Copy
Lente; Werk aan de winkel maar ook genieten!
View this email in your browser
Elk jaar weer een schitterend moment; plots staat de abrikoos in bloei. En heel even later is het een gezoem van jewelste; de bijen zijn er als de kippen bij.
AANSCHUIVEN MAAR!
Ja, we gaan weer lekker eten! bijvoorbeeld lunch op zondag 16 april met koks Rick en Jopie. Of schuif aan op vrijdagavond 22 mei; dan gaat Joost van Roosmalen aan de slag met de primeurs! kijk op de agenda voor alle aanschuifmaaltijden, open en meewerkdagen etc.
Open dag voor Zorgprofessionals
Op maandagmiddag 20 april ontvangen we mensen uit het werkveld en van gemeenten op de tuin. We vertellen over de unieke kwaliteiten van de tuin als Zorgtuinderij. Wat kunnen wij betekenen om 'mensen met mogelijkheden' meer te laten participeren? We gaan in dialoog; wat zijn ieders uitdagingen in het post-transitie tijdperk? Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar u wilt wel komen? Stuur ons n mail en we zorgen dat u de uitnodiging ontvangt.

schoffelen!
Het schoffelseizoen is weer begonnen. Eens meemaken hoe dat voelt? een dagje meditatief en/of gewoon gezellig samen in de aarde wroeten? Er staan dit voorjaar weer volop meewerkdagen op de agenda. Bijvoorbeeld op zaterdagen 11 en 25 april. en in mei staan ze op zaterdag 16 en zondag 31 mei. voor de echte liefhebber; zet 4 en 5 juli in je agenda voor het wiekweekend! Inclusief kampvuurtje en nachtje slapen op de stille mooie tuin.
Bloemen! Biologische bloemen!
Dit seizoen is Karien van de Rijst begonnen met de teelt van biologische snijbloemen op Tuinderij de Es. Zij wil die verkopen op markten in de buurt en aan bloemisten. En uiteraard straks ook wat bossen te koop in onze winkel en op de kraam.
Facelift binnentuin
Afgelopen winter heeft de binnentuin een opknapbeurt gekregen. Overtollige zaken, zoals een oude caravan, het helophytenfilter en de hegjes van de oorspronkelijke kruidentuintjes zijn verwijderd. En ineens zien we weer de mooie elementen; de kolossale Linde, het cozy Heksenhuisje, de monumentale beukenhaag en de schitterende vorm van de perenbomen. Ook op de dag van NL Doet, hadden we een mooie ploeg van 18 vrijwilligers die de boel hebben opgeschoond en aangeharkt. Het nieuwe kippenverblijf is gebouwd. Begin april wordt nieuw gras ingezaaid. Wij zoeken nog naar een paar groene vingers om de borders aan te leggen.
Agenda
Eerstvolgende meewerkdagen; 11 en 26 april, 16 en 31 mei, 13 juni
Aanschuiflunch 26 april met de Groene Geur
Aanschuifdiner "Primeurs" met D'n Ark
De Es staat op de streekmarkt bij SEC, 14 juni
Open dag, 21 juni 2015
Wiedweekend, 4 en 5 juli
Naar de volledige agenda
Uit de oude doos:
De geschiedenis van Tuinderij de Es gaat terug naar 1980. Ook toen was er sprake van 'krisissen'. In de zomer van 1980 werd de villa op Eind 19 gekocht om een "Werkplaats voor de Nieuwe Tijd" te starten; de Lightbergh. Een paar maanden later werd ook de grond gekocht waar Ben Eskes de huidige tuinderij aanlegde. Men had het over 'nieuw bewustzijn', gaf er kursussen, paste de biologisch dynamische landbouwmethode toe en er was een Volksakademie voor Natuurgeneeskunde gevestigd.Dit is te lezen in de uitgave ter ere van het 5-jarig jubileum van de Lightbergh in 1985. Mooi leesvoer; geboren uit idealisme heeft dit geleid tot de mooie 'mensentuin' die Tuin de Es 30 jaar later is geworden. Ook de nieuwe ondernemers Daniella en Bart herkennen het idealisme en het neerzetten van een droom. Alleen schrijven zij cursus gewoon weer met een c.
 
Zorgtuinderij de Es is een unieke plek op de diepe zwarte gronden van de Belverse Akkers in het Groene Woud. Hier telen wij meer dan 80 soorten biologische groente en fruit die we verkopen in onze winkel, op de boerenmarkt in Den Bosch, aan voedselcollectieven in de stad, de betere horeca en collega telers/winkels. Wij bieden een fijne werkplek voor 'mensen met mogelijkheden' en organiseren arrangementen op maat met proeverijen van onze producten.
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Like ons op Facebook
Like ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via Twitter
Website Tuin de Es
Website Tuin de Es
wij zitten sinds kort ook op Instagram!!!!!!
Copyright © 2015 Tuinderij de Es, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp