Copy
Nieuwsbrief #02 februari 2017
View this email in your browser
Agenda
 
6 maart 2017 bijeenkomst Inventieve Interventies 19.00 - 22.00 uur
15 maart 2017 boekbespreking in het Gerechtshof 15.30 - 17.45 uur

 
Op zoek naar

Een intervisiedeelnemer.
Intervisiegroep in Den Haag heeft ruimte voor nieuwe leden: ‘Onze intervisiegroep bestaat uit vier MFN registermediators met ervaring op het terrein van familiezaken, maar ook strafzaken en arbeid. Een aantal van ons zijn aangesloten bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Wij komen vijf keer per jaar bij elkaar in het Coachhuis aan de Raamweg in Den Haag. Zowel ervaren als startende mediators zijn welkom. Mocht je belangstelling hebben, stuur dan even een mailtje naar:
info@mediation4kids.nl We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.’
 
Op zoek naar

Mediators die stellen willen begeleiden bij hun scheiding binnen een format van Tuvalu media, de producent van Nederland verhuist, Nederland verbouwt, DNA onbekend en Ali B op volle toeren.
Tuvalu is bezig met het maken van een documentairereeks waar mediators worden gevolgd. Het doel is om op een integere manier mediation onder de aandacht te brengen. Het programma wordt uitgezonden op NPO 1 voor KRO-NCRV en is geïnspireerd op een goedlopend en gewaardeerd programma dat de BBC heeft gemaakt en dat in Engeland is uitgezonden. Tuvalu realiseert zich zeer wel dat het geen eenvoudig thema is, voor televisie. Voor de stellen is het een behoorlijke stap om medewerking te verlenen. Tuvalu wil zo zorgvuldig mogelijk omgaan met zowel de cliënten als de mediators. De deadline om je aan te melden is 28 februari 2017. Heb je dus cliënten die willen deelnemen (Tuvalu betaald de kosten van mediation) reageer dan snel: info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl. Let wel: heb je geen cliënten die willen meewerken, dan hoef je ook niet te mailen. En dan nog even dit: het bestuur kan geen enkele vraag beantwoorden (ook niet over de vertrouwelijkheid en de geheimhoudingsplicht) maar we sturen alle mail door naar Tuvalu media.

 
Op zoek naar

Iemand die iedere maand een leuke nieuwsbrief voor de vereniging wil maken. Aanmelden:
info@hendriksenscholte.nl
 
Op zoek naar

Bestuursleden. Een vereniging kan niet zonder! We roepen er natuurlijk al iets langer dan een jaar om, en proberen op alle mogelijke manierenonze leuke, aardige, professionele en intelligente leden te bewegen om zich voor een, twee of drie jaar kandidaat te stellen voor een functie binnen het bestuur, maar tot nu toe zonder succes. Dit is onze laatste oproep en dus jouw laatste kans! Op 7 juni 2017 willen we de nieuwe bestuursleden aan de leden voorstellen.

Profiel en taken van een bestuurslid: kennis van het werkveld van de mediator, mediation een warm hart toedragen, deelnemen aan de drie tot vier interessante bestuursvergaderingen per jaar (overdag) en zoveel als mogelijk aanwezig zijn op de twee Algemene Ledenvergaderingen per jaar. Verder: voeling houden met het werkveld en contact onderhouden met leden via de mail. Het betreft een onbezoldigde functie. Wel wordt er vacatiegeld uitgekeerd (€ 60,-) voor de aanwezigheid op de vergaderingen van het bestuur.
Tijdsinvestering: bestuursvergaderingen: drie tot viermaal per jaar drie uur (overdag), algemene ledenvergaderingen: half uur, tweemaal per jaar. Contact met de overige bestuursleden: iedere maand een aantal mails.
Contact met leden: maandelijks een aantal mails/telefoontjes.

Wat krijg je ervoor terug? De mogelijkheid je kennis te vergroten, en veel waardering!

Mail: info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl
 
Op zoek naar

Een intervisiegenoot. Vijf ochtenden per jaar houden de mediators van Club Med hun intervisiebijeenkomsten. De locatie is het centrum van Den Haag, tussen de St. Jacobskerk en het Oude stadhuis. Naast croissantjes  en versgeperste jus van de Franse bakker Michel uit de Oude Molstraat delen deze mediators graag hun kennis en kunde met elkaar. Dankzij de verschillende achtergronden is iedere bijeenkomst een verrijking. Er is plaats voor nieuwe leden met een eigen praktijk. Deelnemen? Mail naar
info@hendriksenscholte.nl en laat ons weten waarom we jou zouden inviteren!

Heb jij ook een intervisiegroep en een vacante plaats? Of bent je juist op zoek naar een intervisiegroep?
Mail dan
info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl, we verzamelen de oproepen en zetten deze in de nieuwsbrief en op de website.
 
Op zoek naar

‘Welke leuke en bekwame mediator zou met mij mijn praktijkruimte willen delen. Ik ben zelf veel op pad voor het geven van trainingen en mediations op locatie waardoor ik mijn ruimte een groot deel van de tijd niet kan gebruiken. Het is een prachtige ruimte op een fantastische plek aan het Sweelinckplein te Den Haag in een gebouw met hoog serviceniveau, zoals onder meer een receptie.
Inlichtingen en foto's verkrijgbaar bij Mirjam Duyser, tel. 0611360762 of
m.duyser@kernmediation.nl. Ik hoor graag.’

Met vriendelijke groet,
Mirjam

 
Op zoek naar

Leden die interesse hebben in het volgen van korte workshops van twee uur (maximaal tweeënhalf uur), die starten op een werkdag om 16.00 uur en afgerond worden om 18.00 uur (uiterlijk 18.30 uur). Wie van onze mediators vindt dit een prima formule? Je bent niet een hele dag van kantoor weg, je investering valt vast binnen je budget én je bent in een sneltreinvaart weer helemaal up to date!
Mail alleen als je ‘Ja’ zegt naar info@mediationvereniginghaaglanden.nl en bij voldoende belangstelling zorgen wij voor waardevolle workshops.

 

Boekrecensie

Elegant Beïnvloeden, door Wanda Everts

Een gloednieuw boek over hoe je de verbinding in gesprekken kunt herstellen of een conflict voorkomen door net even andere woorden te kiezen, vol leuke en aansprekende voorbeelden uit de (levens)praktijk van Wanda Everts, die ook in haar werk humor niet schuwt.
Het
is volgens Everts de taak van een mediator of een facilitator/procesbegeleider om de gesprekspartners zó te beïnvloeden dat zij op een andere manier naar de situatie, naar de ander en naar zichzelf willen kijken. Die beïnvloeding mag geen manipulatie of dominantie worden, dan werkt het niet!
Iedere ervaren mediator heeft inmiddels een aantal bekende technieken in huis die meestal goed werken. Met dit boek wordt daar breedte in aangebracht, om zo te kunnen experimenteren met andere conflictmodellen en technieken dan de reeds vertrouwde, en op die manier met meer maatwerk te komen voor een elegante beïnvloeding van gespreksdeelnemers. Everts beschrijft hoe met elegante beïnvloeding - dus zonder gezichtsverlies - een conflictsituatie ook weer omgebogen kan worden, zodat het goede gesprek kan worden gevoerd. Een ‘conflict’ is zodoende een kans om tot daadwerkelijke verbetering van de bestaande situatie te komen.

Er staan veel concrete voorbeelden van praktische situaties in deze uitgave, allemaal ontleend aan de langjarige ervaring van Wanda Everts. Een echt doeboek dus, bedoeld voor alle professionals die met mensen te maken hebben, zoals leidinggevenden, personeelsmedewerkers, docenten, werkers in de zorg, klachtenfunctionarissen, projectmanagers, zakelijk adviseurs, advocaten en notarissen, ambtenaren en mediators. Wat ons betreft is het een nieuw standaardwerk en een must voor in je boekenkast!

De prijs van dit boek is € 29,95. Bij verzending per post is de bijdrage in de verzendkosten € 2,75 maar het boek is ook te koop op de bijeenkomst van maandag 6 maart 2017. Laat je ons even weten dat je het wilt kopen? Dan nemen we er voldoende mee, het is namelijk (nog) niet bij BOL.com te verkrijgen. info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl

Over de auteur: Wanda Everts (1957) is van huis uit jurist. Ze heeft als rechter/vice-president van de rechtbank Zwolle veel ervaring opgedaan en is al sinds 2001 een door de wol geverfde mediator in met name in scheidingszaken, arbeidskwesties en conflicten in het onderwijs. Haar bedrijfsmotto is: Recht uit het hart. Tevens is zij een ervaren trainer op het vlak van mediation en mediationvaardigheden, NLP en EFT Master en Deep Democracy, alles vanuit de overtuiging dat leren beter gaat als het leuk is. In haar trainingen wordt hard gewerkt en veel gelachen!

 

Nog even dit over onze vereniging

Aspirantleden zijn van harte welkom eens een avondje bij te wonen. Besluit iemand om lid te worden, dan is hij of zij dat voor minstens een vol kalenderjaar.
Wilt je je lidmaatschap aan het eind van het jaar beëindigen? Doe dit dan vóór 1 december, dan word je uitgeschreven per 31 december. Nieuwe leden die zich vóór 1 oktober van het betreffende jaar aanmelden, dienen de volledige contributie voor het jaar te voldoen,
Bij aanmelding ná 1 oktober betaal je 50% van de contributie (€ 62,50).

En:
Het is belangrijk dat de vereniging je juiste e-mailadres heeft. Wijzigingen dienen dan ook zo spoedig mogelijk te worden doorgegeven. De vereniging kan niet aansprakelijk gehouden worden voor het niet ontvangen van mails, uitnodigingen of nieuwsbrieven. Je kunt tenminste twaalf nieuwsbrieven per jaar verwachten (een per maand), daarnaast ontvang je uitnodigingen voor de vier avondbijeenkomsten, de twee boekbesprekingen die het Gerechtshof verzorgt en de twee tot drie speciale trainingen die de vereniging jaarlijks aanbiedt. Daarnaast wordt er een keer per jaar een enquête gehouden. Ontvang je dus langer dan twee maanden geen enkel bericht van de vereniging, ook niet in je spambox, gelieve dan per mail contact op te nemen!

 

De bijeenkomsten in 2017

maandag 6 maart van 19.00-22.00 uur Workshop Inventieve Interventie
woensdag 15 maart 15.30-17.45 Boekbespreking Gerechtshof
dinsdag 6 maart 2017 van 19.00-22.00 uur ALV en Workshop
woensdag 6 september van 19.00-22.00 uur Workshop
donderdag 7 december van 19.00-22.00 uur ALV en Workshop

Graag tot ziens!

Marielou Sandberg-Crommelin
Fer Kousen
Wendy Hendriksen Scholte 
Mediatorsvereniging Haaglanden initieert, faciliteert en stimuleert een actief en creatief netwerk voor mediators in de regio Haaglanden
© 2017
info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl
 
© 2017 Mediatorsvereniging Haaglanden
www.mediatorsvereniginghaaglanden.nl
info@mediatorsverenginghaaglanden.nl

Uitschrijven voor de nieuwsbrieven van de Mediatorsvereniging Haaglanden? Klik hier: unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mediatorsvereniging Haaglanden · p/a Jan van der Jagtstraat 15 · Voorhout, Zh 2215 MG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp