Copy


 
  

Voor wie aangenaam en onbezorgd thuis wil blijven wonen!
NRC Dagblad; Meneer Steffens op de motorfiets
24 juli 2015, Door Michel Krielaars

‘Ik heet Henrik, zonder d, want mijn vader hield van Noorse sagen”, zegt de 83-jarige meneer Steffens in zijn kamer in het Haarlemse zorgcentrum Sint Jacob in de Hout. Het is een zomerse namiddag en op radiozender WDR4 zingt Eros Ramazotti een Italiaanse schlager. Het is theetijd. En als meneer Steffens zijn naam nog eens heeft herhaald, „het is Henrik, zonder d”, schenkt mantelzorgster Femke zijn mok in. „Meneer Steffens heeft angststoornissen, lichte alzheimer en staar”, zegt ze. „Maar als hij kan vertellen over zijn werk op het Lucht- en Ruimtevaartlab, is er niets aan de hand.”
Meneer Steffens, een vrijgezel die altijd bij zijn moeder heeft gewoond en sinds drie jaar in het zorgcentrum zit, herhaalt opnieuw zijn naam. Maar dan steekt hij van wal over zijn grote liefde: de ijkkamer in het Lucht- en Ruimtevaartlab. „Ik heb er veertig jaar gewerkt en moest er meetapparatuur ijken en kalibreren.”
Femke haalt foto’s van vroeger tevoorschijn: meneer Steffens met zijn ouders, meneer Steffens in Zwitserland, meneer Steffens op de motorfiets. Ook toont ze de fotocamera’s en de stereodia’s, waarvan meneer Steffens een verzameling heeft aangelegd. Daarna laat ze hem ook nog vertellen over zijn vader, een welgestelde tandarts annex vioolbouwer, en over zijn grootvader, een wegenbouwingenieur in Indië.
 
Klikt op foto voor volledig artikel.

Nederlanders bezorgd over ouderenopvang 

Bijna 80 procent van de Nederlanders is bezorgd over de opvang van ouderen, zowel nu als in de toekomst. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft er nog niet over nagedacht wat er allemaal moet gebeuren als zij op latere leeftijd niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, melden verzekeraar Interpolis en Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Zij lieten Motivaction onderzoek doen onder 1000 mensen, onder wie ruim 300 mantelzorgers.

Van de ondervraagden zegt 79 procent bang te zijn dat de kwaliteit van de ouderenzorg achteruit zal gaan, ,,nu er meer een beroep wordt gedaan op zorg uit familie- of vriendenkring''. Ruim de helft (55 procent) van de 65-plussers wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ,,koste wat het kost'', aldus het onderzoek. Hun kinderen lijken het daarmee eens te zijn: ,,68 procent is bereid de eigen woning of die van hun ouders te verbouwen zodat ouders langer zelfstandig kunnen blijven wonen.''

Rabobank Gooiland: Saar aan huis biedt ouderenzorg op maat

Saar aan Huis regelt particuliere zorg voor ouderen die fysieke klachten hebben of lijden aan dementie. Voor veel mantelzorgers die niet altijd beschikbaar kunnen zijn is dat een uitkomst. De verzorgers komen uit de regio, worden zorgvuldig geselecteerd en hebben respect en begrip voor ouderen. Klik hier voor uitgebreid artikel. 

Oudere moet eenzaamheid deels zelf oplossen

Het is een spookbeeld voor ons allemaal: oud, hulpbehoevend en eenzaam achter verlepte plantjes een beetje naar buiten zitten staren, wachtend op het eind van alweer een dag. Niemand die langskomt, die je eens meeneemt, die je in schone kleren helpt en een spelletje met je speelt. Lees verder.
 

Saar aan Huis regio Rotterdam & Krimpenerwaard

Vanaf september is ‘Saar en Huis’ nu ook actief in de regio Krimpenerwaard en Rotterdam (voornamelijk Hillegersberg en Kralingen), de plaatsen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Franchisenemer Marjolein de Waard is het gezicht van ‘Saar in Huis’ in deze regio. Met haar expertise en de creativiteit om wensen en behoeften in kaart te brengen, wil Marjolein in deze regio ervoor gaan zorgen dat mensen zo lang mogelijk plezierig thuis kunnen blijven wonen. Persoonlijke betrokkenheid staat hierbij hoog in het vaandel. Wilt u kennismaken met Marjolein of kan zij voor u iets betekenen in de regio Rotterdam – Krimpenerwaard? Neem gerust contact op, Marjolein maakt ook graag kennis met u. U vindt al haar contactgegevens op onze site www.saaraanhuis.nl.

Senioren massaal aan de sociale media

De deelname aan sociale netwerken is zowel bij bedrijven als personen sterk gestegen. In de EU scoort Nederland bovengemiddeld op dit gebied. De laatste jaren zijn vooral veel meer 45-plussers sociale netwerken gaan gebruiken. Vergeleken met 2012 ging het percentage tussen 45 en 65 jaar van 50 naar 74 procent; de leeftijdsgroep tussen 65 en 75 jaar van 23 tot 47 procent en zelfs boven de 75 jaar maakte in 2014 29 procent gebruik van de sociale netwerken tegen 9 procent in 2012. Dat heeft het CBS bekendgemaakt.

Natuur Moment

Door de regen is de heide in geen jaren zo paars geweest!
‘Elk nadeel heeft z'n voordeel’ ...... bent u al wezen kijken?
Saar aan Huis richt zich op mensen die de wens hebben comfortabel thuis te willen blijven wonen met persoonlijke (mantelzorg) ondersteuning en aandacht. Saar aan Huis bezit de expertise en de creativiteit om met u hier samen invulling aan te geven.  


Alzheimer Nederland geeft informatie aan mensen met dementie en hun naaste omgeving.

 

Copyright © 2014 Saar aan Huis, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@saaraanhuis.nl