Copy
Metrisquare cognitive assessment solutions newsletter
View this email in your browser
Nieuwsbrief juli 2015
Reorganisatie
Reorganisatie
Gezien de persoonlijke connecties in de Metrisquare community zal het voor velen geen nieuws meer zijn dat Ben Vaessen, directeur van Metrisquare B.V., recent een belangrijke keuze gemaakt heeft voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Hij heeft namelijk besloten zich 100% te gaan focussen op Metrisquare en te stoppen met het merendeel van de activiteiten in zijn andere bedrijf, Launch IT.
De reorganisatie zorgt ervoor dat de ontwikkelingen binnen Metrisquare de volledige aandacht krijgen die ze verdienen. Ben Vaessen volgt hiermee zijn hart, maar ook de trend: er is inmiddels een grote vraag naar onze digitale oplossingen voor het meten van cognitieve functies. Waar digitaal testen in onze begintijd (2008) nog een gewaagd idee was, is dit inmiddels een heel logische behoefte van zorginstellingen geworden. De vele onderzoeken die gedaan zijn door verschillende universiteiten hebben inmiddels de bruikbaarheid van onze oplossing gefundeerd. De keuze volledig voor Metrisquare te gaan heeft direct mooie nieuwe projecten opgeleverd. Een aantal voorbeelden van de nieuwste projecten zijn:
Nieuwe features in de DiagnoseIS software
De nieuwste versie van de DiagnoseIS software (versie 2.4.2.6) bevat een aantal nieuwe features waar gebruikers regelmatig naar gevraagd hebben. Wie een account heeft kan de software gratis opwaarderen via de website: www.diagnoseis.com. Hieronder de belangrijkste veranderingen:
  • De klinische rapporten kunnen nu door de DiagnoseIS software als PDF document gegenereerd worden. In het verleden moest men daarvoor nog een zogenaamde PDF-printer installeren. Veel gebruikers vonden dit omslachtig. Bovendien kan de gebruiker nu eenvoudiger aangeven waar het rapport opgeslagen dient te worden. Dat geldt ook voor de wetenschappelijke CSV-rapporten.
  • Het opnieuw afspelen van de tekeningen die door een cliënt gemaakt zijn is gebruikersvriendelijker gemaakt. Bovendien kan men nu ook de snelheid van het filmpje kiezen met de functietoetsen F1 t/m F4. Tijdens de test gescoorde observaties en opmerkingen kunnen vervolgens achteraf verder uitgewerkt worden. Dit is erg prettig in situaties waarin men als proefleider tijdens de afname weinig tijd heeft.
  • De nieuwe software gebruikt aanzienlijk minder geheugen dan eerder het geval was. Dit is bereikt middels een belangrijke optimalisatie in de software. Dit betekent dat de software op meer apparaten ingezet kan worden en dat men zelfs bij de meest uitgebreide tests, ook op een oude laptop geen "Out of memory" melding te zien zal krijgen.
  • In het hoofdscherm is nu meer informatie beschikbaar over tests, bijvoorbeeld over de meetpretentie.
  • De normen van een aantal tests, zoals Block Tapping, Trailmaking, L-POST en Taylor Complex Figure zijn toegevoegd aan de rapporten.
De software is bovendien grondig onder de loep genomen door Stefanie de Vries en Dr. Joost Heutink van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit heeft geleid tot tientallen pagina's met feedback, waarvan we inmiddels ongeveer 90% verwerkt hebben in de nieuwe software. Bijzonder is dat zij in hun reviews veel aandacht hebben voor de klinische inzetbaarheid van het pakket. Hoewel het veel werk was zijn we ontzettend blij met deze feedback, waarmee we de software enorm hebben kunnen professionaliseren.
DiagnoseIS hoofdscherm
DiagnoseIS rapportgenerator
Blocktapping Test
Gele blokken?
Een tijd geleden implementeerden we een Block Tapping test. Wie hem toen al gebruikte of daar destijds ook al een nieuwsbrief over gelezen heeft, zal opmerken dat de blokken opeens geel zijn. Dit is deze keer niet door onze marketingman bedacht, maar is bedoeld om after-images te voorkomen. Niet ons idee, maar dat van Claessen et al. (2014).
Ilke de Smet, Nathalie Vaes, Christophe Lafosse, Ben Vaessen
Ilke Desmet wint prijs met RVST
Op 26 mei vond in 't Pand in Gent een studiedag van de VVNP (Vlaamse Vereniging voor Neuropsychologie) plaats. Ilke Desmet (links) won daar met haar afstudeeronderzoek een prijs.
 
Poster RVST Ilke de Smet
Voor haar onderzoek bij revalidatie-ziekenhuis RevArte in Edegem gebruikte Ilke de RVST (RevArte Visual Search Task), ontwikkeld door Prof. Christophe Lafosse, waarmee ze een fraaie thesis en poster opleverde. Deze RVST zoektaak is verder zeer waardevol aangezien men als mens de bij het zoeken benodigde cognitieve functies dagelijks nodig heeft, maar ook omdat nu gebleken is dat het met deze taak mogelijk is Visual Neglect te meten. Met deze taak kan zelfs heel subtiel Visual Neglect gemeten worden in gevallen waarin dat met klassieke taken niet of zeer moeilijk lukt.
Wacom tablets
Nieuwe Wacom tablets
Hoewel de DiagnoseIS software op elke Windows gebaseerde PC, tablet of laptop werkt, bevelen wij nog steeds de Wacom tablets aan vanwege de fantastische kwaliteit en nauwkeurigheid daarvan. Wacom heeft een aantal nieuwe tablets. Zo is er een aantrekkelijk alternatief gekomen voor het A4 formaat Wacom tablet: met een i3 i.p.v. een i7 processor, en 4GB geheugen i.p.v. 8GB, is dat tablet veel betaalbaarder, maar nog steeds zeer geschikt voor gebruik van onze tests en software. Verder is er een 27 inch (69 cm) tablet bijgekomen, waarmee nog grotere tests mogelijk zijn dan voorheen.
 
Komt dat zien!
Natuurlijk komen we graag vrijblijvend in uw instelling een demonstratie geven. Voor een spontane ontmoeting bij onze stand, gecombineerd met interessante lezingen kunt u ook alvast de volgende events in uw agenda noteren:
  • 15 oktober 2015, NSRII Symposium, Museum Volkenkunde, Leiden
  • 6 november 2015, NVN Najaarsconferentie, Science Center NEMO, Amsterdam
Verhuisd naar Sittard
Metrisquare is ongeveer 25km naar het 'Noorden' verhuisd. Hoewel we daarmee nog steeds in de Limburgse heuvels vertoeven scheelt dit toch al snel een half uur reistijd naar onze relaties in België en Nederland. Het nieuwe adres is:

Dr. Nolenslaan 157
6136 GM Sittard
Forward to Friend
Tweet
Share
Share
e-mail
e-mail
website
website
twitter
twitter
LinkedIn
LinkedIn
facebook
facebook
pinterest
pinterest
Copyright © 2015 Metrisquare B.V., All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp