Copy
Zomer 2016
Bekijk deze mail in je browser

                                                                      

Beste mensen,
Bijna zomer. In de tuinen groeit alles hard. De Kloostertuin staat er prachtig bij met veel bloemen. In de Romeinse tuin groeien de wilgen de pan uit. Vandaar ook deze oproep:


Zijn er mensen die komende weken tijd hebben om ons te helpen met het onderhoud op de maandagen?


We zijn met een kleine harde kern van tuinonderhoudvrijwilligers, maar we kunnen het nu bijna niet bolwerken. Alle extra handen zijn meer dan welkom. En als je niet op maandag kunt, wil je misschien op een ander moment helpen. Er zijn mensen die regelmatig wandelen door Matilo en onderweg even stoppen in de tuinen om daar wat wilgen te vlechten bijvoorbeeld. Dat soort hulp is ook heel welkom. Mocht je tijd en zin hebben, neem dan contact op met Ludy, Ellis of Dorothee, dan maken we een afspraak.

En dan: onze website is online! Neem een kijkje op
historischetuinen matilo.nl . Ondertussen blijven we er aan schaven, maar een eerste indruk krijg je al. Onze activiteiten sturen we vanaf nu niet alleen via de nieuwsbrief, ze zijn ook op de website te vinden. Zoals komende zondag 12 juni, de eerste Romeinse Limes Zomerdag.

Komen jullie ook?
Dorothee, Ludy & Ellis


www.prae.biz
www.stichtingsalix/historischetuinen
Plant-Aardig      

 

12 juni - 1ste Romeinse Limes Zomer 2016
Dit jaar wordt voor de tweede keer de Romeinse Limes Zomer gehouden. Ook in Park Matilo zijn op de 2e zondagen van juni tm september weer allerlei activiteiten. Kijk voor meer informatie op de
website.

Op 12 juni zijn wij er ook, met een tweetal korte plantenwandelingen door de Romeinse tuin. We plukken van het lekkers dat er groeit en maken er een paar eenvoudige romeinse gerechtjes van. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij!

Starttijden wandelingen
12.00 en 14.00 uur

 

10 juli - 2e Romeinse Limes Zomer 2016
De Matilo Zomer Proeverij! Je kunt vandaag 4 workhops komen doen:

  • Proeven met je handen
  • Maak je eigen Romeinse hapjes
  • Voedsel voor de Ziel
  • Make-up en zalf maken van planten
Starttijden workshoprondes
12.00 uur en 14.30

 

Website online!
Neem een kijkje op onze site! We blijven schaven, maar je kunt hier al informatie vinden over onder andere onze activiteiten en  producten. Onze ansichtkaarten, zaden en kruiden zijn (nog) niet on-line te koop, maar kom zondag 12 juni of 10 juli langs bij onze kraam.

 

Copyright © *|2016* *|PRAE|*, Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz
Email Marketing Powered by Mailchimp U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren