Copy
Lente 2019
Bekijk deze mail in je browser

          Dag allemaal,


De lente, we hebben al even aan het mooie weer ervan mogen snuffelen afgelopen week. De zon heeft zich weer een beetje teruggetrokken, de temperaturen zijn weer 'gewoon', maar de natuur heeft wel een spurtje gemaakt. Ook in de tuinen begint het (on)kruid zich weer te roeren. Volgende week vrijdag hebben we een  tuinklusdag buiten met NLDoet. Wil je kennis maken met onze mooie plekjes, of het spits afbijten met het aanstaande buitenwerk, welkom! De volgende dag kun je ook mee naar buiten, voor een wat rustiger activiteit, een wildplukwandeling door Matilo. En ondertussen zijn we hard bezig met een tweede boekje over geneeskrachtige kruiden. 5 mei komt het uit, we houden op je de hoogte!

Voorjaarsgroet,
Ellis, Dorothee, Corrie & Ludy


historischetuinen matilo.nl


  
 

NLDoet

Vrijdag 15 maart om 10 uur verzamelen we aan de Besjeslaan 3a en werken door tot 12:30. We gaan de tuinen voorzien van nieuwe grond, waar de planten weer goed in kunnen groeien. Help je een handje mee? Scheppen en kruiwagens rijden, eventueel nog onkruid wieden. Alle hulp is welkom! Wil je meehelpen, geef je dan op via onderstaande link. Contactpersonen deze dag zijn Ellis Grootveld 06 18519714 en Dorothee Olthof 06 22048705


Opgeven via Nieuwe grond voor de Historische tuinen Matilo

Wildplukwandeling

16 maart & 13 april bij Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126, Leiden kun je met Ellis Grootveld naar buiten. We gaan op zoek naar eetbaar Matilo; wat groeit er, hoe smaakt dat en wat kookten Romeinen en middeleeuwers ermee? Wandel mee en proef de smaak van Matilo.

Tijden: van 14:00 tot 16:00
Kosten: 5 euro per persoon, voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen
Opgeven & informatie:
Ellis Grootveld, 06 18519714 of ellisgrootveld@gmail.com

Heilzaam & Helend

Zondag 5 mei is de presentatie van het tweede boekje van de Historische Tuinen, over geneeskrachtige planten in de Romeinse tijd en Middeleeuwen. Met achtergrondinformatie en recepten om zelf te maken. De presentatie is in het castellum van Matilo, en er zal die dag nog meer te doen zijn.

Meer informatie over deze dag volgt, op de website en onze facebook pagina. Vanaf 5 mei is het boekje te koop bij het team van de Historische Tuinen en bij Ekoplaza.
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren