Copy
Zomer 2017
Bekijk deze mail in je browser

                         

Dag allemaal,

Zomerzon, we hebben er al veel van gezien. Gelukkig is er een fantastisch team dat regelmatig de tuinen bewaterd, dus ze staan er nog mooi bij. En er is nog altijd plek voor meer hulp. Onze vaste team kan zeker versterking gebruiken. De tuinen worden goed bezocht en gebruikt. Dat doet ons deugd, want daar zijn ze voor bedoeld. Met het historische receptenboekje dat nu uit is, is het nog leuker om naar de tuinen te komen en te oogsten voor heerlijke middeleeuwse en romeinse gerechten! Zoals bijvoorbeeld de heerlijke bosaardbeitjespudding, kan nog net!
Mmmm, zomers smullen.........

Voor de kinderen is er in de week van 7 tot en met 12 augustus de Matties van Matilo. Er is in deze week van alles te doen in het park rond de soldatenbarak die in deze week in het castellum staat. Kom langs en doe mee!

Dorothee, Ludy & Ellis


historischetuinen matilo.nl


  
 

Terugblik Salix 10 jaar & boekpresentatie
Op 21 mei scheen de zon en was het feest voor Salix 10 jaar een groot succes! Heerlijke hapjes en drankjes, een rondleiding door de prachtige tuinen, zelf soep koken boven een houtvuurtje en als klap op de vuurpijl de presentatie van het historische receptenboekje aan locoburgemeester Paul Laudy. Wie het boekje ook wil aanschaffen, kan terecht bij Kooyker, Van Stockum en de Tuin van de Smid.

 
 
Matties van Matilo
van 7 -11 augustus
Een zomerweek vol leuke en leerzame activiteiten voor kinderen! 5 en 6 augustus wordt er in het castellum een soldatenbarak gebouwd. Vanaf 7 augustus kun je sport & spel uit de oudheid doen, zelf theater, decors en kostuums maken, schminken en verkleden, dieren maken van takken, soep koken boven houtvuur, filmvoorstelling maken en luisteren naar verhalen en de geschiedenis van Matilo. De activiteiten worden begeleid door ervaren docenten/kunstenaars met hulp van vrijwilligers.

 
Matties van Matilo
van 7 -11 augustus
Op zaterdag 12 augustus is er een presentatie voor de ouders van 16.00 tot 18.00 uur.

Voor wie: kinderen van 5 tot 13 jaar
Tijden: 10.00 uur tot 15.00 uur
Kosten:
3,- per dag per kind, €15,- strippenkaart hele week
€10,- voor broertje/zusje, zelf lunch meenemen.
Aanmelden: noodzakelijk! tot 15 juli 2017
bij Leila Paixao: op di t/m do in Buurthuis Matilo
of bij Ludy Feyen: info@ludyfeyen.nl  06 18238168
Middeleeuwse aardbeienpudding

Nodig voor 6 personen: 2 dl amandelmelk, 250 g bosaardbeien, 1 dl rode wijn, 3 el rijstebloem, 75 g suiker, peper, gember, kaneel en laos naar smaak, 1 el boter, 1/2 el rode wijnazijn, 50 g krenten, 2 tl granaatappelpitjes.

 
Middeleeuwse aardbeienpudding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en week ze een kwartier in rode wijn. De wijn heb je niet meer nodig, maar je kunt hem nog prima drinken!

Pureer de aardbeien. Doe de aardbeipuree in een steelpannetje met de amandelmelk, rijstebloem, suiker en specerijen. Breng aan de kook, laat enkele minuten doorkoken en haal het pannetje dan van het vuur. Roer de boter erdoor, daarna de azijn en krenten. Als de pudding slap blijft kun je nog wat aangemaakte bloem in de pan doen en even doorwarmen. Giet het in een grote schotel of kleine kommetjes.

Bestrooi de pudding vlak voor het opdienen met granaatappelpitjes. Als je gedroogde pitjes gebruikt, week ze dan even in heet water (of week ze eerst, en gebruik het rode weekwater om de amandelmelk te maken). Serveer de pudding op kamertemperatuur of licht gekoeld.

Copyright © 2017 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren