Copy
  

Duurzaamheidsmarkt Energiek Beuningen
Word lid

Wil je lokale, groene stroom én inspraak? Of wil je meewerken aan een energieneutraal Nijmegen? Meld je dan nu aan en word lid.

 

 

Volg ons op

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

 


De afgelopen weken zijn we druk achter de schermen geweest in de stappen naar de uitvoering van het gezamenlijk zonnedak op de ARN. Aanstaande zaterdag zetten we onszelf weer meer op de voorgrond, we staan op de Duurzaamheidsmarkt Energie Beuningen!

Hier zullen we van alles over ons project van de ARN vertellen, als je vragen of input hebt, dan ben je van harte welkom op het Zolderpark!

Duurzaamheidsmarkt Energiek Beuningen

Op zaterdag 1 april vindt de duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ plaats in het Zolderpark, Mauritsplein 1 in Beuningen. Van 12.00 tot 16.00 kunnen inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden informatie krijgen over de Beuningse energievisie, energiebesparing, het verduurzamen van hun woning of bedrijf, in contact komen met bedrijven die duurzame oplossingen aanbieden en samen met hun kinderen de duurzame wereld van de toekomst ontdekken.

Wethouder Piet de Klein opent de duurzaamheidsmarkt om 12.15 uur en onthult dan ook het nieuwe logo van ‘Energiek Beuningen’, het overkoepelende beeldmerk voor de projecten en initiatieven die in het kader van de energievisie uitgevoerd gaan worden.

Zelf aan de slag met duurzaamheid

De hele middag kunnen bezoekers inspiratie opdoen en informatie krijgen over verschillende onderwerpen:
  • Energievisie: Beuningen wil in 2040 als gemeente energieneutraal zijn. We wekken dan evenveel energie op als we afnemen. Welke stappen we hiervoor moeten zetten, staat beschreven in de energievisie ‘Energiek Beuningen’ op. Op 24 januari stelde de gemeenteraad van Beuningen de energievisie vast. We vertellen de bezoekers meer over deze visie en de uitvoering ervan.
  • Werkgroepen energievisie: Een aantal energievisie-werkgroepen presenteert plannen en ideeën voor een duurzaam Beuningen. Bij de kramen krijgen bezoekers informatie over verschillende thema’s op het gebied van duurzaamheid.
  • Bedrijvenmarkt: Lokale ondernemers geven informatie over energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en isolatie-oplossingen.
  • Advies voor particulieren:Particulieren krijgen informatie en persoonlijk advies over het verduurzamen van hun eigen huis. Wat levert het plaatsen van dak-, vloer- of gevelisolatie bijvoorbeeld op en hoe kunnen ze hun woning energieneutraal maken? Bezoekers kunnen meer te weten komen over subsidieregelingen en de duurzaamheidslening voor het verduurzamen van hun woning. Ook maken ze in het ‘Huis van de toekomst’ kennis met nieuwe slimme technieken.
  • Kids-corner: ok aan de jonge inwoners is gedacht. Wijkhelden Wendy en Wouter leren kinderen dat veel afval geen afval is, maar waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Het goed scheiden van afval is daarom belangrijk. Het Dijkmagazijn laat de kinderen kennismaken met techniek en duurzaamheid.

Kijk voor meer informatie over de duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ op

www.beuningen.nl/duurzaamheidsmarkt.
Email Marketing Powered by Mailchimp Copyright © 2017 NovioVolta, All rights reserved.
 U ontvangt deze email omdat u lid bent van NovioVolta of heeft aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van onze activiteiten. Wij delen uw gegevens niet met derden en u kunt zich op ieder moment uitschrijven voor deze mailinglijst.

Our mailing address is:
INFO@NOVIOVOLTA.NL
unsubscribe from this list | update subscription preferences