Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº18. Febrer de 2016
mira el butlletí al teu servidor

ADICAE en lluita davant la situació de Bankia


El passat dimecres 27 de gener de 2016, el Tribunal Suprem va dictar Sentència mitjançant la qual anul·lava la sortida a borsa de Bankia. Aquesta Sentència obre la porta a milers de consumidors a reclamar i recuperar els seus diners, encara que es tracti de quantitats aparentment petites, ja que l'operació liderada per Rodrigo Rato “és va centrar especialment en captar els diners de més de 400.000 petits estalviadors”.

L'Associació que ja defensa a més de 2.000 afectats i afectades per la sortida a borsa, obrirà noves vies per agrupar als clients que encara no hagin reclamat. La fallada, que anul·la la subscripció d'accions, ratifica el caràcter abusiu i enganyós de la seva comercialització.

Més informació

NOTÍCIES què ha passat?
El frau de les clíniques dentals Funnydent també arriba a l'Associació

El passat 28 de gener, les clíniques Funnydent es trobaven amb les portes tancades i deixant desemparades a totes aquelles persones que havien confiat amb els seus serveis i professionals. Però no només això, sinó que la empresa s'havia dedicat a oferir crèdits amb financeres, per poder pagar el tractament. Així que el desemparament és doble, ja que les persones s'han quedat amb el tractament a mitges i amb un crèdit a deure.

Des de que es va produir el tancament sobtat de les clíniques Funnydent, l'associació està agrupant a nombrosos clients dels dos centres de Catalunya (Sabadell i Mataró) i dels set que existeixen a Madrid.

Més informació
 
Volem proposar una nova legislació hipotecaria que posi fi als desnonaments

L'associació traslladarà als partits del nou Parlament una bateria de propostes legislatives que protegeixin d'una vegada a les persones consumidores enfront dels abusos hipotecaris dels bancs, que inicien cada any 80.000 execucions hipotecàries.

Les consumidores compten amb una nova arma per defensar-se jurídicament de l'amenaça del desnonament després que el magistrat Francisco Javier Orduña emetés el seu vot particular en la sentència 705/2015 de la Sala civil del Tribunal Suprem (TS).

 

Més informació
Llums i ombres en la nova llei d'assegurances

La reforma de la normativa d'assegurances que va entrar en vigor l'1 de gener llança més ombres que llums: es rebaixa a un mes abans del venciment de la pòlissa el termini per avisar a la companyia d'una baixa (abans eren 2 mesos), però segueixen sense admetre's vies telemàtiques per fer-ho.

El Govern ha deixat passar una oportunitat històrica per reformar en profunditat la normativa per la qual es regeixen les companyies asseguradores al nostre país. La recent reforma de la Llei de Contracte de Segur, que va entrar en vigor l'1 de gener, llança més ombres que llueixes per les persones consumidores.

Més informació

EN AQUEST MES...

El febrer és el mes abans del “mes de les persones consumidores”, per això, cal agafar forces, reunir-nos i tornar a buscar estratègies per fer sentir la nostra veu. A més, també és un mes de retrobament i reunions, per preparar l’assemblea general, trobar-nos entre els territoris i fer propostes pel que queda d’any. A més, aquest mes de febrer és un tant especial, perquè les novetats de Bankia ens han fet que també sigui molt important poder abordar la situació. Per això, aquest mes us presentem diferents assembles i trobades, algunes centrades en la preparació de l’assemblea general, altres de caire informatiu i de lluita contra Bankia.
Així que destaquem les diferents assembles al territori català, començant per Lleida, Granollers, Terrassa, Girona i Tarragona, que totes elles culminaran amb l’assemblea general d’AICEC-ADICAE i que aprofitem l’ocasió per convidar-vos i incitar-vos a participar i a poder dir la vostra. Perquè una  vegada més, recordem que vosaltres sou el motor de l’associació.

Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
OPINIÓ del butlletí

La campanya contra Bankia

  
Jordi Tarruella i Mellado
(Vicepresident d'AICEC-ADICAE)

Aquests dies una de les notícies d’actualitat en l’àmbit financer és la sortida a borsa de les accions de Bankia del 2011. És notícia, perquè va ser un frau. Un frau més que ja vam sumar a la llista de fraus a l’estavi-inversió que han rebut les persones consumidores, i més especialment el col·lectiu de persones grans.
Des de l’associació ja s’havien empres mesures judicials, que acullen a 2.238 persones, però no és suficient i volem donar resposta a la necessitat de totes les persones que es van veure envoltades en aquest frau. Per això, i com sempre, des de la defensa de la justícia col·lectiva, perquè les lluites han de ser conjuntes per garantir força i solucions reals, et convidem a participar d’alguna assemblea organitzada i unir-te a l’associació.
I si no ets una persona afectada, et convidem a unir-te a la campanya que estem duent a terme des d’AICEC, ja sigui passant per la seu i agafant octavetes i cartells per repartir, des de les xarxes socials a través dels hastags pertinents i fent menció a l’associació o més senzill encara, a través del boca orella, explicant-li a tothom i podent arribar a molta gent.
La lluita ha de ser conjunta, crítica i responsable!
AGENDA FEBRER
activitats i assemblees
Dilluns 15, 18:00h. “ASSEMBLEA DE SÒCIES I SOCIS A LLEIDA”. Lleida. Centre Cívic La Bordeta (Av. Pla d'Urgell, s/n)

Dimarts 16, 19:00h. ASSEMBLEA DE SÒCIES I SOCIS. Granollers. La Quadra - Biblioteca Roca Umbert (c/ Prat de la Riba, 77)

Dimarts 16, 19:00h.
 ASSEMBLEA BANKIA. Mataró. Espai Gatassa (c/ Josep Montserrat Cuadrada, 1)

Dimecres 17,18:00h.
 ASSEMBLEA BANKIA. Terrassa. Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià, 189)

Dimecres 17, 19:00h. ASSEMBLEA DE SÒCIES I SOCISTerrassa. Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià, 189)

Djous 18,18:00h. ASSEMBLEA BANKIA. Girona. Centre Cívic Pla de Palau (c/ Saragossa, 27)

Dijous 18, 19:00h. ASSEMBLEA DE SÒCIES I SOCISGirona. Centre Cívic Pla de Palau (c/ Saragossa, 27)

Dimarts 23, 18:30h.
 “ASSEMBLEA BANKIA”. Hospitalet de Llobregat. Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan, 44)
 

SEUS D'AICEC-ADICAE:

BARCELONA. C/Creu dels Molers, 13
TARRAGONA. Hotel d'Entitats (Pàrquing de la Pedrera - C/Pons d'Icart s/n 6a planta 6è despatx)
GIRONA. OMIC Girona (C/Ciutadans, 2-4)
CONSUM I CULTURA
Et recomanem...

El llibre "Vivir mejor con menos", d'Albert Cañigueral és un manual pràctic per descobrir els beneficis de la nova economia col·laborativa. A més, et descobreix tot aquest món, dóna consells pràctics i situacions ja existents, per endinsar-te a l'aventura del consum col·laboratiu. Cañigueral aporta un punt de vista diferent a la manera d'enfocar l'economia i una possible alternativa a la situació actual.
"Bankia als Mitjans"

AICEC-ADICAE vam anar al Més324 de TV3 a explicar i defensar a les persones consumidores davant de Bankia.

Per visualitzar-ho, clica! 
Copyright © *|2016|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Creu dels Molers, 13 08004 BARCELONA
93 342 50 44