Copy
Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
13 oktober 2016
Bekijk deze nieuwsbrief in de browser

Genomineerd voor prijs voor In Huis


Wethouder Paul Blokhuis hoort vanmiddag of we de prijs ontvangen van de Alliantie Kind In Gezin. Apeldoorn is genomineerd voor het programma In Huis waarmee Apeldoorn probeert meer jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, in een gezin te plaatsen. Nu worden die kinderen en jongeren nog vaak geplaatst in instellingen. Apeldoorn heeft de ambitie om een derde deel van die jongeren te plaatsen in een gezinsvorm. Ook werkt Apeldoorn met steungezinnen. Bijgaand het filmpje dat werd gemaakt naar aanleiding van de nominatie.

Bekijk het filmpje >>

Apeldoorn Business Awards uitgereikt


Vorige week vond in Orpheus de eerste editie van de Apeldoorn Business Awards plaats. En dit zijn de winnaars: Cityside Apartments (categorie starters), Stappenbelt Specialized Concept Store (detailhandel en horeca), Camping De Pampel (toerisme), A-vision Onderwijsadvies en Begeleiding (dienstverlening), Avantes (industrie en technologie), en Foenix Kringloop en Reintegratie (maatschappelijke organisatie). Wethouder Sandmann reikte de publieksprijs uit aan Tomra. Deze prijs was tot stand gekomen na meer dan 2.500 stemmen van het Apeldoorns publiek. Alle bedrijven, van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Geslaagde inspiratiesessie Apeldoorn Noord


Vorige week heeft de gemeente zich tijdens een inspiratiesessie samen met ondernemers gebogen over de inrichting van het bedrijventerrein Apeldoorn Noord. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Mark Sandmann. Hij toonde zich blij met de goede opkomst. “Met uw komst geeft u aan zich betrokken en verantwoordelijk te voelen. Dat waardeer ik buitengewoon. Het is belangrijk dat wij elkaar weten te vinden.” Tijdens de sessie gingen tal van ideeën over tafel om de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein te vergroten. De gemeente heeft het plan vaker dit soort bijeenkomsten te beleggen.

Lancering ConceptLab055


Op de dag van de duurzaamheid was wethouder Mark Sandmann aanwezig bij de lancering van ConceptLab 055, een initiatief van Hogeschool Windesheim samen met Cleantech Apeldoorn, FMe en EnergieFabriek Apeldoorn. Studenten en docenten industrieel product ontwerpen gaan vanuit AREA055 nieuwe concepten ontwikkelen om zo nieuwe bedrijvigheid te creëren. De focus ligt op het ondersteunen van initiatieven waarbij al wel een idee bestaat maar waarvan de levensvatbaarheid nog niet duidelijk is. Conceptlab kijkt of het idee haalbaar is en zal het idee tot in conceptniveau uitdenken en maken.

Opnieuw vernielingen aan speeltoestel Matenschans


Helaas zijn er na een rustige periode van bijna twee jaar opnieuw vernielingen aan het speeltoestel Matenschans toegebracht. Iets waar we als gemeente ontzettend van balen. Een medewerker van de gemeente ontdekte woensdagmiddag dat dit keer het klimnet van de toren vernield is. Kosten om de schade te laten herstellen zijn 2.000 euro. De gemeente gaat aangifte doen van de vernieling en roept mensen die iets gezien of gehoord hebben op om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Mooi geldbedrag voor Loenense molen


De Middelste Molen in Loenen ontvangt 6.146 euro van de BankGiro Loterij Molenprijs. Zoveel stemmen kreeg de molen namelijk in de verkiezing van de Molenprijs 2016. De Middelste Molen was één van de vier genomineerden. De Zwaluw in Hasselt won de hoofdprijs van 50.000 euro. Deze molen haalde dankzij 6.853 stemmen de prijs binnen. De Molenprijs wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen. De vereniging zet zich in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van wind- en watermolens van Nederland.

Apeldoorn krijgt predicaat Excellente Evenementenstad


Dat is maandag bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementen Prijzen. Juryvoorzitter Eltje de Klerk. “Met het predicaat Excellente Evenementenstad krijgen zeer goed presterende steden de zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. De jury ziet deze Excellente Evenementensteden als inspirerende voorbeelden voor andere steden.” De titel “Evenementenstad van het jaar boven 100.000 inwoners”, waarvoor Apeldoorn ook genomineerd was, ging naar Rotterdam. Apeldoorn is blij met het predicaat en trots op de erkenning die het hiermee krijgt.

Lees verder >>

Digitaal energieadvies op maat voor Apeldoorners


Vanaf 12 oktober is het mogelijk om online energieadvies op maat te krijgen via het Regionaal Energieloket Stedendriehoek. Dat is een samenwerking van gemeenten, specialisten en lokale initiatieven om woningeigenaren te helpen met het verduurzamen van hun huis. Wethouder Mark Sandmann: “Veel woningeigenaren willen best energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Het digitale energieloket helpt hen om de eerste stappen te zetten. We maken het makkelijker en overzichtelijker.”

Lees verder >>

Beekbergen en Loenen mogelijk schoonste winkelgebied


De centra van Beekbergen en Loenen zijn in de running voor de titel 'Schoonste Winkelgebied 2016'. De afgelopen maanden heeft NederlandSchoon de schoonheidsgraad, schoonbeleving en de algehele tevredenheid van 558 winkelgebieden gemeten. Samen met acht andere winkelcentra staan Beekbergen en Loenen in de landelijke top tien. Welke van de tien finalisten het schoonste is wordt begin november bekend gemaakt.

Meer informatie >>

Veluwe mooiste natuurgebied?


De Veluwe is samen met twaalf andere natuurgebieden genomineerd voor de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. De winnaar van deze landelijke prijs wordt bepaald aan de hand van stemmen van het Nederlandse publiek en wordt op 31 oktober bekend gemaakt. De drie mooiste natuurgebieden winnen ondersteuning bij toekomstplannen en promotie als icoon van de Nederlandse natuur. De verkiezing is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie >>

Samen Gelderland groener maken


De provincie Gelderland wil plannen ondersteunen die Gelderland groener maken. Initiatiefnemers kunnen €1.000,- tot €5.000,- subsidie krijgen om bijvoorbeeld een natuurtuin aan te leggen op een braakliggend stuk grond. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: “Natuur en landschap zijn van én voor ons allemaal en behoeft ook bescherming van ons allemaal. Ik vind het geweldig als mensen daar aan bij willen dragen want zo wordt Gelderland nog mooier.”

Meer informatie >>

Uitreiking Apeldoorn Trofee 2016


Op maandag 31 oktober wordt in Theater Orpheus voor de vijfde keer dé Apeldoornse vrijwilligersprijs, Apeldoorn Trofee, uitgereikt. Deze prijs is een blijk van waardering voor vrijwilligers en hun waardevolle inzet voor onze samenleving. De jury, voorgezeten door wethouder Paul Blokhuis, reikt rond 19.30 uur de Apeldoorn Trofee en de junior prijs Apeldoorn Trofee uit. Apeldoornse vrijwilligers die hierbij willen zijn, kunnen gratis kaarten bestellen via www.orpheus.nl of telefonisch via 055 527 03 00.

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober


Komend weekend staat de binnenstad van Apeldoorn in het teken van Roots in the Woods. In het Beekpark is het hele weekend het Roots in the Woods Festival en de binnenstad sluit daarop aan met onder andere de theaterparade op zaterdag en het preuvenement op zondag.

Plaats: Beekpark en binnenstad Apeldoorn 
 
Kijk voor alle activiteiten van het college op de agenda
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2016 Gemeente Apeldoorn, All rights reserved.


meld je aan voor deze nieuwsbrief    meld je af voor deze nieuwsbrief    update aanmeldgegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp