Copy
Voorjaar 2020
Bekijk deze mail in je browser

              Vroeg voorjaar                 


Na al die regen en harde winden van afgelopen winter laat het zonnetje zich nu af en toe zien. En het voorjaar is vroeg losgebarsten, door uitblijven van vorst en sneeuw. De daslook komt al op, en de maartse viooltjes stonden in april al in bloei.

Vrijdag 13 maart is het tijd om gezamenlijk de tuinen klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Heb je zin om die dag te komen helpen, dan ben je van harte welkom! Via NLDoet hebben we compost en nieuwe schelpen ontvangen, en mocht je komen scheppen en kruien, geef je dan op via deze pagina.

De oproep van vorige nieuwsbrief blijft actueel: we zijn hard op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het begeleiden van het onderhoud van beide tuinen. Dorothee Olthof is al jaren bijna alle maandagen aanwezig, en het is tijd voor haar om zich meer op nieuwe projecten te richten. Geef het vooral door aan alle groenliefhebbers in je omgeving!

Op naar een nieuw seizoen,
Het Matilo team  

 

NLDoet

13 maart krijgen de tuinen nieuwe compost en de paden in de Kloostertuin een verse schelpenlaag. Kom voor je work-out deze week naar Matilo en help ons scheppen en kruiwagens rijden. En het is nog gratis ook! We hopen jullie om 10 uur te verwelkomen en zorgen voor thee,koffie en wat lekkers om de moed erin te houden. Opgeven kan via NLDoet.

Tijden: van 10:00 tot 13:00
Opgeven & informatie:
Via NLDoet & Dorothee Olthof 06 30404439

Viooltjespap

Ooit blauwe pap gegeten? Dit is je kans! Dit middeleeuwse recept voor viooltjespap is heel simpel, geschikt voor veganisten, spectaculair van kleur en verfijnd van smaak. Mocht je dit in een ander jaargetijde willen maken, dan kun je de viooltjespulp uit het recept prima invriezen.

Voor 4 personen heb je nodig: 4 dl maartse viooltjes (alleen de paarse bloemen), 2 dl water, 3 dl amandelmelk, 30 g rijstebloem, 20 g suiker.
 Breng water aan de kook en roer er de viooltjes door. Breng opneuw aan de kook en roer 1 minuut. Zeef de viooltjes uit het water en druk zoveel mogelijk vocht uit de blaadjes in de pan. Bewaar dit vocht voor straks. Hak de viooltjes fijn en maak er een pasta van. Breng de amandelmelk aan de kook, zet laag en laat 2 minuten sudderen onder af en toe roeren. Voeg de viooltjes toe, de rijstbloem in delen en tot slot de suiker. Laat 5 minuten sudderen en roer regelmatig. Als de pap te dik wordt, voeg je het viooltjeswater toe.

Schep in 4 kommen en dien op, een smakelijk!

 
Co-ordinator gezocht!

Elke maandag worden de historische tuinen onderhouden door een kleine en enthousiaste groep vrijwilligers. Vaste aanwezige op deze dagen is Dorothee Olthof, maar zij zoekt versterking. We zoeken iemand met groene vingers en interesse in Romeinen en Middeleeuwen, die wil helpen om te werkzaamheden in de tuinen aan te sturen en te co-ordineren. Het historische karakter van de tuinen is hierbij leidend. Is dit wat voor jou? Neem contact op met Dorothee voor meer informatie en om je interesse aan te geven.

Contact: Dorothee Olthof, 06 2204 8705 of info@prae.biz
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren