onze raadsleden Doethyna Vriesema en Romke van der Wal.

Het verzoek was om het debat in het Nederlands te voeren maar daar gaf collega raadslid Brinkman (FNP) geen gehoor aan. Dit zorgde ervoor dat 'ie de lachers op zijn hand had. Gelukkig bleven de meeste leerlingen wel serieus en ging het uiteindelijk om de standpunten. We kunnen terug zien op een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is.
Energietransitie: de gemeente aan zet

De komende maanden moeten de gemeenten aangeven hoe ze de energietransitie gaan vormgeven. Ook Achtkarspelen zal dit moeten doen. Als CDA zijn we blij dat wij als raad daar wat over te zeggen hebben.

Het CDA staat achter de basisgedachte van de energietransitie. We zullen wereldwijd iets moeten doen aan de manier van energie consumeren. Zoals het nu gaat gaat het niet meer. Eind vorige eeuw kwamen we erachter dat de huidige vormen van energie eindig waren. De laatste jaren is daar het component opwarming van de aarde bijgekomen en heeft de zaken versneld. Over vooral het laatste gedeelte is veel discussie en zijn we het niet altijd met elkaar eens.

Lees verder
Inhoudelijke vragen of opmerkingen
Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met:
  • Lydeke Zandbergen (fractie)  
         06-29169641  lydeke.zandbergen@cdaachtkarspelen.nl 
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © CDA Achtkarspelen

afmelden van deze nieuwsbrief     update van mijn gegevens  

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CDA Achtkarpspelen · Muzefalk 10 · Harkema, Fryslan 9281 mj · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp