Copy
IMCG Nyhetsbrev mars 2016
Se brevet i din webbläsare

IMCG - Green Innovation and Communication


Företaget utvecklas i takt med att efterfrågan på våra tjänster ökar. IMCG har som devis "ingen innovation utan kommunikation" och nu befäster vi det genom att ta in ordet communication i vår tagline: IMCG - Green Innovation and Communication.

Vi är övertygade om att förmågan att kommunicera i kombination med att skapa ett kontinuerligt flöde av innehåll kan vara skillnaden mellan att lyckas och stå still. Inte minst då antalet kommunikationskanaler har exploderat och den digitala transformationen står högt på många branschers agenda. Med rätt kommunikation kan vi synliggöra, positionera och påverka åt våra kunder. Vi kan skapa medvetande och förhoppningsvis öka antalet gröna innovationer och initiativ på marknaden.

Förutom kommunikationstjänster erbjuder vi som alltid affärsutveckling, innovationsledning samt finansieringsstöd via samverkansprojekt och ansökningsförfaranden.

Byggbranschen satsar inom social hållbarhet
Social hållbarhet blir allt viktigare för svenska byggbolag. Det kan vara att aktivt främja integration och sysselsättning eller att visa en aktiv plan för social hänsyn i underlaget till kommunens markanvisningar.
 

IMCG arbetar med Skanska, där uppdraget är att skapa kommunikationsmaterial som visar företagets satsningar inom social hållbarhet. Vi producerar filmer, nyhetsartiklar och innehåll för social media. Syftet med kommunikationen är att öka effekten av det arbete som Skanska gör och stimulera fler aktörer inom byggbranschen att göra detsamma. 

Framtidens väderrapport utvecklas i Göteborg 

Inte bara nederbörd och vind. Ska du gå ut finns det fler saker att tänka på. Med ett Miljöväder får du halterna av luftföroreningar och bullernivåer i realtid direkt i mobilen. 

Luftföroreningar och bullernivåer i luften påverkar vår hälsa mer än exempelvis temperatur, regn och snö. Ändå är det främst klimatväder som SMHI presenterar vid de dagliga nyhetssändningarna. I det Vinnova-finansierade Internet of Things-projektet Miljöväder tas sensorer och visualiseringar fram som möjliggör framtidens väderrapport. IMCG ansvarar för kommunikation samt är delaktiga i affärsutvecklingen inom projektet.

Favoriter från IMCG-bloggen: 

Så tar du innovation till marknad

Hitta din kund. Annars riskerar dina innovationer, forskningsresultat och affärsidéer att sluta som skrivbordsprodukter.
- Vet du inte var marknaden finns tar det stopp. Då spelar det ingen roll hur banbrytande dina tekniska resultat än visar sig vara. Det handlar om att utvärdera potentialen och möjligheten till nya tjänster och produkter, säger Elodie Labonne, expert inom marknadsverifiering på IMCG. 


Läs mer »

Vansinne: 10 appar för ett event

En eventbesökare behöver ladda ner mer än 10 appar om Göteborg för att få information som berör personen i samband med tillställningen i staden. IMCG har utvecklat Smart City Event, en digital evenemangsarena för att råda bot.
- Mobilen är ständigt närvarande hos besökaren. Det ger enorma kommunikations- och affärsmöjligheter. En potential som idag är alldeles för outnyttjad, säger Jonas Norrman, vd på IMCG.


Läs mer »

För ett uppdaterat nyhetsflöde:

Facebook
Facebook
IMCG-bloggen
IMCG-bloggen
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2016 IMCG, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences