Copy


 
  

Voor wie aangenaam en onbezorgd thuis wil blijven wonen!

Explosieve stijging van vraag naar particuliere mantelzorg 

Er is te weinig personeel om ouderen bij te staan. De overheid wil dat mensen langer thuis blijven wonen en zelf de regie in handen nemen. Maar dat lukt vaak niet. De vraag naar particuliere mantelzorg stijgt dan ook explosief. Sabine Blom van Assendelft, directeur van ‘Saar aan Huis’, ziet elke dag de aanvragen binnenkomen.
‘We helpen met maaltijden bereiden, maken een wandelingetje of begeleiden mensen naar een arts. Ook worden we steeds meer ingezet om partners van demente ouderen te ontlasten. Die zijn vaak 24/7 in de weer en dreigen zelf aan de zorg onderdoor te gaan. Door een middag in de week een Saar in te schakelen kunnen ze het beter aan.’
‘Saar aan Huis’, organisatie voor aanvullende mantelzorg, bestaat bijna vier jaar. In die periode is het aantal vestigingen naar twintig gestegen. Na de zomer komen er nog twee bij. Klik op foto voor volledig artikel.              

Mantelzorg kun je niet alleen

De druk voor mantelzorgers kan heel hoog zijn. Uit onderzoek blijkt dat bijna 40 procent van de mantelzorgers binnen 2 jaar ernstige depressieve symptomen ontwikkelt. Een ander onderzoek laat zien dat het aantal mantelzorgers sterk toeneemt, maar dat mensen zich minder belast voelen. Professionals zijn cruciaal voor mantelzorgers. Lees in dit dossier waarom. (Bron: Zorg + Welzijn)

Saar aan Huis Zeeland

Sinds april jl. zijn Patricia Nieuwenhuis- van de Leur en Marieke Regoor beiden verantwoordelijk voor de regio Zeeland. Patricia  is geboren en getogen in Zeeland en woont met haar man en 2 kinderen in Vlissingen. Marieke woont sinds enkele jaren met haar gezin in Middelburg. Met hun organisatorische vaardigheden en expertise binnen de Human Resources weten zij inmiddels de Zeeuwse ouderen te voorzien van aanvullende mantelzorg. Juist aan de mensen met dementie, die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

Saar aan Huis Deventer/Lochem

Linda Roodhuizen start vanaf oktober haar eigen vestiging in regio Deventer, Lochem, en Rijssen-Holten. Zij is geboren en getogen in het Sallandse en weet haar weg te vinden. Haar baan als manager bij een grote uitgeverij en haar vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon heeft zij afgelopen zomer verruild voor het sociaal maatschappelijk ondernemen. Bij Linda staat het welzijn voor ouderen heel duidelijk voorop. Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

Mantelzorgers genieten van verwenmiddag 

SOEST - Op vrijdagmiddag 18 augustus vond in de StayOkay Soest een middag plaats speciaal voor mantelzorgers uit de regio Soest. 36 standhouders boden activiteiten, vertier, verzorging en informatie om de mantelzorgers te ontzorgen en te verwennen. Wethouder Adriani van de gemeente Soest opende de middag en bood namens de gemeente ijsjes en vrijkaartjes aan voor de film 'Still Alice' in Artishock Soest en De Speeldoos Baarn.
De mantelzorgers werden feestelijk ontvangen met een goed gevulde goody bag die door lokale ondernemers voorzien waren van leuke cadeautjes en voor hen interessante informatie. Klik hier voor artikel.
 

Wandelen onmisbaar voor ouderen 

In de afgelopen jaren is een reeks van onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat wandelen voor ouderen heel belangrijk is. Wie een wandeling met een oudere maakt, helpt het bewegingsmechanisme in stand te houden. Daarbij komt dat ouderen door hun voedingspatroon veelal te weinig vitamine D binnenkrijgen. Deze vitamine is maar in beperkte mate beschikbaar maar wordt onder meer geleverd door het zonlicht. Een wandeling draagt dus bij aan de opbouw van het vitamine D gehalte. Klik hier voor meer informatie. 

Saar aan Huis Haarlemmermeer

Margot Lutz is verantwoordelijk voor regio Haarlemmermeer waaronder Hoofddorp en Nieuw Vennep, maar ook de dorpen Lisse, Hillegom en Teylingen. Margot woont in Hoofddorp, is getrouwd en moeder van twee studerende kinderen. De afgelopen 15 jaar was zij werkzaam in de gastouderopvang bij een van de grootste landelijke Kinderopvang organisaties. Het bieden van maatwerk om zorgvraag en zorgaanbod bij elkaar te brengen is haar dan ook zeer vertrouwd. Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

Museum bezoek doet mensen met dementie goed

Een museumbezoek lijkt mensen met dementie goed te doen. Vaak levert een dergelijk uitstapje ook een beter contact op met dierbaren die als mantelzorger fungeren.
 
Dat komt naar voren uit onderzoek door het VU medisch centrum (VUmc) naar aanleiding van het programma Onvergetelijk, waaraan momenteel twaalf musea in Nederland meewerken. Het omvat interactieve rondleidingen en workshops waar mensen met dementie samen met hun begeleiders aan kunnen deelnemen. Lees hier voor artikel.

Workshop Saar aan Huis Breda

In de maand juli namen de meeste Saars van de vestiging Breda deel aan een leerzame, interactieve training over "hoe om te gaan met agressie bij dementie" van Anna-Reina van der Sluis van Indigo Breda. Naast de training was er ook ruimte om elkaars verhalen en ervaringen te delen. Een leerzame avond en een mooi moment om elkaar beter te leren kennen!
Saar aan Huis richt zich op mensen die de wens hebben comfortabel thuis te blijven wonen met persoonlijke (mantelzorg) ondersteuning en aandacht. Saar aan Huis bezit de expertise en de creativiteit om met u hier samen invulling aan te geven.  


Alzheimer Nederland geeft informatie aan mensen met dementie en hun naaste omgeving.

 

Copyright © 2014 Saar aan Huis, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@saaraanhuis.nl