Copy
Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
31 augustus 2017
Bekijk deze nieuwsbrief in de browser

Apeldoorn telt af: 100 dagen tot 3FM Serious Request


Beursplein the Serious Edition, kick-offs op Marktplein en Caterplein luiden countdown in.
 
Apeldoorn telt vanaf volgende week af naar de komst van 3FM Serious Request. Met nog 100 dagen te gaan, staan in Apeldoorn op 6,7 en 8 september diverse activiteiten op het programma. Op woensdag 6 september vindt in de Grote Kerk van 18.00 – 20.00 uur het Beursplein the Serious Edition plaats.


 
Bassischooljeugd is op vrijdag 8 september welkom op het Marktplein voor een speciale kickoff. De oudere jeugd staat een mooi event op het Caterplein te wachten, met onder andere ‘Broederliefde’.  Burgemeester John Berends: “Vanaf de bekendmaking van de komst van 3FM Serious Request naar Apeldoorn, zie ik dat Apeldoorn zich enthousiast warmloopt. Apeldoorners komen nu al in actie. De 100 dagen ‘countdown’ is een mooi moment om met z’n allen nu alles op alles te zetten om tot een mooie opbrengst te komen voor de stille ramp".

Duurzame vernieuwing basisscholen in uitvoering


De gemeente investeert in de periode 2016-2019 in totaal ruim 25 miljoen euro in onderwijshuisvesting voor het basisonderwijs. Het grootste deel van die investeringen gaat de komende jaren plaatsvinden. Verantwoordelijk wethouder onderwijs Johan Kruithof: “Apeldoorn wil een comfortabele stad zijn om te wonen met je gezin. Goed onderwijs in goede onderwijsgebouwen hoort daarbij”. 

Lees verder >>

IGNITE Award richt zich op social startups


De IGNITE Award daagt startende sociaal ondernemers in Gelderland uit om met hun businessideeën een echte sociale verandering in gang te zetten. Wethouder Kruithof maakt zich hier graag hard voor: "Met dit initiatief krijgen onze lokale, startende ondernemers een mooie kans om hun maatschappelijke missies een podium te geven. Ik daag alle sociaal ondernemers in Apeldoorn, die net gestart zijn, uit om vooral mee te dingen naar deze Award”; aldus wethouder Johan Kruithof. 

Meer informatie en aanmelden >>

Wie gaan de Apeldoorn Business Awards winnen?


De jury van de Apeldoorn Business Awards heeft in 6 categoriën, 18 bedrijven genomineerd. De prijzen worden op 12 oktober tijdens de Award Night in Orpheus bekend gemaakt. Ook wordt die avond de Publieksprijs uitgereikt. Voor meer informatie en het uitbrengen van uw stem op de Publieksprijs zie www.apeldoornbusinessawards.nl 

100 jaar Sparta


Dit jaar bestaat fiets- en bromfietsbedrijf Sparta 100 jaar. Het Apeldoorns bedrijf is opgericht in 1917 aan de Hoofdstraat. In deze 100 jaar, heeft Sparta voor de nodige innovaties gezorgd. Innovaties die het fietsen blijvend hebben veranderd. Het college van Burgemeester en Wethouders feliciteert Sparta met haar 100-jarig jubileum!

Wethouder Kruithof opent nieuwe leerroute bij Veluws College Mheenpark


Met ingang van dit schooljaar start het Veluws College Mheenpark met Delta onderwijs. Vrijdag 25 augustus heeft wethouder Johan Kruithof de nieuwe leerroute officieel geopend. Het Veluws College is hiermee de eerste school in Apeldoorn die Delta onderwijs aanbiedt. ‘Zo’n nieuw onderwijsconcept vraagt veel en ik vind het heel stoer en positief dat Mheenpark die uitdaging aangaat’, aldus wethouder Kruithof.

Meer informatie >>

Betere alternatieve vliegroute over Teuge


Het VNO NCW en Luchthaven Teuge hebben vorige week een betere alternatieve vliegroute van Lelystad Airport over Teuge gepresenteerd. Deze betere uitvliegroute is 20 kilometer korter, vermindert het aantal ernstig gehinderden met 45%, komt niet over stiltegebieden in de natuur en zorgt ook nog voor een lager brandstofgebruik en minder uitstoot. Wethouder Johan Kruithof: “Er moet in Den Haag serieus gekeken worden naar dit alternatief”. 

Lees verder >>

Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein Stadhoudersmolen


Afgelopen maandag verrichtte wethouder Mark Sandmann de starthandeling voor de aanleg van glasvezel op Stadhoudersmolen. “Dit initiatief is een leidend voorbeeld voor heel Apeldoorn”. De wethouder bedankte vervolgens de initiatiefnemers en ondernemers voor hun inspanningen. De aanleg is een gezamenlijk initiatief van Gerard Mulder(Altios Cloud Experts), TReNT Glasvezel en Hans Beoletto (Bedrijvenkring BKA Stadhoudersmolen).

College bezoekt Ereveld Loenen


Afgelopen dinsdag 29 augustus is het college op bezoek geweest bij het Ereveld Loenen. Daar wordt gewerkt aan een veteranenbegraafplaats met educatief informatie- en herinneringscentrum, dat tevens dienst doet als uitvaartcentrum. De erkenning en waardering voor militairen met de veteranenstatus groeit. Wanneer militairen omkomen tijdens een missie, kunnen ze op deze serene plek op de Veluwe begraven worden.

Woensdag 6 september


Op woensdag 6 september neemt gemeentesecretaris Ina Sjerps afscheid van Apeldoorn. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Ina Sjerps gaat per 1 september aan de slag in Rotterdam als gemeentesecretaris. Een mooie nieuwe uitdaging! “Weggaan doet wel een beetje pijn. Ik heb vijf mooie jaren gehad in Apeldoorn”, aldus Ina Sjerps.

Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
Plaats: Burgerzaal van het stadhuis  
 
Kijk voor alle activiteiten van het college op de agenda
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2017 Gemeente Apeldoorn, All rights reserved.


meld je aan voor deze nieuwsbrief    meld je af voor deze nieuwsbrief    update aanmeldgegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp