Copy


 
  

Voor wie aangenaam en onbezorgd thuis wil blijven wonen!

Dementiezorg Congres 31 mei,
kom je ook? 

Zeventig procent van de mensen met dementie woont thuis. Net als iedereen doen ook ouderen met dementie graag zo lang mogelijk zelfstandig de dingen die ze leuk en belangrijk vinden. Denk aan het doen van boodschappen, koken of het onderhouden van sociale contacten. Aanvullende individuele begeleiding thuis en sociale technologische oplossingen kunnen hierbij helpen. Bovendien worden de taken van de mantelzorger verlicht. 

Tijdens het Dementiecongres 31 mei geeft Saar aan Huis een workshop en praat u mee over de toekomst van en de samenwerking tussen ‘Zorg’ en ‘Welzijn’. Hoe kan deze samenwerking ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk verantwoord thuis kunnen blijven wonen? Wat is de rolverdeling van de zorg tussen de professionele zorg, de lokale netwerken, de wijk en de gemeente? Hoe regelen we dat we de juiste zorg op de juiste plaats aanbieden? Zie

In vier stappen naar de juiste huishoudelijke hulp

Op hogere leeftijd kan huishoudelijke hulp voor de één bittere noodzaak zijn, voor de ander meer gemak. Hulp bij het huishouden helpt in ieder geval mee om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Maar waar vindt u een goede hulp in de huishouding? En waar moet u dan op letten? Doorloop onderstaande vier stappen en ga goed voorbereid op zoek naar een hulp in de huishouding Klik hier voor het volledige artikel.

Saar aan Huis Den Haag

Yvonne Koot is verantwoordelijk voor regio Den Haag, Wassenaar en omgeving. Zij is van huis uit verpleegkundige maar de laatste jaren heeft zij zich bezig gehouden met het begeleiden van topsporters in de hockeywereld. In de zorg verandert er veel en dit heeft Yvonne er toe gebracht om haar hart te volgen en persoonlijke aandacht op de eerste plaats te zetten. Yvonne haar achtergrond en ervaring maakt dat zij er voor kan zorgen dat senioren de aandacht krijgen die ze nodig hebben om de dingen te doen op de manier die zij willen. Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

Saar aan Huis Den Bosch

De regio Den Bosch / Vught is het werkgebied van Lian Vos. Zij woont al geruime tijd met veel plezier samen met haar dochter in de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Lian heeft haar loopbaan doorlopen in de HR en het coaching-vak. Bij diverse gerenommeerde bedrijven, waaronder Philips, heeft zij mensen weten te motiveren, bewegen en te verbinden.Sinds dit jaar voorziet zij hulpbehoevende ouderen in haar eigen regio van professionele mantelzorg. Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

De moeder van Hugo Borst lijdt aan de ziekte van Alzheimer 

en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In het boek Ach, moedertje volgt men haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners. Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. 

Samenwerking Saar aan Huis en Monuta 

Monuta wil een bredere invulling geven aan hun missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel te regelen. Zij wil naast een waardevol afscheid ook de periode voor het overlijden zo mooi mogelijk maken en mensen ontzorgen. Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen. Daarom werken zij samen met partners. Het doel van Monuta Ontzorgt is het bieden van een platform waar verschillende producten en diensten samenkomen die in de laatste fase van het leven kunnen ontzorgen.
Klik hier voor meer informatie. 

Saar aan Huis Rotterdam

Hilde Schmit Jongbloed woont sinds 1977 in Rotterdam. Hier heeft zij gestudeerd, gewerkt en haar kinderen groot gebracht. Mensen zijn voor Hilde de belangrijkste schakel in persoonlijke dienstverlening. Binnen haar werk bij Saar aan Huis Rotterdam staat ook de relatie tussen cliënt en de zorgverlener centraal. Een relatie die is gebaseerd op maatwerk, vertrouwen en een veilige omgeving thuis. Hilde haar gedrevenheid en grote betrokkenheid met haar leefomgeving maakt dat zij zich met veel enthousiasme inzet voor de kwaliteit van leven van ouderen in haar eigen vertrouwde stad.Zie voor meer informatie haar eigen webpagina.

Hulp inschakelen voor eten en drinken

Een mantelzorger belt naar de vestiging Saar aan Huis Alkmaar met de vraag of een "Saar" twee keer in de week het eten bij haar moeder kan verzorgen. Na een kennismaking was het binnen een paar dagen geregeld. De hulpbehoevende mevrouw is blij met haar vaste Saar, geniet van de verse maaltijden, de gezelligheid en voordat de Saar naar huis gaat is alles netjes opgeruimd. Mevrouw gaat vast goed aansterken!
 

Workshop Saar aan Huis

Op 11 mei jl. werd de kennis van de Saars van vestiging ’t Gooi en Het Groene Hart bijgespijkerd over dementie. Casemanager Petra Vane van TANDEM vertelde over de verschillende vormen, kenmerken en omgangsvormen met dementie. Een zeer leerzame ochtend! Daarnaast was er genoeg tijd voor vragen en konden de Saars ervaringen uitwisselen.
De locatie was ook zeer toepasselijk : café Saartje in het centrum van Oudewater waar de tv-serie Swiebertje is opgenomen.
Saar aan Huis richt zich op mensen die de wens hebben comfortabel thuis te blijven wonen met persoonlijke (mantelzorg) ondersteuning en aandacht. Saar aan Huis bezit de expertise en de creativiteit om met u hier samen invulling aan te geven.  


Alzheimer Nederland geeft informatie aan mensen met dementie en hun naaste omgeving.

 

Copyright © 2014 Saar aan Huis, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@saaraanhuis.nl