Copy
Voorjaar 2016
Bekijk deze mail in je browser

                                                                       

Beste mensen,
Het voorjaar is goed op weg. Na een koude periode is de zon nu goed doorgebroken en alles groeit als kool. De Kloostertuin is nu een volwaardige tuin, waar het vorig jaar nog een kale boel was. De muntplanten woekeren, dus heb je zin in verse munt, kom op maandagochtend even langs voor een bosje, of pluk zelf wat blaadjes. Er is genoeg!

We zijn inmiddels alweer een tijdje bezig met onze maandagochtend onderhoudsdagen en kunnen altijd meer handen gebruiken. Dus heb je zelf tijd en zin, of ken je iemand die graag wil tuinieren maar geen tuin heeft? Kom langs om kennis te maken en te kijken waar ons werk uit bestaat.

Ook achter de schermen zijn we bezig, met onder andere de website. Zodra deze online is, krijgen jullie zeker bericht. En er staan weer allerlei activiteiten in de planning, zoals yoga in de Kloostertuin en de Limeszomer. Zondag 12 juni is de eerste, en we verzorgen deze dag korte plukwandelingen
door de Romeinse tuin met aansluitend een workshop met proeverij.

Tot in de tuinen!
Dorothee, Ludy & Ellis


www.prae.biz
www.stichtingsalix/historischetuinen
Plant-Aardig      

 
Buitenyoga
Vanaf 3 mei t/m half juni is er iedere dinsdagochtend om half 11 Buitenyoga in de Kloostertuin. De lessen duren 1,5 uur en worden gegeven door Corrie Bocxe, yogadocente uit Zoeterwoude-Rijndijk. Bij regenachtig weer wordt het programma aangepast. Losse lessen kosten 10 euro, en tuinvrijwilligers ontvangen korting! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corrie, 071 542 09 14 of 06 147 444 26.
Sat nam!


 

Romeinse Limes Zomer 2016
Dit jaar wordt voor de tweede keer de Romeinse Limes Zomer gehouden. Ook in Park Matilo zijn op de 2e zondagen van juni tm september weer allerlei activiteiten. Kijk voor meer informatie op de
website. Op 12 juni zijn wij er ook, met een drietal korte plantenwandelingen door de Romeinse tuin. We plukken van het lekkers dat er groeit en maken er een paar eenvoudige gerechtjes van. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij! We vragen voor deze wandeling met workshop een bijdrage van 5 euro.

Voorjaarsgroen
Salades lijken misschien modern, maar rauwe groenten werden ook in de oudheid al gegeten. Recepten voor salades vind je in veel historische kookboeken terug, van Apicius tot de Middeleeuwen. Ingrediënten, bereiding en sausjes lijken veel op die van nu, alleen worden hoeveelheden vaak niet gespecificeerd. Dat laat ons ruimte om te experimenteren!


Slasaus bestond vaak alleen uit olie, zout en azijn. Maar dit is een heerlijke dressing en een beetje knoflook toevoegen maakt het nog lekkerder!

Voor de sla kun je verschillende soorten gebruiken. Alleen ijssbergsla bestond vroeger niet. Voeg eventueel wat verse munt en peterselie toe, en je hebt al een echt middeleeuws gerecht.Je kunt de salade verder uitbreiden met salie, bloemen van komkommerkruid (ook leuk voor de kleur), uien, prei, knoflook, venkel, rozemarijn.....Leef je uit en eet smakelijk!

 

Copyright © *|2016* *|PRAE|*, Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is: info@prae.biz

verwijder mij van deze lijst    verander mijn voorkeuren