Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº1. Març de 2014
mira el butlletí al teu servidor

 

El mes de març, el mes dels consumidors

 

El dia 15 de març és el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, data que va ser instaurada el 1983 per les Nacions Unides per posar de manifest els drets reconeguts a totes les persones com a usuàries i consumidores. D'aquesta manera es reconeixia la seva importància dins del procés productiu i la necessitat que les institucions s'encarreguin de protegir-ne els seus drets. ADICAE eixampla aquesta data a un mes sencer ple d'activitats per treballar el camí que encara queda per fer i per difondre la importància de la defensa col·lectiva dels consumidors amb xerrades, conferències i taules informatives a diferents localitats del territori català. Més informació

NOTÍCIES què ha passat?
Les organitzacions de consumidors catalanes s'uneixen contra la reforma elèctrica 
A Catalunya la llum s'ha encarit un 31% en els darrers quatre anys mentre que els ingressos familiars han patit un descens del 5'15%. Per això, i com a resposta al darrer increment del 2'3% anunciat pel govern espanyol que és inassumible per a moltes famílies, es va convocar una concentració sota el lema "La llum a un preu just!". Va ser el dissabte 1 de febrer davant la Delegació del Govern de Barcelona.   Més informació
L'Associació exigeix la regulació de la clàusula sòl en la modificació del Codi de Consum 
La Comissió d'Empresa i Ocupació, que treballa en el projecte de modificació del Codi de Consum de Catalunya, va rebre el 5 de febrer les demandes que han de permetre augmentar les garanties de la persona consumidora en la contractació de crèdits o préstecs hipotecaris. La clàusula sòl afecta a més de 800.000 famílies catalanes.
El grup de socis i sòcies voluntaris engega una nova etapa
Des de l'Associació, com a raó de ser, es considera vital la implicació dels socis i sòcies no només en els actes reivindicatius sinó també en la voluntat de crear un moviment consumerista crític, responsable i solidari. En aquest sentit, la formació és un element clau que aquest 2014 s'està consolidant amb el grup existent de socis participatius. Cada dimarts i dijous aquest grup es reuneix per aprendre i debatre sobre temes financers de productes i serveis així com altres camps del consum. Més informació
EN AQUEST MES...
En aquest mes de març, on les activitats del "Mes dels consumidors" centraran l'agenda, també hi haurà lloc per altres temes. AICEC-ADICAE és membre del Pacte Nacional per a l'Habitatge signat l'any 2007 i, per això, participarem de la propera comissió de seguiment l'11 de març i farem front comú amb la resta d'organitzacions socials per demanar una política d'habitatge real i perquè es faci efectiu un fons social català d'habitatges i lloguer forçós dels habitatges de les entitats financeres.


A més a més, també volem fer memòria i recordar que el 14 de març del 2014 farà un any de la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va considerar que la normativa espanyola sobre l'execució hipotecària impedeix una protecció eficaç del consumidor enfront a les clàusules abusives perquè no permet l'oposició per aquest motiu, ni que el jutge valori d'ofici la seva concurrència. Seguim exigint una reforma de l'actual Llei Hipotecària que encara no s'ha produit!

Un altre projecte que ocuparà aquest mes és la participació al projecte d'Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), una iniciativa de l'Institut d'Estudis Financers que brinda formació financera bàsica a les aules de secundària. El projecte es va iniciar el 2012 per respondre a la necessitat de donar eines als mes joves per tal que puguin gestionar els seus estalvis amb criteri i prevenir riscos. Els cursos van ser impartits per professionals de la banca, fet que l'Associació va denunciar i que ha portat a que ens hi sumem per tal d'oferir directament el punt de vista dels consumidors. De moment ja s'ha realitzat amb èxit a Torroella de Montrgí i les properes localitats seran l'Hospitalet i Blanes.

 
Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
PRESENTACIÓ del butlletí

Àlex Daudén
Coordinador d'AICEC-ADICAE

El que esteu llegint a les vostres pantalles és el primer butlletí d'AICEC-ADICAE. Amb aquesta nova eina de comunicació volem acostar l'activitat que duem a terme d'una manera àgil i pràctica a tots els socis, sòcies i qualsevol persona que ho desitgi. Internet és, a dia d'avui, una eina clau per a tenir contacte directe i regular amb la societat i és per això que ja estem presents -amb tendència creixent- a les xarxes socials com facebook i twitter a les quals s'hi suma la pàgina web. A través d'aquestes vies acostem dia a dia el contingut de tota l'activitat generada com també els posicionaments davant els temes de consum que ens ocupen. Ara, a tot això i a la resta de publicacions hi sumem aquest butlletí que rebreu mensualment.

En aquesta publicació hi trobareu algunes de les notícies més destacades del mes per estar al corrent d'allò que fa l'Associació. Però no només això, l'apartat d'opinió serà un valor afegit per saber més coses sobre els temes en els quals ens movem. També tindreu a mà una agenda amb informació sobre les properes activitats. A més a més, l'apartat destinat a informar sobre el proper mes permetrà tenir una idea d'allò que vindrà.

Esperem que aquest butlletí us acosti una mica més l'Associació a casa vostra, us animi a participar i permeti una regularitat de comunicació i interacció per tal d'esdevenir persones consumidores cada dia més crítiques, responsables i solidàries.

AGENDA mes del consumidor
DIJOUS 13, 19h. EL FRAU FINANCER I LA REESTRUCTURACIÓ DEL SISTEMA BANCARI.  Pau A. Montserrat (Economista i Responsable Editorial de iAhorro.com) Barcelona. Seu associativa AICEC-ADICAE

DIJOUS 14, 11h. ACTE INSTITUCIONAL AGÈNCIA CATALANA DEL CONSUM.  Barcelona. Seu de la Representació de la Comissió Europea i del Parlament Europeu (Pg. de Gràcia, 90)

DISSABTE 15, 11h. DIA MUNDIAL DEL CONSUMIDOR. CONVENCIÓ AUTONÒMICA DELS COMITÈS DE SOCIS D'ADICAE  Barcelona. Seu associativa AICEC-ADICAE

DIMARTS 18, 17:30h. TENS CLÀUSULES ABUSIVES A LA TEVA HIPOTECA? Isabel Pons (Responsable de la Plataforma Hipotecària d'AICEC-ADICAE) Barcelona. Seu associativa AICEC-ADICAE

DIMECRES 19, 20h. TENS CLÀUSULES ABUSIVES A LA TEVA HIPOTECA? Àlex Daudén (Coordinador General d'AICEC-ADICAE) LLagostera, Girona - Biblioteca Julià Cutiller (C/Lleó I, 1)

DIJOUS 20, 18h. LA CULTURA FINANCERA DEL NOSTRE PAÍS: EL REPTE DE L'EDUCACIÓ Jordi Andreu (Professor de Finances de la URV) i Àlex Daudén (Coordinador General d'AICEC-ADICAE) Tortosa. Aula Magna del CTE - Universitat Rovira i Virgili (Av. Remolins, 13-15)

DIJOUS 27, 19h. LA DEFENSA COL·LECTIVA DELS USUARIS I CONSUMIDORS  Helena Risco (Advocada d'ADICAE) i Àlex Daudén (Coordinador General d'AICEC-ADICAE) Barcelona. Seu associativa AICEC-ADICAE

TAULES INFORMATIVES:
dijous 13, 11h
Tarragona. Plaça Imperial Tarraco
divendres 14, 11h Barcelona. Mercat d'Hostafrancs
divendres 14, 17h Barcelona. Plaça Universitat

SEU ASSOCIATIVA AICEC-ADICAE: c/Creu dels Molers, 13 BARCELONA
Copyright © *|2014|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Entença 30, entl. 1a. 08015 BARCELONA
93 342 50 44
 
Si vols donar-te de baixa fes clic aquí. Per a canviar les dades de la teva subscripció fes clic aquí. Per tal de garantir que el butlletí no sigui considerat SPAM, afegeix l'adreça comunicaciocat@adicae.net a la teva llista de contactes.