Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº22. JUNY de 2016
mira el butlletí al teu servidor


 El Jutjat del Mercantil nº 7 de Madrid assesta un nou cop als productes tòxics de Bankia.

 

imagen

El Jutjat del Mercantil nº 7 de Madrid ha condemnat a Bankia a retornar a les víctimes de la venda massiva de deute subordinat de Caja Madrid les quantitats íntegres defraudades més els interessos legals i les costes.

A més de les 141 persones consumidores agrupades en aquesta demanda col·lectiva d'ADICAE, que van perdre una mitjana de 36.500 euros, la sentència permet reclamar a qualsevol persona afectada, inclòs qui vengués les seves obligacions. L'injust arbitratge de Bankia va resoldre únicament 80.000 dels 135.000 casos de deute subordinat, deixant sense solució a la resta, 55.000.

Aquesta sentència podria convertir-se en un manual de la redacció dels contractes bancaris a Espanya; Bankia i la resta d'entitats haurien de prendre nota”, ha afirmat Manuel Pardos, president d'ADICAE, en valorar una sentència que marca un abans i un després: el tribunal anul·la tots els contractes per la abusivitat i nul·litat de les condicions generals de contractació, unes clàusules idèntiques a les presents en els contractes de preferents, dipòsits, administració de valors, etc. La justícia qüestiona així la legalitat de la pràctica totalitat dels productes complexos comercialitzats per Bankia.

La sentència és taxativa en demostrar que el contracte està escrit “de manera confusa i que permet pensar a la clientela que la seva inversió està garantida pel Fons de Garantia de Dipòsits”, induint a pensar que es tractava d'un dipòsit sense risc. S'acredita que no es va explicar “el contingut i abast” d'unes clàusules que “apareixen situades entre una aclaparant quantitat de dades entre les quals queden emmascarades i que dilueixen l'atenció de la persona consumidora”.

 
NOTÍCIES què ha passat?
Tipus negatius en els préstcs hipotecaris: que pagui la banca!


Amb l'Euríbor marcant registres en negatiu es planteja una qüestió d'interès per a les persones consumidores: tenen dret els hipotecats a rebre interessos de la banca pel seu préstec quan el tipus negatiu superi al diferencial?

Per quarta vegada consecutiva, l'Euríbor a dotze mesos (el més emprat com a referència en els préstecs hipotecaris) s'ha situat en el -0,012%. Aquesta circumstància afecta als préstecs hipotecaris contractats en forma variable, pràcticament el 90% dels subscrits. Segons informes econòmics diversos, especialment per part del Banc Central Europeu, aquesta situació de tipus d'interès negatius és molt probable que es mantingui durant els propers mesos.

En efecte, en les hipoteques variables l’interès que finalment s'aplica a la persona consumidora en el seu préstec hipotecari resulta de la suma de l'Euriíor més un diferencial. Perquè dónes lloc a un tipus d'interès negatiu total, l'Euríbor hauria de ser negatiu en una xifra que superi al diferencial. Així, si aquest és d'1 punt, l'Euríbor hauria de caure més del -1% per absorbir el diferencial. La qüestió que es planteja per tant és si els bancs en aquesta circumstància han de pagar a la persona consumidora com a deutora hipotecaria, o en tot cas, amortitzar part de la seva capital pendent; o bé el préstec passaria a ser sense més un préstec sense interès. 

Més informació

Els números vermells, un abús sense control

Que un compte es queda en números vermells, és a dir que no disposa de saldo momentani per fer front als pagaments domiciliats, constitueix un gran negoci per a les entitats de crèdit, ja que cobren per diferents conceptes de forma abusiva i cara.

Les comissions i els tipus d'interès s'acumulen en aquestes penalitzacions desmesurades que castiguen precisament a les llars amb més problemes econòmics. Estar en números vermells suposa que a la persona consumidora li exigeixin comissions per “descobert” i “per reclamació de posicions deutores”, a més d'uns interessos elevats per prestar-nos diners per fer front als pagaments immediats. Una triple sanció que per un descobert de 10 euros poden arribar a cobrar-nos 80 o 90 euros.
Més informació.

Liquiditat: oportunitat o perill?
Visualitza la intervenció
AQUEST MES...

Amb l’arribada de la calor i l’estiu, també arriba un nou moment democràtic d’aquest any 2016, el proper 26 de juny tornen haver eleccions generals i les persones consumidores tenim un paper important. És necessari que tornem a fer sentir la nostra veu, per això ADICAE ha inaugurat “Consum&Polítics”, trobades virtuals amb els representants dels partits polítics per donar l’oportunitat de poder fer preguntes sobre consum i aquells temes que ens preocupen més davant les eleccions. Aquest és un espai de debat obert per parlar de les principals inquietuds que tenim les persones consumidores. També, un moment per fer valdre el nostre paper en la societat i economia actual, posant a debat general i polítics els temes relacionats amb el consum. A més, des d’aquí també s’impulsa la campanya d’irrompre activament la campanya electoral i anar als actes a exigir solució a tots els abusos.

Bankia intenta tancar en fals el frau de la seva sortida a Borsa deixant a l'estacada més de 230.000 persones afectades.

En tres mesos l'entitat presidida per Goirigolzarri només ha retornat els diners de la seva fraudulenta sortida a Borsa a 135.000 de les gairebé 370.000 persones afectades. Bankia va imposar un procés de devolució extrajudicial en el qual obligava a qui estava afectat a visitar les seves sucursals. ADICAE va interposar una demanda col·lectiva en el mes de març.
Bankia està intentant, sense èxit, tancar en fals l’escandalós frau de la seva sortida a Borsa amb un procés de devolució extrajudicial dels diners a les persones afectades que s'ha caracteritzat per la falta de transparència, condicionat al fet que les persones afectades demanessin la devolució a les sucursals i amb un termini interessadament curt de només 3 mesos.


Més informació

CONSUM I CULTURA Et recomanem...

NO LOGO, el poder de las marcas.
NAOMI KLEIN

Hi ha un mal humor creixent contra les grans marques corporatives.
No Logo és l'advertència a l'etiqueta.


En l'última dècada No Logo s'ha convertit en un manifest cultural de referència. A mesura que el món s'enfonsa en una segona gran depressió econòmica, No Logo analitza el món empreserial i de les marques, en un moment tant oportú.
Parts iguals anàlisis cultural, manifest polític, memòries de consum i investigació periodística, No Logo s'encarrega de posar la nova resistència en el context històric i el marc econòmic de manera clara. Una història de resistènciesi de lliure determinació davant el nostre nou món de les marques.

Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
Copyright © *|2016|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Creu dels Molers, 13 08004 BARCELONA
93 342 50 44
 
Si vols donar-te de baixa fes clic aquí. Per a canviar les dades de la teva subscripció fes clic aquí. Per tal de garantir que el butlletí no sigui considerat SPAM, afegeix l'adreça comunicaciocat@adicae.net a la teva llista de contactes.