Copy

11 en 12 maart 2016
Scala speelt voor Exodus Alkmaar

Taqa Theater de Vest

De musical BAD GIRLS is gebaseerd op de veelbekroonde Britse televisiereeks over het leven in een vrouwengevangenis. Vrouwenvleugel en Celblok H zijn daar van afgeleid.

Een rauwe, ontroerende en humoristische voorstelling die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Tegenstellingen tussen gedetineerden en bewakers. Verdeeldheid onder het gevangenispersoneel. Een onverwachte liefde tussen twee vrouwen: alles komt tot een zinderende climax.

Het Exodushuis in Alkmaar doet goed werk voor (ex-)gedetineerden en past mooi bij het thema van de voorstelling. Scala trok de stoute schoenen aan en heeft de samenwerking opgezocht, die inmiddels al weer maanden loopt. Scala speelt voor het Exodushuis. U steunt hen toch ook?  

Bad Girls, interviews met de spelers. Deel 1

Scala heeft een nieuwe dirigent! Muzikale duizendpoot Esther Hoek heeft tijdens Bad Girls de leiding over de band. Esther studeerde klassiek saxofoon, met als hoofdvak het dirigeren van harmonie en fanfare orkesten aan het  conservatorium. Zij is momenteel verbonden aan 4 orkesten: Schagens Harmonie, Crescendo Assendelft en 2 orkesten van Concordia Oostzaan. Dit jaar dus ook aan Scala en daar zijn we heel blij mee! Esther kijkt uit naar de bandrepetities en vooral ook naar het moment dat de zang eraan toegevoegd gaat worden! Nou, wij ook!                                 
 

Agenda


29 oktober: Scala staat op de Matchmarkt van Stichting de Waaier in de cultuurkoepol in Heiloo.

3 november: feestelijke aftrap van de samenwerking met stichting Exodus in het Exodushuis, met wethouder Anjo van der Ven!

december 2015: de cipiers (onze mannen en 2 vrouwelijke bewakers) van Bad Girls brengen een bezoek aan de gevangenis in Heerhugowaard.

5 maart: In verband met de festiviteiten in Alkmaar rondom Internationale Vrouwendag laat Scala u in de stad een voorproefje zien van Bad Girls. 
 

Ons Artistiek Team (Bram van Oers, Mirjam de Zeeuw) blij en altijd bij de doorloop van Ja Zuster Nee Zuster.

Stichting Exodus

Even voorstellen

Stichting Exodus Alkmaar is één van de elf Exodusstichtingen van Nederland.
Exodus trekt zich het lot aan van ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. De meesten willen de criminaliteit achter zich laten, maar kunnen dat niet op eigen kracht. Van deze groep loopt 70% het risico te vervallen in criminaliteit. Met een duwtje in de goede richting komen ze er vaak wel.
 
Veel vrijwilligers
Op de locatie aan de Herenweg in Oudorp zijn veertien kamers. Er zijn ook nog twee panden voor de nazorg van ex-gedetineerden in Alkmaar. Daar verleent men ambulante hulp aan zelfstan-dig wonende ex-gedetineerden in Alkmaar en omgeving. Er zijn naast de directeur en vaste begeleiders, ook  veel vrijwilligers actief binnen het Exodus Huis. Zoals maatjes, gastheren en gastvrouwen, kookvrijwilligers en gesprekspartners.

Exodus en Scala
Het muziekgezelschap Scala geeft de gevoelens weer die leven bij onze bewoners in de prachtige musical BadGirls.
 
Het verhaal is gebaseerd op de veelbekroonde Britse televisie-serie over het leven in een vrouwengevangenis. Maar is in werkelijkheid het verhaal van de meeste gedetineerden.
Het wederzijds respect, het gevoel van veiligheid en betrokkenheid bij de maatschappij lijkt af te nemen door recente maatschappelijke ontwikkelingen.
 
Ik hoop, dat door het zien van deze mooie aangrijpende musical mensen in onze samenleving  begrip en respect voor elkaar zullen vinden  en waarin de verschillende groeperingen die ons land rijk is, harmonieus kunnen en willen samenleven.
 
Ik hoop op een prachtige samenwerking tussen Scala en het Exodus Huis en ik wil u van harte uitnodigen om de voorstelling van Bad Girls bij te wonen. Kom eens kennismaken met de wereld van gedetineerden en ex-gedetineerden.
 
Noteert u vast deze datum in uw agenda!
 
Harm M. Jager,
Directeur/Bestuurder
Stichting Exodus Alkmaar.

Meer weten over Exodus? KLIK HIER. Bekijk het verhaal van Erik-Jan!

Nieuw dit jaar: Scala werkt samen met High5 Wine-bistro. We bieden een diner en theateruitje aan. Voor maar € 39,95,- bent u straks bij onze voorstelling, helpt u Exodus en krijgt u voorafgaand aan de voorstellling een heerlijk diner op loopafstand van de Vest! Meer informatie volgt vanaf de aftrap van de kaartverkoop 1 december en via onze website.

Scala tijdens Ja Zuster, Nee Zuster. Maart 2015.

Ons mailadres: 
pr.scala.alkmaar@gmail.com


Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt? 
Je kunt je settings hier wijzigen: update your preferences
Of hier klikken om uit deze mailingslist te worden verwijderd: unsubscribe from this list