Copy
UITNODIGING 7 maart 2016 Mediatorsvereniging Haaglanden
View this email in your browser
Uitnodiging 7 maart 2016
(Korte) Algemene Ledenvergadering en aansluitend:
workshop Supervisie 

19.00 uur inloop
19.15 uur aanvang (K)ALV
  • opening
  • mededeling van het bestuur
  • vacante bestuursfunctie
  • vaststellen contributie 2016
  • rondvraag
20.00 uur workshop Supervisie 2PE

Intervisie is, samen met supervisie en coaching, een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij professionals een beroep doen op collega's om mee te denken over vraagstukken uit de eigen werksituatie. Een intervisie beslaat een langere periode, met een klein aantal vaste deelnemers waartussen geen hiërarchie bestaat. In juni van dit jaar komt Monique Bellerson, auteur van het Kluwerboek Praktijkboek intervisie ons hier een workshop over geven.

Maar eerst: de workshop Supervisie op 7 maart 2016!
Denk je ook wel eens terug aan je assessment, of over je beginjaren als mediator? Heb je je sindsdien ook zo ontwikkeld? Of begin je nog maar net in het vak en denk je wel eens... hoe zouden anderen dit aanpakken? Supervisie is een vorm van reflecteren op de eigen vaste werkstijl. Het gaat over leren, groeien en het vergroten van zelfkennis. Thema's die vrijwel altijd aan de orde komen zijn: je zelfbeeld als mediator, loslaten, macht, onzekerheid, balans privé/werk, beroepsethiek, nabijheid en distantie, moeilijke cliënten, omgaan met grenzen en fris en energiek blijven in je werk.

Bij supervisie worden vaste patronen verkent en herkent en ga je op zoek naar dieperliggende motieven en overtuigingen die je interacties sturen. Door supervisie leer je om naar jezelf in je werksituatie te kijken: een noodzaak in mensgerichte beroepen. De supervisor houdt je een spiegel voor en stelt je vragen, zodat jij die vragen aan jezelf gaat stellen. Je eigen werkervaring is het uitgangspunt en je bepaalt zelf wat je inbrengt.
In feite hou je jezelf een spiegel voor met als doel inzicht te krijgen in je persoonlijk functioneren:
Wat kom ik tegen?
Hoe doe ik dat nou?
Wat vind ik moeilijk?
Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen?
Hoe ga ik om met mijn grenzen en gevoelens?
Wat betekent dat voor me? Hoe ervaar ik dat?
Kan ik het misschien anders en daardoor beter aanpakken?

Soms is er een drempel voor supervisie. Je voelt je misschien kwetsbaar wanneer je iets over jezelf als mediator vertelt. Het gaat er echter niet om of je je werk goed of slecht doet. Als je met mensen werkt, is het gewoon belangrijk jezelf vragen te blijven stellen en je verhaal kwijt te kunnen. Supervisie kan een cadeautje zijn: een uurtje aandacht voor jezelf, terwijl je als mediator zo gewend bent om aandacht te geven!

Op 7 maart 2016 is er alle ruimte om van supervisie gebruik te maken. Pak die kans! Heb je naast vragen voor de supervisors ook een vraag over je bedrijfsvoering, het werken voor de Raad van Rechtsbijstand, BTW, PE-punten, de Peer Review of andere praktijkvragen, dan kun je die aan de bedrijfstafel stellen. Graag tot 7 maart!

 
Datum  7 maart 2016 19.00 - 22.00 uur
Locatie  Restaurant De Bijhorst Van der Valk, Zijdeweg 54, 2245 BZ  Wassenaar (gratis parkeren)

Het bijwonen van deze (K)Algemene Ledenvergadering en aansluitend de workshop Supervisie levert 2 PE punten op. Neem om de stempel te krijgen deze uitnodiging uitgeprint mee.
Aanmelden: info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl


 
Mediatorsvereniging Haaglanden Haaglanden initieert, faciliteert en stimuleert een actief en creatief netwerk voor mediators in de regio Haaglanden
© 2016 All rights reserved.
info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl