Copy
Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
9 april 2015
Bekijk deze nieuwsbrief in de browser

RegelRecht voor Apeldoornse minima


RegelRecht is al tijden een begrip in Apeldoorn: mensen met een laag inkomen kunnen met hun strippenkaart terecht bij Apeldoornse bedrijven, instellingen en sportclubs voor flinke kortingen op hun producten of diensten. Dit jaar werken weer ruim honderd bedrijven mee. “Het is voor de gemeente belangrijk dat alle Apeldoorners mee kunnen doen in de maatschappij. RegelRecht helpt hierbij door financiële extra’s te bieden aan mensen die dit hard nodig hebben.” Aldus wethouder Johan Kruithof.

Meer informatie over RegelRecht >>

CNV positief over kansen in Apeldoorn


Een delegatie van CNV-vakbonden bracht een werkbezoek aan Apeldoorn, het thema van de dag was ‘Niet bewegen is geen optie’. Ze waren onder de indruk van bijvoorbeeld de kansen die de gemeente Apeldoorn werknemers biedt. Zo krijgen medewerkers van de Feluagroep de kans om aan de slag te gaan met groenonderhoud en worden mensen met een bijstandsuitkering door de Participatiewet ingezet via Direct Actief. Ook intern krijgen de Apeldoornse ambtenaren volop de kans zich verder te ontwikkelen.

College op bezoek bij Atlant Zorggroep


Afgelopen dinsdag heeft het college een bezoek gebracht aan Atlant Zorggroep op de locatie in Beekbergen. Bestuurder Nelleke Vogel liet het college zien hoe Atlant haar zorg vorm geeft in de divisie Ouderen en Specifieke doelgroepen. Vervolgens was er een rondleiding bij de afdeling Oostpoort (Marken Haven) en het Dag Activiteiten Centrum (Markenhof). Ter afsluiting kreeg Nelleke Vogel een mooie bos bloemen voor het behalen van twee predicaten van de Stichting Topcare voor de specialismen Korsakov en Huntington.

Aan de slag met de Beek in het Orderveen


Ze mochten allebei even in de graver om de eerste happen zand weg te halen: heemraad Gerard van den Brandhof en wethouder Olaf Prinsen. Wethouder Prinsen: “Opnieuw worden er beken hersteld in Apeldoorn om meer ruimte te maken voor regenwater. Al heeft een goed werkende beek meer voordelen: de natuur heeft er belang bij en wij kunnen genieten van een mooie beek. We brengen op deze manier ook een stuk geschiedenis van Apeldoorn weer onder de aandacht. De sprengen zorgden voor de eerste welvaart in dit gebied.”

Lees verder >>

JOGG en WK-beach; samen sterk voor De Gezonde Sportkantine!


Positieve aandacht voor bewegen, dat is wat Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en WK Beachvolleybal bindt. Op woensdag 15 april is er een informatieavond voor alle Apeldoornse sportverenigingen om het WK Beach onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er speciale aandacht voor het project de Gezonde Sportkantine, een initiatief van JOGG om het aanbod van gezond eten en drinken in sportkantines aantrekkelijker te maken. 

Lees verder >>

Apeldoorn op rolletjes


De stichting Vol Levenslust heeft een aantal Apeldoornse ambtenaren laten ervaren wat het is om afhankelijk te zijn van een scootmobiel, rollator of rolstoel. Tijdens een ‘wandeling’ konden zij aan den lijve ondervinden wat wel en wat niet goed gaat tijdens een blokje om. De Apeldoornse collega’s gebruiken hun ervaringen om in de toekomst nog beter rekening te kunnen houden met rollers.

Sissi in beeld


Vanaf morgen is bij Paleis Het Loo de tentoonstelling over Keizerin Sissi te zien. Deze week vertelde Paul Rem, conservator van Het Loo, in verschillende televisieprogramma’s over de tentoonstelling. Zo was hij bij RTL Late Night om een en ander toe te lichten en werd er bij het programma Tijd voor Max ook aandacht besteed aan de tentoonstelling.

Zaterdag 11 april


Wethouder Nathan Stukker geeft samen met danser en acteur Juvat Westendorp het officiële startsein van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Juvat Westendorp heeft meegedaan aan dansprogramma So You Think You Can Dance en is te zien in soap Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast is hij ambassadeur van JOGG. Hij zal een dansdemonstratie geven en vormt samen met wethouder Stukker de jury voor de Ultimate Dance Battle. Basisscholen uit de wijk zullen deelnemen aan deze Ultimate Dance Battle.

Tijd: 13.00 uur
Plaats: Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn.  
 
Kijk voor alle activiteiten op de agenda op de website
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2015 Gemeente Apeldoorn, All rights reserved.


meld je aan voor deze nieuwsbrief    meld je af voor deze nieuwsbrief    update aanmeldgegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp