Copy
BUTLLETÍ DELS CONSUMIDORS CATALANS. nº24. AGOST de 2016
mira el butlletí al teu servidor


 El nou govern ha d'engegar la solució aprovada per Fòrum, Afinsa Arte y Naturaleza.

 

    La secció Primera de la Sala penal de l'Audiència  Nacional ha condemnat a 11 dels 13 exdirectius d'Afinsa per delicte d'estafa agreujada, insolvència punible, delicte continuat de falsejament dels comptes anuals, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda Pública a penes que en els casos més greus aconsegueixen els 12 anys de presó. El president d’ADICAE, Manuel Pardos, ha qualificat la condemna de “rebaixes d'estiu de l'Audiència Nacional i la Justícia espanyola, perquè ADICAE i la Fiscalia sol·licitaven 19 anys de presó per als afectats”.

El tribunal els aplica el tipus agreujat de l'estafa en valorar el perjudici massiu que va produir la companyia filatèlica. Es va tractar d'una de les estafes piramidals més rellevant coneguda pels nostres tribunals, amb 190.022 persones afectades, 2.438 creditors al moment de la intervenció (9 de maig de 2006) i 2.574 milions d'euros en el seu passiu i 150 milions de segells en els seus magatzems. En total els condemnats han estat condemnats a retornar a les persones afectades 2.574 milions d'euros.

 
NOTÍCIES què ha passat?
Durant les vacances no te la juguis i viatja sempre amb els teus drets.

A l'estiu, amb les vacances de per mig, augmenta significativament el consum en sectors com el comerç, l'hostaleria, el transport o l'oci. Això ajuda a crear el caldo de cultiu idoni per als abusos als consumidors i usuaris. Recents exemples com la fallida de l'operador turístic Low Cost Travel Group -que ha deixat a 20.000 turistes sense vacances a Balears- o els retards de Vueling (com reclamar) així demostren.

Al mateix temps que el consum es dispara, les exigències dels usuaris també han d'elevar-se i, sobretot, no relaxar-se. L'usuari no ha de tenir por a 'torçar-se' les vacances per posar una reclamació, ja que la immensa majoria de les mateixes això no costa més de 10 minuts. És important exercir i defensar els nostres drets. ADICAE t'orienta sobre els com defensar els teus drets durant les vacances.
 

Més informació

La banca augmenta el control sobre la informació de les persones consumidores.
 

El que escrius a Facebook o Twitter, la freqüència amb què actualitzes el teu perfil, la teva xarxa de contactes, els continguts als quals dónes 'likes'... fins i tot viure en un barri ric. Són els nous criteris de la banca per decidir si et concedeix un crèdit o no, un nou atac a la privacitat i la llibertat de les persones consumidores.

Pot ser que siguis dels quals, després de veure ‘Mr. Robot’, ja és conscient dels perills als quals ens exposem a la xarxa, de la vulnerabilitat que suposa compartir les nostres dades a les xarxes socials. Però no tot és espionatge cibernètic alternatiu. Els mateixos bancs als quals ataca el protagonista de la sèrie s'han llançat obertament a la creació d'un algoritme que permet a les entitats financeres determinar, a través del perfil dels usuaris en xarxes socials, si una persona pagarà o no un préstec.

Més informació.

La lluita de les clàusules terra
Visualitza la intervenció
AQUEST MES...
Durant aquest mes d'agost AICEC-ADICAE tancarà entre els dies 10 i 22. Aprofitarem aquestes petites vacances per agafar forces i encarar els reptes del nou curs que començarà mogut, amb l'horitzó de la sentència del TJUE sobre les clàusules sòl i les mobilitzacions que ja estem preparant, l'objectiu d'impulsar l'activitat associativa d'AICEC, les jornades que estem preparant...

Aprofitem les vacances, descansem i agafem forces per seguir lluitant!
Ens veiem al setembre!
Alerta per a les persones estalviadores: la banca canvia els dipòsits per fons d'inversió de risc.

La banca espanyola continua oferint productes inadequats a les persones estalviadores, a més més a més, oferint informació esbiaixada en molts dels casos. ADICAE ve constatant aquests fets en els últims mesos mitjançant la seva tasca d'informar-se i comparar productes, i que un dels equips d'Agents Actius de Consum (AAC) de l'Associació ha constatat a peu de sucursal.

A continuació teniu un breu recull del que hem trobat.


Més informació

CONSUM I CULTURA Et recomanem...

Informe 11: La desposesión de la vida cotidiana
Seminari d'Economia Crítica TaifaLa restructuració del capitalisme per sortir d'una crisi requereix fer front a les múltiples conseqüències de les seves contradiccions internes. En l'etapa de restauració, a les contradiccions pròpies del seu funcionament habitual se sumen altres noves: cal destruir el capital sobrant per tornar a tenir la taxa de guany suficient per acumular i refer els mecanismes de poder sobre les poblacions doblement afectades per la creixent explotació i per la destrucción productiva.

Els mecanismes restauradores de la taxa de guany són recurrents al llarg de la història: augment de la explotación i noves formes d'espoli del treball i desposesió de propietats o drets sobre les formes de producción. A cada moment históric les formes d'aquesta desposesión han variat, ja que en cada ípoca i lloc les estructures jurídicas existents sobre la propietat dels mitjans de producción i la organización concreta dels diversos tipus de treball són diferents.

Twitter
Twitter
Website
Website
Facebook
Facebook
Copyright © *|2016|*, Tots els drets reservats.

AICEC-ADICAE:
C/Creu dels Molers, 13 08004 BARCELONA
93 342 50 44
 
Si vols donar-te de baixa fes clic aquí. Per a canviar les dades de la teva subscripció fes clic aquí. Per tal de garantir que el butlletí no sigui considerat SPAM, afegeix l'adreça comunicaciocat@adicae.net a la teva llista de contactes.