Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº17. Gener de 2016
mira el butlletí al teu servidor

Sòcies i socis tanquen l'any d'AICEC-ADICAE amb forces per encarar el 2016


El passat 21 de desembre vàrem celebrar un dels actes més importants per culminar l'any, la jornada de sòcies i socis. L'objectiu d'aquesta era trobar-nos després de tot l'any treballant, per fer balanç de com ha anat el 2015, quines activitats i accions s'han fet bé, però també fent autocrítica. Sobretot per encara el 2016 amb molta més energia i ganes de seguir treballant en la línia d'aquelles accions ben fetes i millorar en les que calgui.

D'aquesta trobada van sortir moltes propostes pel nou any, i sobretot i més important, les sòcies i socis, van agafar el timó i el rumb que volen que sigui l'associació, fent sentir la seva veu i volent seguir sumant esforços per fer créixer el moviment consumerista i tenir més força per canviar el model de consum.

Encarant el 2016, hi ha la voluntat d'arribar a població més jove, de fer més activitats, sobretot per visibilitzar el Dia Mundial de les Persones Consumidores i seguir treballant per tenir més ressò als mitjans de comunicació i incrementar xarxa amb les associacions i entitats.

NOTÍCIES què ha passat?
Les persones consumidores exigim la fixació legal de la usura per acabar amb els interessos abusius dels crèdits

La sentència del Tribunal Suprem (TS) que declara el caràcter usurari d'un crèdit 'revolving' recolza l'exigència de l'Associació de posar límit a la 'jungla' dels interessos de crèdits al consum, crèdits ràpids, microcrèdits i targetes de crèdit.

Encara que la sentència no senta jurisprudència, ADICAE ressalta que hagi estat una decisió unànime de la Sala Civil del TS i considera que obre un necessari debat sobre la regulació i supervisió del sector i la definició jurídica de la usura.

Per ADICAE s'ha de fixar la figura de la usura en una norma de rang legal. La qüestió, abordada en diferents normes, requereix acudir a la jurisprudència i a l'anàlisi del cas per cas amb el perjudici que comporta per a temes d'interès col·lectiu o general com aquest.

Per això, des d'aquí s'estudiarà la creació d'una plataforma que elabori una proposta reguladora i abordi la renovació de la Llei de Repressió de la Usura (1908), i al seu torn empari a tots els afectats d'aquests abusos per evitar que reclamin els seus drets individualment.

Més informació
ADICAE vigilarà que totes les noves comissions en caixers siguin raonables i proporcionades

Tant els càrrecs que es cobrin a bancs aliens a les noves aliances com els que fixin la resta d'entitats han de respectar els actuals preus, reduïts després de la pressió exercida per ADICAE. Ja hem detectat que CaixaBank planeja cobrar 2€, quantitat "desorbitada" i "sense justificació" segons el Govern i que no respon al cost del servei.

Davant l'anunci de nous acords sobre les comissions per retirada d'efectiu en caixers automàtics, des de l'associació de persones consumidores seguirem vigilant que les noves tarifes es mantinguin en uns preus raonables i proporcionats al cost real de l'operació i no tornin a desvirtuar un mercat bàsic per les persones consumidores.

ADICAE espera que els costos que fixin els bancs propietaris de caixers a entitats alienes a aquestes noves aliances, així com els imports que estableixin la resta de bancs, siguin justs i garanteixin el bon funcionament del sistema, amenaçat durant mesos per la doble comissió de 2 euros de CaixaBank.

Més informació

Les entitats continuent fent-se les sordes davant les resolucions del Banc d'Espanya

No és una sorpresa per les persones consumidores que, una vegada esgotada la via extrajudicial, les seves pretensions no siguin acatades per la seva entitat, amb l'excusa que la resolució del Banc d'Espanya (BdE) no és vinculant. Durant l'any 2014, el Servei d'Atenció al Client del BdE va obrir 29.528 expedients, dels quals 15.595 relatius a les denominades clàusules sòl.


Però el més sorprenent no és el nombre de reclamacions interposades per les persones consumidores, si no que de totes les resolucions emeses, el 73,5% han estat resoltes favorablement i només el 25,6 % han estat estimades excloent les clàusules sòl i si ens referim a aquestes últimes encara és més escandalós la dada, atès que únicament un 16,4 % han decidit acatar l'informe del BdE.


Més informació
 
EN AQUEST MES...

Iniciem l'any amb les piles renovades. Una vegada finalitzats els projectes en els que tant hem treballat durant el passat trimestre, el gener es presenta amb un aire més relaxat quant a activitats. Però això no es tradueix en deixar de banda la formació i la informació a les persones consumidores, sinó que continuem lluitant per evitar que les entitats financeres i les grans corporacions segueixin cometent fraus massius.

Sense oblidar-nos de tota la feina feta, i tota la que queda per fer, us animem una vegada més a participar del projecte d'alimentació sostenible, a través de la construcció del mapa que ha creat l'associació. Aquest mapa té com a objectiu detectar quins comerços i establiments de menjar compleixen la informació alimentària, segons la normativa. És senzill, només cal emplenar unes fitxes, fer unes fotografies i fer-ho arribar a ADICAE.

Ens espera un any ple d'activitats, tallers i xerrades on esperem que en sigueu partícips i que aprengueu tant com ho fem nosaltres. Us convidem a col·laborar activament durant aquest nou any. Feliç 2016!

Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
OPINIÓ del butlletí

Les nostres decisions en les compres són importants

  
Àlex Daudén i Zamora
(Coordinador General d'AICEC-ADICAE)
Cada vegada que anem a comprar, tenim molt poder. Aquest poder de decisió sobre: on, què, quant, quan, quina qualitat... A vegades no som del tot conscients de la força que ens dóna i la capacitat d'influència que tenim. Per aquest motiu des d'AICEC-ADICAE defensem que és important conèixer la realitat del consum alimentari, i els drets que tenim. Perquè així prendrem decisions crítiques, responsables i solidaries.

Coneixem que a Catalunya, 260.000 tones anuals del menjar es malbaraten, amb les greus conseqüències socials, mediambientals i econòmiques pertinents, que hi ha molta gent passant gana i desnutrició, que costa trobar informació sobre la trajectòria i vida dels aliments o el què contenen. Davant aquesta situació, les consumidores i els consumidors no ens hauríem de quedar amb els braços creuats, sinó exigir a les autoritats i als comerços que siguin estrictes amb el compliment de la nova normativa d'informació i etiquetatge dels aliments. A la vegada però, també fent autocrítica i sabent que el 46% del malbaratament es produeix a les llars, caldria aprofitar per revisar els nostres hàbits a l'hora d'anar a comprar i quin mecanisme fem servir; ja que fer servir llistes de la compra o anar amb l'estomac ple, ens permetria disminuir aquest malbaratament i la despesa econòmica pertinent. D'altra banda, poder conèixer i saber sobre tècniques de conservació i aprofitament dels aliments, també contribuiria a fer decréixer la xifra.

Per això, des de l'associació animem a que seguiu formant-vos i informant-vos al respecte, ja que canviar alguns hàbits ens farà millorar en qualitat de vida, però també en reduir la quantitat d'aliments que es llencen.

CONSUM I CULTURA
Et recomanem...

El llibre "La era del consumo", sent un anàlisis de la societat de consum per qui porta anys estudiant els valors de la ideologia del consum, Luis Enrique Alonso. I fent referència a grans sociòlegs, fa una anàlisis del pas d'una societat de consum forditsta, amb un model de benestar social a una societat postfordista, que és on esclata l'univers social i integrador que ha servit com a marc de referència per a les persones consumidores. 


També, el llibre "Vida de consum" de Zygmunt Bauman, qui exposa la seva teoria de la modernitat liquida per fer una anàlisis de la societat de consum. Bauman manté les tesis que ha anat construint i difonent durant dècades, només que en el terreny del consum adopta actituds dramàtiques: hem acabat convertint als altres éssers humans en mers productes comercials.
"El Descrédito"
EL DESCREDITO
Us presentem el nou documental d'ADICAE sobre la realitat del crèdit no hipotecari a l'Estat espanyol: "El descrédito".
 
Dirigit per l'artífex de "Edificio España", Victor Moreno, reflecteix com una petita compra o el pagament d'una simple factura es converteixen en una trampa salvatge.
Copyright © *|2016|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Creu dels Molers, 13 08004 BARCELONA
93 342 50 44