Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº23. JULIOL de 2016
mira el butlletí al teu servidor


 La lluita per les clàusules terra agafa més força que mai

 

El president d'ADICAE crida a les consumidors a romandre unides, impulsant novament la mobilització social. A més, recorda que l'informe de l'advocat no és vinculant i que la Comissió Europea ja s'ha pronunciat a favor de la devolució de tots els diners cobrats de més per part de la banca.

Manuel Pardos, ha valorat l'informe de l'advocat general del Tribunal Europeu de Justícia (TJUE), que no obliga a la banca espanyola a retornar tots els diners cobrats de més amb les abusives clàusules sòl. “La notícia del pronunciament de l'advocat general, l'italià Mengozzi, sobre la limitació o no del rescabalament i la devolució dels diners cobrats de més amb les clàusules sòl, després de ser declarades abusives pel Tribunal Suprem d'Espanya, és una pèssima notícia sobretot per a Europa”, ha assegurat Pardos.

 
NOTÍCIES què ha passat?
Has patit els efectes de Vueling? Reclama!
 
L'aerolínia Vueling ha estat provocant retards i cancel·lacions en nombrosos vols, afectant greument als viatges i vacances de milers de persones consumidores. Des d' ADICAE hem creat un formulari específic perquè reclamis els teus drets i possibles indemnitzacions, a més d'informar-te davant qualsevol dubte.

Si has estat una de les persones afectades pels retards i cancel·lacions dels viatges d'avió de la companyia Vueling, tens dret a reclamar els teus drets i ser indemnitzat.

Més informació

El judici de preferents de Bankia confirma que la solució als fraus bancaris passa per l'acció col·lectiva 

"La vista del judici de les preferents de Bankia ha permès confirmar el caràcter massiu i orquestrat del frau que requereix una solució col·lectiva", com ha assenyalat Manuel Pardos, president d’ADICAE. De fet, el jutge ha desmuntat la intenció de Bankia d'analitzar client per client i ha confirmat que el cas requereix una anàlisi col·lectiva, recolzant-se en una altra operació en massa com la de les clàusules terra.

EL PRINCIPI DE LA FI DE L'ETAPA NEGRA DE LA BANCA ESPANYOLA
"Avui ha quedat clar que l'estafa de les preferents no estava resolta, com han volgut fer veure Goirigolzarri o el propi Govern, que amb els seus injusts arbitratges van deixar sense solució a la meitat de les persones afectades", ha afegit Pardos. Dels 2.143 afectats que defensa l'Associació en aquest procés (el major contra Bankia), han assistit més de 500 persones a una sala que s'ha quedat petita.

Més informació.

La lluita de les clàusules terra
Visualitza la intervenció
AQUEST MES...

Aquest mes és un mes de preparar les actuacions de cara al setembre, per això s'estan duent a terme reunions dels comitès i grups d'estalvi-inversió i de clàusules terra, perquè si una cosa tenim clara les persones consumidores és que la lluita no s'atura i que la unió fa la força. Per aquest motiu, durant aquest mes s'estan organitzant trobades per agendar les actuacions que es faran en cada un dels cassos amb un únic objectiu: aconseguir posar solucions reals, justes i eficaces per a les persones consumidores.

Per això aprofitem l'ocasió per fer una crida a tota la gent que té ganes de mostrar la seva indignació davant les males pràctiques bancàries i té idees, propostes o interès en participar, perquè al setembre volem comptar amb tota la gent per demostrar que les persones unides podem ser imparables, i que tenim molta força.

Les telefòniques es freguen les mans amb Pokemon Go: el seu gran consum de dades pot implicar factures molt elevades

L'aplicació de moda necessita que el GPS del telèfon mòbil estigui permanentment connectat per 'caçar Pokemons' pel carrer, per la qual cosa el consum de dades d'Internet pot arribar a ser molt elevat. AICEC- ADICAE recorda que moltes operadores cobren l'excés en consum de dades en lloc de rebaixar la velocitat de la tarifa contractada.


Més informació

CONSUM I CULTURA Et recomanem...

Bancocracia
Éric Toussaint


Els governs dels països més industrialitzats són els responsables de l'explosió del deute públic en honor del rescat dels bancs privats, que, d'altra banda, estan en l'origen del major desastre econòmic i financera del capitalisme des dels anys 1930. En molts països, el reemborsament del deute i la reducció del dèficit pressupostari es van convertir en la perfecta coartada per imposar les polítiques d'austeritat. És així com els governs de la Unió Europea i la Troica està duent a terme una ofensiva —sense precedents des de la Segona Guerra Mundial— contra els drets econòmics i socials dels pobles. Aquest llibre permet entendre com va sorgir la crisi, l'impacte de la desregulació bancària, la lògica seguida pels bancs privats i les manipulacions i els crims que aquests lliuren regularment amb la complicitat i el respatller dels governs i dels bancs centrals.

Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
Copyright © *|2016|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Creu dels Molers, 13 08004 BARCELONA
93 342 50 44
 
Si vols donar-te de baixa fes clic aquí. Per a canviar les dades de la teva subscripció fes clic aquí. Per tal de garantir que el butlletí no sigui considerat SPAM, afegeix l'adreça comunicaciocat@adicae.net a la teva llista de contactes.