Copy
Lees nu de nieuwsbrief van NovioVolta met oa het KICK-OFF event en de mogelijkheden voor lokale energielevering! 
Nieuwsbrief
Dec-Jan 2014

2014: hét jaar van
NovioVolta

In deze nieuwsbrief:

  • Logo en slogan gepresenteerd!
  • Partner Huismerk Energie
  • Samenwerking met Windpark Nijmegen
  • De Knop Om gestart!
  • KICK-OFF NovioVolta 29 maart
Word lid

Wil je lokale, groene stroom én inspraak? Of wil je meewerken aan een energieneutraal Nijmegen? Meld je dan nu aan en word lid.

 

Kick-off event

Heb je leuke ideëen voor het kick-off event van 29 maart? Laat het ons weten en doe mee! Meer informatie in deze nieuwsbrief.

Volg ons op

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Logo en slogan gepresenteerd!

Dankzij de communicatiemedewerker van Tandem, Mattijs Vonk, kon de afgelopen ledenraadvergadering vol trots het bovenstaande logo en slogan van NovioVolta gepresenteerd worden. Het beeldmerk symboliseert zowel wind als zon. Het bestuur had een sterke voorkeur voor de blauw-groene variant. De commissie PR&Marketing nomineerde drie slogans en er is gekozen voor: "daar krijgt Nijmegen energie van!" Dat klopt zowel letterlijk als figuurlijk gezien. Nu gaat de PR & Marketingcommissie druk aan de slag met de website en verdere huisstijl.


Partner Huismerk Energie

Energielevering is een van de activiteiten van NovioVolta. Volgens de wet mogen we dat niet zelf maar wel in samenwerking met een leverancier. Daarom zochten wij een geschikte partner en die hebben we gevonden! In december stemden de leden op energieleverancier Huismerk Energie. Dit is een energiebedrijf dat alleen groene energie levert, met aantrekkelijke tarieven, volledige transparant en een partner kan zijn in toekomstige Nijmeegse energieprojecten. Door via NovioVolta een contract af te sluiten met Huismerk, ontvang je gegarandeerd alleen Nederlandse energie en stimuleer je Nederlandse en Nijmeegse groene energieopwekking. Verder wordt het afgenomen gas CO2 gecompenseerd en is afgesproken dat er jaarlijks van te voren samen een inkoopbeleid vastgesteld wordt zodat de klanten via NovioVolta zelf bepalen waar hun Nederlandse stroom vandaan komt. Bij de gemaakte afspraken is het aantal afnemers belangrijk en niet de hoogte van het stroomverbruik waardoor het in ieders voordeel is om energie te besparen! Mail ons voor meer informatie.


Samenwerking Windpark Nijmegen

NovioVolta en de coöperatie Windpark Nijmegen gaan meer samenwerken. De provincie heeft een "tender" uitgeschreven voor innovatieve energieprojecten, waar subsidie aan kan worden toegekend. Na een verkenning van Liander lijkt het combineren van een windmolenpark en zonnepanelenweide bij de Grift langs de A15, een kansrijke bussinesscase op te leveren. Het Windpark gaat de energie opwekken, die NovioVolta weer kan leveren. Jola zal vanuit Hekkelman Advocaten het juridische vlak, zoals salderen in de postcoderoos, verder onderzoeken. Pim de Ridder buigt zich over de technische details en Louis richt zich op betrokkenheid van bewoners en bedrijven. Medio januari horen we of de gezamenlijke aanvraag in aanmerking komt voor subsidie in de eerste fase. 


De Knop Om gestart!

De aftrap van project ‘De Knop Om’ in Neerbosch-Oost op zaterdag 11 januari leverde veel lokale publiciteit op. Met dit project hoopt NovioVolta bij te dragen aan de energiebesparing in Nijmegen, een belangrijke stap op weg naar een energieneutraal Nijmegen. Roel Winter van NovioVolta en Piet Ziere van Tandem Welzijn werken samen met bewoners in de wijk aan minstens 10% energiebesparing bij deelnemende huishoudens. Woon je in Neerbosch-Oost of Heseveld? Meld je dan nu aan of loop binnen op het energiespreekuur bij OpMaat in winkelcentrum De Notenhout dat iedere donderdagmiddag plaatsvindt. Energiebesparing is voordelig en nu gemakkelijk dichtbij!

29 Maart: KICK-OFF NovioVolta

Op zaterdag 29 maart gaan we NovioVolta bekend maken bij het grote publiek. Jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd! Wil je ons helpen om te zorgen dat niemand in Nijmegen deze KICK-OFF mist? Heb je een leuk idee voor een guerilla-actie? Of een unieke Nijmeegse prijsvraag of speurtocht langs duurzame plekken in Nijmegen? Wil je Nijmegen helpen in groen licht te zetten? Of kun je op een andere manier helpen? Meld je aan bij Louis en maak er samen met ons een geweldige dag van!
Email Marketing Powered by Mailchimp Copyright © 2014 NovioVolta, All rights reserved.
unsubscribe from this list | update subscription preferences