Copy
Winter 2017
Bekijk deze mail in je browser

                                                 

Dag allemaal,

Midwinter, tijd voor een winterslaap. De kortste dag is geweest, langzaam gaan we weer naar het licht. Maar nu is alles nog even in rust. Ook in de tuinen is het stil, we houden een korte pauze. Rond maart gaan we weer verder met onze mooie plekjes in Matilo.


Hieronder een korte terug- en vooruitblik. En dit keer geen recept, maar je kunt toch iets komen proeven......

Fijne dagen en een groeizaam 2018!

Dorothee, Ludy & Ellis


historischetuinen matilo.nl


  
 

Terugblik 2017
Wij kijken met plezier terug op een jaar waarin we een paar mooie projecten hebben gedaan. De verjaardag van Stichting Salix met als kado ons historische receptenboekje. Er zijn heel wat gelegenheden geweest waarbij we een proeverij hebben gehouden en mensen de heerlijke gerechten konden proeven. En in de zomervakantie waren er de Matties van Matilo. Deze activiteitenweek voor kinderen uit Meer- en Roomburg was een groot succes. Er waren ruim 40 kinderen die deze week kostuums hebben gemaakt, gerechtjes, kunstwerken, dans- en theatervoorstellingen. Met hulp van ouders en vrijwilligers en het mooie weer was deze week helemaal top!


Vooruitblik 2018

Er zijn plannen voor een minibieb in de Kloostertuin. Het is heerlijk toeven op de bankjes daar, en het wordt nog leuker als je er een boek bij kunt pakken. We zullen weer op de plantenmarkt in de Hortus en op de Bijenmarkt staan met onze boekjes, zaden en kruiden. Omdat 2018 het Boerhaave jaar is, willen we in het najaar een tweede boekje uitbrengen, over geneeskrachtige planten. En we kijken naar mogelijkheden voor de Matties in de zomervakantie.


Onze groep vrijwilligers is gegroeid, maar we kunnen altijd meer handen gebruiken. We hopen dus dat er komend jaar weer nieuwe mensen zin hebben om ons te komen helpen met onderhoud en andere leuke klussen.
Historische hapjes

Wil je dit jaar eens wat anders proberen met Kerst? Kom 21 & 22 december langs bij Ekoplaza, daar liggen bij de traiteur verschillende historische hapjes in het schap. Romeinse tapas en middeleeuwse borrelhapjes, kant en klaar. Hoef je zelf even niet in de keuken te staan en je hebt toch iets bijzonders; pittige kruidenkaas, kaasbolletjes, sjalotjes in dadelsaus, abrikozen in wijnsaus en kastanjehumus. En uiteraard ligt het receptenboekje daar ook, als je dit lekkers toch een keer zelf wilt klaarmaken. Fijne kerstdagen!
Copyright © 2017 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren