Copy
Voorjaar 2017
Bekijk deze mail in je browser

                   

 

Dag allemaal,

Het voorjaar is losgebarsten. De zon is al flink warm, bloesems en blaadjes groeien hard! En wat hadden we een geluk op de vrijwilligersdag Nl Doet. Het was zulk zacht lenteweer, een feestje om buiten te zijn en de Kloostertuin een fris schelpenpad te geven en de Romeinse tuin een flinke laag biologische compost. Vanaf nu is het onderhoudsseizoen weer volop in gang en ben je op maandagen van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom om kennis te komen maken en te komen helpen.

En er volgen een paar activiteiten waar je ons team tegen kan komen.
10de verjaardag van Stichting Salix - de stichting achter de Historische tuinen Matilo- met allerlei leuke activiteiten in en rond de tuinen. Maar ook op de Bijenmarkt en de plantenmarkt in de Hortus Botanicus zullen we te vinden zijn met zaden, planten, zaadbommen en het receptenboek Historische tuinen Matilo.

Dus, we hopen je te zien komend voorjaar!

Dorothee, Ludy & Ellis


historischetuinen matilo.nl


  
 

Terugblik NL Doet
11 Maart heeft een team van uitsluitend dames hard gewerkt in beide tuinen. In korte tijd had de Kloostertuin een nieuwe laag schelpen gekregen op de paden en de Romeinse tuin kreeg compost in de plantenbakken. Dat is over de beplanting heen geschept, dus ook het onkruid kan hard groeien. Maar dat halen we er gewoon weer uit. Dames, dank jullie wel voor de inzet!

 
 
Stichting Salix 10 jaar!
Zondag 21 mei is het zover; dan viert Stichting Salix haar 10de verjaardag en ze pakt groots uit. Om 14.00 uur is er een film met de hoogtepunten van 10 jaar Salix. En het boekje met historische recepten, gebaseerd op de planten die in beide tuinen groeien, wordt gepresenteerd. Het is deze middag voor een verjaardagsprijs van 10 euro te koop. Vanaf 14.30 uur bieden we een voorproefje van de Matties van Matilo, een Wildpluk Wandeling en een historische Buitenkeuken aan met feestelijke hapjes en drankjes. Mocht je de jarige Stichting een kadootje willen geven, dan is hier ons banknummer: NL 74 RABO 0129 6033 33 tnv Stichting Salix, Zoeterwoude.

Romeinse viooltjeswijn
Een voorproefje uit het receptenboek: wijn van maartse viooltjes.

Nodig:
witte wijn, maartse viooltjes, veel geduld en een beetje honing.

Doe zoveel mogelijk viooltjes in de wijn en laat dit zeven dagen staan. Vervang de viooltjes nog twee keer voor verse bloemen. Na drie weken zeef je de wijn en voeg je honing toe naar smaak. Let vooral op de kleur van de wijn, na zeven dagen trekken!

 

Copyright © 2017 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren