Copy
Lente 2018
Bekijk deze mail in je browser

    

 

                                           

JA?


Aanleiding voor deze nieuwsbrief is de nieuwe privacy-wetgeving. Wij moeten nu van elke lezer aan kunnen tonen dat hij of zij zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van de Historische Tuinen.
Wil je 'm blijven ontvangen: antwoord deze mail dan even met:

JA, ik blijf op de lijst. Of NEE, verwijder mij van de lijst.
Als dat antwoord uitblijft, zijn we helaas genoodzaakt je van de mailinglijst af te halen.


En dan de agenda voor komende tijd. We hebben al een paar leuke activiteiten achter de rug, waaronder een Matties van Matilo dag. Deelnemende kinderen konden meedoen met een romeinse kookwedstrijd, een bloem vilten en romeinse zalf, geurzakjes en scrubzout maken. Ondanks de regen was het een succes, heerlijk droog in het scoutinggebouw van St. Joseph.

Juni is trouwens een maand waarin de tuinen op hun mooist zijn. Op dit moment bloeien de irissen, ze zijn prachtig, en zeker een bezoekje waard.

Zonne
groet,
Dorothee, Ludy & Ellis


historischetuinen matilo.nl


  
 

Fete de la Nature

Zaterdag 26 mei is er in het hele land het Fete de la Nature. In Leiden wordt dit gevierd op Het Zoete Land. Ellis geeft met haar Plant-Aardig hier een wildpluk workshop en zal receptenboekjes van de Historische Tuinen verkopen. Kom ook langs om de natuur te vieren!


Bijenmarkt 9 juni


Tijdens de jaarlijkse Bijenmarkt rond het Museum van Volkenkunde kunt u bij ons terecht voor planten, zaadbaoomen, plantennaambordjes, zaden en natuurlijk het receptenboekje. Er zijn weer historische hapjes te proeven, en we hebben plannen voor een volgend boekje over heilzame kruiden. Als voorproefje hierop schenken we heilzame kruidenthee en geven we uitleg over de werking van verschillende historische kruiden.


 

Meiwijn

Het kan nog net, de maand mei is nog niet voorbij.... Misschien heb je in je eigen tuin nog een hoekje waar het Lievevrouwebedstro bloeit. Pluk een paar takjes en de deze in een fles witte wijn. Laat trekken tot de takjes verwelken. En liefst op een warme plek, dan trekt de smaak er het beste in. Je krijgt er een heerlijke geurige wijn van. Liever een alcoholvrije variant? Ook in appelsap is dit plantje een frisse toevoeging. Laat je verrassen door deze smaak!


 
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

Email Marketing Powered by Mailchimp

U heeft zich opgegeven als geïnteresseerde in de voortgang van het historische tuinenproject in Matilo

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren