Copy
Herinnering: Uitnodiging Boekintervisie 15 maart Gerechtshof te 's Gravenhage
View this email in your browser

Ingekomen bericht van mevrouw Vivien Pengel-Calmez:

Herinnering:
Uitnodiging: Boekintervisie bij het Gerechtshof te ’s Gravenhage

Locatie:
Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 ’s Gravenhage | Vergaderzaal P2-305 | Ingang Personeel

Datum en tijd:
15 maart 2017 van 15.30 tot 17.45 uur

Inleiders:
Elly Voskuilen en Joyce Korver

 

 Repairing Balance -> Zet mensen in hun eigen kracht.
Een mens bestaat uit verschillende elementen en deze elementen hebben een functie, maar ook een onderlinge relatie met elkaar. Deze elementen zijn op elkaar afgestemd. De mens heeft een denkgebied - gevoelsgebied - onderbewustzijnsgebied -gebied van emoties en verlangens. Verstoring in één van deze gebieden (elementen) en in de onderlinge relaties in het netwerk kan in de andere gebieden uiteindelijk het evenwicht verstoren. Daarnaast hebben we nog het gebied van overleven. Dit is het gebied waar we strategieën in kunnen zetten. Het inzetten van strategieën kost bakken met energie en wordt niet ervaren als echt leven, maar als overleven. 

 
Wanneer deze gebieden in je jeugd niet goed ontwikkeld zijn, ontstaat er een disbalans. Wanneer deze disbalans niet op een natuurlijke wijze wordt gecorrigeerd, zal deze de rest van je leven in je aanwezig blijven, vaak zonder dat je je hiervan bewust bent. Vanuit deze onbalans ga je relaties aan en voed je kinderen op.
 
Repairing Balance is in staat om deze onbalans zichtbaar te maken en de onderlinge relaties bloot te leggen. Repairing Balance meet deze gebieden en maakt zichtbaar waardoor deze onbalans is ontstaan en wat de gevolgen daarvan zijn, zowel voor het individu als voor zijn of haar omgeving. Repairing Balance gaat naar de kern van de problematiek en geeft van daaruit richting tot herstel.
De beweging is een proces van vasthouden en loslaten. Zoals de natuur om ons heen ons laat zien. Het is de beweging van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Je verbinden aan de juiste dingen en situaties. Het komen en gaan van de mens is een cyclus die niet gebaseerd is op vastlopen.

 
Repairing Balance gaat er vanuit dat er universele natuurwetten zijn. Als we daar naar leven groeien we uit tot een evenwichtig en zelfstandig functionerend persoon.
Aan de hand van het boekje Repairing Balance zet mensen in hun kracht geven Elly Voskuilen en Joyce Korver inzicht in de ontwikkeling van gevoelens, hoe hierin breekpunten kunnen ontstaan en hoe deze op een natuurlijke wijze hersteld kunnen worden. In de rol van mediator kun je op die manier beter weerstanden herkennen aan tafel en ontdekken waar je zelf tegen aan loopt en wat je doet met onbalans.

 

Profiel inleiders:
Elly Voskuilen heeft sinds 2008 een praktijk in Almere, waarin zij mensen begeleidt die vastlopen door angst, stress, paniek, burn-out, depressie enzovoort. Zij werkt met de methode Repairing Balance. Een methode die al meer dan twintig jaar mensen blijvend in balans brengt, ongeacht hoelang de klachten bestaan. Elly werkt met een unieke intakemeting waarbij vijf verschillende gebieden worden gemeten, te weten: gedachten, gevoelens, overtuigingen, lichamelijke klachten en gedrag. Het unieke van deze meting is dat de onderliggende lijnen aan elkaar verbonden kunnen worden, waardoor heel snel zichtbaar wordt of er onbalans is, wat de onbalans is en op welke leeftijd deze is ontstaan. Aan de hand van een traject op maat wordt blijvend herstel bewerkstelligd.
Elly heeft opleidingen gevolgd op het gebied van Relatiecounseling, Stressmanagement en Repairing Balance. Elly werkt als psychosociaal therapeut.
Elly heeft samen met Berry Rijkers, grondlegger van de methode, het boekje Repairing Balance zet mensen in hun eigen kracht geschreven.
info@aandachtheelt.nl
www.aandachtheelt.nl

Joyce Korver werkt dertig jaar als advocaat en sinds 1993 als vFAS-mediator en MfN registermediator. In 1995 heeft zij haar postacademische studie psychologie afgerond. Het is haar passie om haar juridisch/analytische kracht te combineren met counseling om mensen anders te laten kijken en in beweging te krijgen. Waarom duikelen wij allemaal steeds weer in dezelfde valkuil? Waar zetten wij onszelf vast en waar kunnen wij anders leren bewegen?
Joyce begeleidt partners in crisis in het traject Scheiden of Blijven? en als scheidingsmediator. Zij is ouderschapsonderzoeker/forensisch mediator bij de Rechtbank en het Gerechtshof en trainer Kinderen uit de Knel en Kinderen uit de Knoop. Daarnaast is zij arbeidsmediator, coach Repairing Balance en mindfullnesstrainer. Joyce heeft haar praktijk in de Betuwe.

info@korvermediation.nl
www.korvermediation.nl

 


Aanmelden:
Tot uiterlijk 10 maart 2017 via Vivien Pengel-Calmez, per email:
info@giservices.biz
Identificatie (middels paspoort), aan de ingang van het Gerechtshof, is verplicht in verband met de beveiliging van het Paleis van Justitie.
 
Kosten: € 15,00 per persoon, bij binnenkomst à contant te voldoen. Door aan te melden bent u gehouden de bijdrage te betalen, ook indien u niet aanwezig bent (of kunt zijn) die dag. Dit is alleen anders als u uiterlijk twee weken van tevoren schriftelijk (per mail
info@giservices.biz) hebt afgezegd.
 
Te behalen MfN PE-punten: 2
 
Zelf een boekbespreking inleiden:
Wij nodigen u uit om ook een boek te bespreken op een van onze volgende bijeenkomsten. U kunt dit bij uw aanmelding doorgeven, via voornoemd email adres
info@giservices.biz Het is tevens mogelijk dit op de bijeenkomst zelf door te geven aan Vivien Pengel-Calmez.
 
Graag ontvangen wij u op 15 maart 2017.

Vivien Pengel-Calmez

 
GERECHTSHOF 'S GRAVENHAGE

Aanmelden voor deze workshop kan tot 10 maart 2017:
info@giservices.biz

alle rechten berusten bij mevrouw V. Pengel-Calmez
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mediatorsvereniging Haaglanden · p/a Jan van der Jagtstraat 15 · Voorhout, Zh 2215 MG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp