Copy
Nieuwsbrief
NovioVolta
  

In deze nieuwsbrief de vragen die gesteld zijn over het zonnedak op de ARN
Word lid

Wil je lokale, groene stroom én inspraak? Of wil je meewerken aan een energieneutraal Nijmegen? Meld je dan nu aan en word lid.

 

 

Volg ons op

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

 

We zijn blij met de vele reacties en vragen die er gekomen zijn op de aankondiging van het gezamenlijk zonnedak op de ARN. We hebben de vragen gebundeld en beantwoord. Alle vragen die je nog hebt kunt je stellen via info@noviovolta.nl of telefonisch op 0645760100.

 

Peter:
Wat zijn de kosten per paneel?

Een volledig paneel kost € 300,- en bestaat uit zes certificaten. Een enkel certificaat kost €55,-. Bij aanschaf van een volledig paneel krijg je dus 10% korting.

 

Jan:
Hoe vindt de verrekening plaats? En hoeveel energie levert 1 heel zonnepaneel, uitgaande van een normale zomer, daadwerkelijk aan energie?

De verrekening vind plaats op de energierekening: wij geven bij het energiebedrijf aan hoeveel stroom er voor jouw certificaten is opgewekt en over die energie hoef je geen energiebelasting te betalen.
Normaal gesproken betaal je bij normaal tarief € 0,188 per kWh. Dat is als volgt opgebouwd:
 
De korting die je per kWh krijgt staat in de groene vlakken, totaal € 0,122 per kWh.

Een paneel op de ARN levert volgens de berekeningen gemiddeld iets meer dan 200 kWh per jaar op. Met de korting van €0,122 per kWh geeft dat een besparing van ongeveer € 25,-.

Gerard:
Gaarne de voorwaarden van het lidmaatschap. Ben zeer geïnteresseerd in deelname. Zijn alle kosten m.b.t. afschrijving en onderhoud in dit plaatje verwerkt? Wat zijn de voorwaarden om lid te kunnen worden van energie coöperatie NovioVolta?

We hebben op dit moment in onze statuten een vorm van lidmaatschap vastgelegd, dat is een lidmaatschap waarbij je als lid inspraak hebt in het reilen en zeilen van onze coöperatie, een regulier lidmaatschap kost €25,- per jaar.
Daarnaast gaan we voor de deelnemers een voorstel op onze ALV doen om onze statuten aan te passen zodat er ook ruimte komt voor deelnemers aan de postcoderoos. De kosten voor dit lidmaatschap zullen nul en deze leden hebben geen inspraak in de coöperatie. Wil je inspraak in de coöperatie hebben dan kun je regulier lid worden.
In antwoord op de vraag: “wat zijn de voorwaarden van lidmaatschap? ” Deelname aan het zonnedak is voldoende om lid te worden.
Alle overige kosten, zoals afschrijving en onderhoud zijn in het aanschafbedrag verwerkt.
 

Lia:          
Kan ik meedoen? Ik woon in Lindenholt in Nijmegen en mijn postcode is 6546, ik hoor graag of ik mee mag doen.

Ja, iedereen in de wijk Lindenholt met de postcode 6546 kan mee doen, we nodigen je vooral uit ook je buren te wijzen op ons zonnedak!
We hebben in onze communicatie er voor gekozen ons op Beuningen te richten, maar er is mogelijkheid om deel te nemen als je woont in een van de volgende postcodegebieden:
6546, 6604,6641,6642, 6644 en 6651. De op onderstaande kaart grijs gekleurde gebieden.

Theo
Zijn de certificaten gekoppeld aan een persoon of aan een adres, kan ik de certificaten meenemen als ik verhuis naar een adres buiten het postcoderoosgebied?

De certificaten zijn gekoppeld aan een persoon en aan het adres: aan het nummer op de energiemeter, het zogeheten EAN nummer. Bij verhuizing buiten de postcoderoos vervalt het recht op korting op de energiebelasting. De coöperatie kan niet terug kopen, omdat ze geen eigenaar van de certificaten kan zijn. Om te voorkomen dat mensen met hun certificaten blijven zitten als ze willen verhuizen gaan we een marktplaats inrichten en een wachtlijst opstellen voor geïnteresseerden.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp Copyright © 2016 NovioVolta, All rights reserved.
 U ontvangt deze email omdat u lid bent van NovioVolta of heeft aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van onze activiteiten. Wij delen uw gegevens niet met derden en u kunt zich op ieder moment uitschrijven voor deze mailinglijst.

Our mailing address is:
INFO@NOVIOVOLTA.NL
unsubscribe from this list | update subscription preferences