Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº3. Maig de 2014
mira el butlletí al teu servidor

Les eleccions europees són una oportunitat per frenar l'Europa del poder financer i les multinacionals


El proper 25 de maig es votaran els representants al Parlament Europeu en un ambient de justificada desconfiança cap a les institucions europees per haver permès que les persones consumidores haguem hagut de pagar la crisi econòmica. Actualment, la Unió Europea està presa pels poders financers i les grans multinacionals i considera els consumidors des d'una perspectiva econòmica i consumista sense vetllar pels seus drets. ADICAE fa un seguit de propostes perquè les eleccions serveixin per revertir aquesta situació.  Més informació

NOTÍCIES què ha passat?
Nous èxits de la defensa col·lectiva: s'admeten les demandes col·lectives pels 'swaps' de Caixa Galicia i les preferents de Caja Canarias
Per un costat, les campanyes comercials enganyoses de Caixa Galícia utilitzades per comercialitzar les mal anomenades assegurances davant pujades de tipus permetran jutjar aquest cas com a frau col·lectiu. Per altra banda, el caràcter col·lectiu també serà jutjat en el cas de les preferents de La Caja de Canarias. Aquestes dues notícies se sumen a la recent admissió a tràmit tant de la macrodemanda contra 101 entitats per les clàusules sòl com de la presentada contra la comercialització de les preferents de Bankia.   Més informació
ADICAE reclama solucions pels afectats per les clàusules sòl i els 'swaps' a la Junta d'Accionistes de CaixaBank
Aquests productes ofeguen els hipotecats de CaixaBank, contribuint a generar una mora del 4'41% de les hipoteques. L'Associació va instar als directius de l'entitat a posar-hi remei i també va posar de manifest la necessitat de millorar els plans de formació financera als clients i estratègies de comercialització per evitar que es repeteixin fraus com el de les preferents.
Més informació
Clica sobre la foto per veure la intervenció
La Diputació de Barcelona crea un consell de les persones consumidores amb la participació d'AICEC-ADICAE
Aquest nou espai de representació dels consumidors i usuaris servirà per intercanviar de forma permanent idees i propostes entre les organitzacions de consumidors i l'administració pública. D'aquesta manera es podran endegar actuacions i fer visible les inquietuds i les necessitats dels consumidors a les administracions.
Més informació
EN AQUEST MES...
Aquest mes de maig fa vuit anys que 470.000 persones arreu de l'Estat espanyol, 33.000 a Catalunya, van veure com els seus estalvis dipositats a Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza quedaven atrapats. En tot aquest temps encara no hi ha hagut cap resposta definitiva i el procés concursal que havia de permetre recuperar-los es troba totalment paralitzat. És per això que, després de la ineficàcia de la justícia, la solució passa per una resposta política i així ho manifestarem el proper dissabte 10 de maig davant la Delegació del Govern de Barcelona.  La proposta presentada per la Plataforma Solución Fórum-Afinsa, impulsada per ADICAE, consisteix en què l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) es faci càrrec del crèdit i ja ha rebut suport a diferents comunitats autònomes i properament també està previst que s'aprovi al Parlament de Catalunya.
 
La vessant informativa, un dels eixos de treball claus de l'Associació, també tindrà presència aquest mes. A l'agenda podeu consultar-hi els tallers i xerrades i entre aquestes activitats hi volem destacar la participació al TAST Social (Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès). Aquest esdeveniment, que se celebrarà a Tarragona el 29 de maig, pretén ser una trobada anual per a donar a conèixer al territori la realitat i la tasca de les entitats així com establir vincles de treball conjunt. L'Associació hi participarà per segon any consecutiu per oferir a la ciutadania tota aquella informació necessària sobre els seus drets com a persones consumidores per aprendre a posicionar-se amb coneixement davant la banca i les grans empreses de consum. A més a més, dins d'aquesta mostra també oferirem una xerrada sobre "La resposta dels consumidors als abusos bancaris i els fraus financers". 
OPINIÓ eleccions europees

La Unió Europea ha de ser més transparent si vol recuperar la seva credibilitat


Jofre Farrés
Economista i membre del Financial Services Users Group de la Comissió Europea

Quan Transparency Internacional va realitzar el seu nou estudi sobre els riscos de corrupció a les institucions de la Unió Europea, vam descobrir poca evidència de suborns i comissions il·legals a l'estil antic però sí un sistema ombrívol i poc participatiu de presa de decisions. Això fa que el procés de redacció de la legislació europea sigui vulnerable a la corrupció i als interessos especials del sector, o sectors, que es volen legislar.

Com tots els centres de poder polític, Brussel·les és un imant per a grups de pressió de tota mena. Cert sentit de l'escala de tot això es pot extreure del registre de la UE, on més de 6.500 empreses, sindicats i grups de pressió professionals han subministrat informació sobre el que s’hauria de fer segons el seu propi i interessat criteri. També hi ha organitzacions que defensen els drets dels consumidors, només faltaria, però la seva proporció i el seu impacte en la legislació i en les institucions és encara força feble veient els insuficients i deficients exercicis de maquillatge legislatiu que normalment s’acaben aprovant. A mesura que avança el nostre treball en els grups consultius de la UE queda clar que això és part d'una tendència alarmant. En diverses etapes del procés s'han inserit en les posicions de text exempcions flagrants a les empreses i les posicions corporatives esdevenen posicions oficials per raons que no estan clares i, certament, no s'expliquen bé.

L'intent d'accelerar el ritme de la legislació de la UE ha tingut l'efecte de forjar espais lliures de l'escrutini públic. Això és més evident en les anomenades negociacions "a tres bandes", les reunions informals dels representants de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la UE, on es redacten la majoria de les lleis europees. Aquesta tendència cap a la presa de decisions informal podria no ser tan preocupant si s'acompanyés de controls eficaços de lluita contra determinats conflictes d’interès però, una vegada més, la nostra experiència mostra com les institucions, en el seu conjunt, no estan a l'altura. Malgrat les normes d'ètica sobre el paper el sistema és decebedor per: (1) controls i sancions deficients que, si existeixen, tendeixen a ser pur màrqueting i (2) l’absència d’un registre públic amb els continguts d’aquestes negociacions “a tres bandes”, com es fa en els grups consultius de les diferents autoritats supervisores de la UE.

Això és important perquè els majors riscos de corrupció en les institucions de la UE són els conflictes no declarats d'interès dels buròcrates i els legisladors per igual, el que augmenta la probabilitat que les normes de la UE siguin esbiaixades a favor dels interessos de les grans corporacions i no dels consumidors. La resposta habitual dels responsables polítics de la UE a aquests punts cecs és: "Confieu en nosaltres, jutgeu-nos pels resultats, si no us agraden, tindreu la vostra veu en les pròximes eleccions". Però el públic té cada vegada menys confiança en els polítics i buròcrates i, de fet, el 70% dels ciutadans de la UE creu que hi ha corrupció present en les institucions de la UE segons les pròpies enquestes de la comissió. Aquesta resposta, per tant, no té en compte l'enorme impacte i complexitat que la presa de decisions de la UE té en els seus Estats Membres, que exigeix rendició de comptes en temps real en lloc d'escudar-se en el xec en blanc que ofereixen unes eleccions.

L'altra resposta és dir que les institucions de la UE no són pitjors, i en alguns casos, són fins i tot millors que algunes administracions nacionals. Cert, però les institucions de la UE no es poden permetre aquest tipus de complaença. Abordar aquests punts cecs de transparència ha de ser la primera prioritat de qualsevol candidat que esperi reviure la legitimitat i la credibilitat de la UE després de les lluites existencials (i poc productives pels consumidors) dels últims cinc anys.

AGENDA xerrades i activitats
Dissabte 10, 11h. CONCENTRACIÓ FÒRUM, AFINSA, AyN.  Delegació del Govern a Barcelona. (C/Mallorca 278).

Dimecres 14, 19h. TENS CLÀUSULES ABUSIVES A LA TEVA HIPOTECA?  A càrrec d'AICEC-ADICAE organitzat per la 'Plataforma Salvem les Pensions' de Sants. Centre Social de Sants. Barcelona. (C/
Carrer d'Olzinelles, 30).

Dimecres 21, 17h. XERRADA D'ESTALVI-INVERSIÓ  a càrrec d'ADICAE. Sant Joan Despí (
Àrea de Serveis a la Persona. Av. Barcelona, 41).

Dijous 22, 19h. COM LLEGIR LA FACTURA DE LA LLUM PER EVITAR ABUSOS? Daniel Pérez (Som Energia). Seu Associativa AICEC-ADICAE

Dijous 29, 10h-14h i 17h-20h. TROBADA D'ASSOCIACIONS SOCIALS DEL TARRAGONÈS (TAST).  Tarragona. Rambla Nova.


Dijous 29, 19:00h. LA RESPOSTA DELS CONSUMIDORS ALS ABUSOS BANCARIS I ELS FRAUS FINANCERS  A càrrec d'AICEC-ADICAE. Tarragona. Rambla Nova.

 
SEU ASSOCIATIVA AICEC-ADICAE: c/Creu dels Molers, 13 BARCELONA
Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
Copyright © *|2014|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Entença 30, entl. 1a. 08015 BARCELONA
93 342 50 44
 
Si vols donar-te de baixa fes clic aquí. Per a canviar les dades de la teva subscripció fes clic aquí. Per tal de garantir que el butlletí no sigui considerat SPAM, afegeix l'adreça comunicaciocat@adicae.net a la teva llista de contactes.